Blogin arkisto

Iso-Arskan filosofia upposi bisnesseminaarilaisiin

Share |

Tiistai 14.10.2014 klo 9.01 - Heikki Ikonen


nbforum2014-arnold-2.jpg

- Enemmän lihaksia ja palkintoja! Parhaiten palkatut elokuvaroolit! Politiikassa niin korkealle kuin mahdollista! Aseta iso päämäärä ja raada sen eteen kellon ympäri! Älä mieti kipua vaan tulosta! Jos aika ei riitä, nuku nopeammin!

Kun Arnold Schwarzenegger pauhasi menestyksensä reseptiä lähetyssaarnaajan vimmalla, Nordic Business Forumin yleisö riehaantui. Ketään tuskin yllätti lukemattomissa urakoissaan onnistuneen nousukkaan pohjaton kunnianhimo ja työmoraali, päinvastoin juuri sitä yleisö odotti. Ja tykkäsi kuin hullu puurosta.

Toki Schwarzeneggerkin kuorrutti esitelmänsä yhteisen hyvän eteen työskentelyn autuudesta, eikä se kenties pelkkää suunpieksäntää ollut. Kenellekään ei jäänyt silti epäselväksi, että hänen tavoitteensa on aina ollut kukkulan kuninkuus, ja nimenomaan henkilökohtainen.

Reaktioiden perusteella se heijasti täydellisesti bisnesseminaarilaisten sielunmaisemaa. Kuinkapa muuten, tullaanhan tällaisiin tilaisuuksiin edistämään omaa menestystä. Esitelmien aiheet ja lähestymistavat, jotka eivät sitä palvele, jättävät viileäksi.

Kolme vuotta sitten Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore puhui samassa tilaisuudessa ilmastomuutoksesta. Aihe on sinänsä tärkeä, mutta aika kaukana bisnesseminaarilaisten kouluttautumisen tavoitteista. Goren vastaanotto jäikin kauas Schwarzeneggerin nostamasta hurmoksesta.

Toki osan siitä selittävät Schwarzeneggerin supertähteys ja showmiehen rehvakkaat otteet, mutta tuskin ne olivat keskeiset syyt, onhan Gorekin politiikan tähti. Tämän henkisessä tapahtumassa yleisön odotuksille ja mentaliteetille kannattanee antaa paljon painoa.

Heikki Ikonen
Kuva: nbforum

Avainsanat: Heikki Ikonen, seminaari, puhuja, menestys, nbforum, nordic business forum


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini