Blogin arkisto

Hullun vision perään realistisella suunnitelmalla

18.09.2012

hans-peter_siefen.jpg

Hans-Peter Siefen

Hans-Peter Siefen Nordic Business Forumin perustajajäsenenä ja yrittäjänä uskoi hulluun visioon. Useamman vuoden suoramyynnin ja myyntityön parissa toimimisen jälkeen Siefen perusti yhdessä Jyri Lindenin kanssa yrityksen, jonka on tarkoitus keskittyä yritysvalmennuksiin. Siefeniä itseä innostaa todella suuresti valmentaminen ja itsensä jatkuva kehittäminen.

Aluksi yritys toimi nimellä Suomen Yrittäjäyhteisö. Vuoden 2010 syksyllä yritys järjesti ensimmäisen isomman valmennustapahtuman "Oma talous, mieli ja työkalut tuloskuntoon" viikonloppuseminaarin Jyväskylään. Tapahtuman osallistujamäärä oli noin 700 ja pääpuhujana oli Jari Sarasvuo. Tämä oli osoitus siitä, että tämän kaltaisille koulutuksille olisi imua.

Vuoden 2011 syksylle panokset kovenivat entisestään, sillä 2010 seminaarissa julkaistiin seuraavan vuoden iso tapahtuma "Tuottava vastuullisuus", joka keräsi noin 1800 osallistujaa. Pääpuhujina olivat mm. Yhdysvaltain 45. varapresidentti Al Gore ja Les Brown. Muita esiintyjiä mm. Jari Sarasvuo, Esko Aho, Anssi Vanjoki, Alf Rehn ja Pekka Himanen.

Seuraava massiivinen tapahtuma onkin viikon kuluttua 20.–21.9.2012. Pääpuhujina ovat Sir Richard Branson, maailmankuulu myyntivalmentaja Brian Tracy sekä Daniel Pink. Lisäksi suomalaisia menestyjiä mm. Jari Sarasvuo, ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen ym. Tilaisuus oli loppuunmyyty jo toukokuussa. Huikeat 2 300 osallistujaa on tulossa seminaariin.

Miten ihmeessä tällaisia tilaisuuksia saadaan Suomeen ja vieläpä Jyväskylään järjestettyä?

Hullu visio ja intohimo

Hans-Peter Siefen joutui syksyllä 2009 polvileikkaukseen. Sairaalassa konsepti unelman toteuttamisesta kouluttautumiseen ja valmentautumiseen liittyvästä omasta bisneksestä kirkastui. Siefen jakoi ajatuksen Jyri Lindenin kanssa. He innostuivat ideasta. Myöhemmin vuodenvaihteen aikoihin Siefen sai hullun idean ja soitti siitä Lindenille: "Tuodaan Al Gore Suomeen, Jyväskylään!" He uskalsivat ajatella, että se on mahdollista! Ja niinhän se olikin, mutta se edellytti hurjaa työmäärää askel askeleelta.

Vaikka visio oli hullu, suunnitelma on ollut realistinen. Siefen kertoo, että heistä seitsemästä, jotka Nordic Business Forumin parissa työskentelevät, vain yksi on rekrytoitu edellyttämättä työskentelemistä aktiivisen myyntiyön parissa (ja itse asiassa tämä ei-myyntiin rekrytoitu työntekijä on innostunut myös myyntityöstä). Jatkuvan myyntityön lisäksi kullakin on itseä innostavia vastuualueita tapahtuman järjestelyn tiimoilta. Siefen näkeekin erääksi tärkeäksi tekijäksi yrityksen menestyksen takana sen, että ihmiset voivat olla innostuneita työstään.

Missiona yrittäjähenkisyyden edistäminen

Siefen toistaa usein lauseen: "Yrittäjyys pitää yhteiskuntaa pystyssä, mutta yrittäjähenkisyys pitää yritykset pystyssä". Yrittäjähenkisyyteen (sisäiseen yrittäjyyteen) liittyy keskeisesti jatkuva itsensä kehittäminen mm. kirjallisuuden, kuuntelu cd:iden ja valmennusten avulla. Nordic Business Forum tarjoaa itsensä kehittämiseen erinomaisia välineitä haastattelemalla aktiivisesti eri alojen menestyjiä ja julkaisemalla haastattelut kotisivuillaan. Haastatteltuja henkilöitä: Matti Alahuhta, Brian Tracy, Mika Anttonen, Alf Rehn, Les Brown, Jari Sarasvuo jne.

Kurkkaa oheinen linkki: www.nbforum.fi/videot

Realistisella suunnitelmalla päivä päivältä

Realistisen suunnitelman osalta eräänlaisen pitkän iteraatioprosessin (kokeillaan, kehitetään) kautta on löytynyt erittäin tärkeä ja toimiva myynnin apuväline eli viikkosuunnitelma. Suunnitelma on paperiversiona ja se kulkee aina mukana. Siihen on pilkottu päivittäiset aktiviteetit ym. Suunnitelman osalta keskeistä on se, että kukin uskoo itse omaan suunnitelmaansa. Näin ollen kun suunnitelma toteutuu, tulee työtyytyväinen olo, mikä puolestaan innostaa tekemään lisää.

Mihin ihminen itse voi aidosti uskoa, sen hän voi saavuttaa.

Teksti: Juha Ahola
vauhtipyörä.fi

P.S. Nähdään Jyväskylässä!

Nordic Business Forumin nettisivuille tästä linkistä.

11.08.2015Lakanneita yrityksiä enemmän kuin viime vuonna
10.08.2015Power Truck Show'ssa täynnä painavaa asiaa ja viihdettä
07.08.2015Heinäkuussa vähiten konkursseja neljään vuoteen
06.08.2015Fennovoiman kotimainen omistus yli 60 %:n - rakentamislupahakemuksen käsittely jatkuu
05.08.2015Rehn Skodan Transtech-kaupasta: Ratkaisu turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa
04.08.2015Ainutlaatuinen kansainvälinen kuljetusalan suurtapahtuma
30.06.2015Teknologiasta ikääntyneiden arkea
29.06.2015Toukokuussa 330 000 työtöntä työnhakijaa
24.06.2015Joka kymmenes suomalainen lomailee velaksi
23.06.2015Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Siirry arkistoon »