Blogin arkisto

Yrittäjä Mika Anttonen on Vuoden Vastuullinen Johtaja 2011

20.10.2011

Energiayhtiö St1 Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen on valittu vuoden 2011 vastuulliseksi johtajaksi. Valinta julkistettiin 30.9. Jyväskylässä Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren tähdittämässä Tuottava vastuullisuus –seminaarissa. Valinnan tekivät Suomen Yrittäjäyhteisö, Keskuskauppakamari, Mediaplanet, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnish Business & Society.

Valintaraadin perusteluiden mukaan Mika Anttonen on kasvattanut St1:n liiketoimintaa menestyksekkäästi rakentaen energia-alalle entistä ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä toimintatapoja ja tuotteita.  St1 on tuonut markkinoille ennakkoluulottomasti uusia, ympäristöä säästäviä tuotteita ja palveluita tavoitteenaan tulla maailman johtavaksi jäte-etanolin laiteteknologian toimittajaksi ja johtavaksi vähäpäästöisen energian valmistajaksi ja myyjäksi. Mika Anttonen on yhtiön johtajana onnistunut nostamaan pienen kotimaisen yhtiön merkittäväksi toimijaksi ja suunnannäyttäjäksi omalla toimialallaan kestävän kehityksen periaatteita hyödyntäen. St1 on myös saanut lukuisia tunnustuksia kestävän kehityksen mukaisesta toiminnastaan.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun tarkoituksena oli nostaa esiin yhteiskuntavastuun merkitys liiketoiminnan menestystekijänä sekä yritysjohtajien rooli vastuullisten ja koko yhteiskunnan kannalta kestävien liiketoimintatapojen edistäjänä.

– Moraalisen velvoitteen lisäksi vastuullisuudesta on tullut entistäkin tärkeämpi markkinaetu kaikissa organisaatioissa. Yritysjohtajat ovat sen toteuttamisessa erityisen tärkeässä roolissa omalla esimerkillään, kannustuksellaan ja valinnoillaan. Mika Anttonen on toiminnallaan osoittanut olevansa yksi näistä johtajista, ja ansaitsee siksi mielestämme Vuoden Vastuullinen Johtaja -tunnustuksen, sanoo valintaraadin puheenjohtaja Hans-Peter Siefen.

Kilpailuun haettiin ehdokkaita vastuullisuuden johtamisessa ansioituneista henkilöistä kevään ja kesän ajan avoimella haulla. Valinnassa painotettiin henkilön johtamisominaisuuksien lisäksi hänen edustamansa yrityksen taloudellista vastuuta (liiketoiminnan tuottavuus, kasvu ja työllistäminen), sosiaalista vastuuta (henkilöstön osallistaminen ja arvostus) ja ympäristövastuuta (luonnonvarojen tehokas käyttö ja vähäpäästöinen toiminta).

Kilpailun valintaraatiin kuuluivat

  • Mikko Routti, toiminnanjohtaja, Finnish Business & Society
  • Maarit Lindström, pääekonomisti, Keskuskauppakamari
  • Heikki Aurasmaa, alivaltiosihteeri, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Heidi Rundt, maajohtaja, Suomi Mediaplanet Oy
  • Hans-Peter Siefen, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Yrittäjäyhteisö

Vuoden Vastuullinen Johtaja -palkinto jaettiin Jyväskylässä Suomen Yrittäjäyhteisön järjestämässä Tuottava vastuullisuus -seminaarissa, jonka tähtivieraana oli Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore. Seminaarin pääteemoina olivat vastuullinen liiketoiminta, innovatiivisuus ja mielen voimavarat.

Lähde: Suomen Yrittäjäyhteisö

11.08.2015Lakanneita yrityksiä enemmän kuin viime vuonna
10.08.2015Power Truck Show'ssa täynnä painavaa asiaa ja viihdettä
07.08.2015Heinäkuussa vähiten konkursseja neljään vuoteen
06.08.2015Fennovoiman kotimainen omistus yli 60 %:n - rakentamislupahakemuksen käsittely jatkuu
05.08.2015Rehn Skodan Transtech-kaupasta: Ratkaisu turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa
04.08.2015Ainutlaatuinen kansainvälinen kuljetusalan suurtapahtuma
30.06.2015Teknologiasta ikääntyneiden arkea
29.06.2015Toukokuussa 330 000 työtöntä työnhakijaa
24.06.2015Joka kymmenes suomalainen lomailee velaksi
23.06.2015Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Siirry arkistoon »