Blogin arkisto

Tositarinoita työyhteisöistä: Nainen lyö miehet laudalta

Share |

Perjantai 31.7.2009 - Kirjoituskilpailun satoa


Olen töissä erään automerkin merkkihuollossa... Ainahan merkkihuollot mielletään tasokkaiksi paikoiksi, joissa saa laadukasta ja asiantuntevaa palvelua.

Mitenkäs meillä?


Kommentit

2.8.2009 10:53  Hevimies

Se koulu kun ei paina yhtään mitään. Työkokemus on se mikä jotain meinaa.

2.8.2009 18:22  Lääkärilentäjäjuristimatemaatikko

Ei se nyt ihan kaikkiin aloihin päde

2.8.2009 21:14  minäsinähän

Niin kyllähän se ihan kiva ois jos kirurgi ois jotain oppia hankkinut ennenkuin rupea leikkeleen.....

3.8.2009 1:31  Hevimies

"2.8.2009 21:14 minäsinähän

Niin kyllähän se ihan kiva ois jos kirurgi ois jotain oppia hankkinut ennenkuin rupea leikkeleen....."

Oisitko mieluumin juurivalmistuneen leikattavana. Vai sellasen joka on tehny 10v samoja operaatioita työkseen.

3.8.2009 9:36  Mukaviisas

Niin. Kyllä Hevimies oikeassa on suurimmaksi osaksi. Toisaalta monet poikkeukset ovat olemassa. Sen tyyppisessä ammatissa jossa koulutus on välttämätätön ennenkuin voi tehdä sitä työtä voi hyvinkin olla niin, että tällä uudella on sellaisia tietoja ja taitojakin joita ei ole sillä joka vain tehnyt työtä kymmenen vuotta. Toki tämä kymmenen vuotta töitä tehnyt omaa enemmän kokemusta ja on rutinoituneempi ja varmaan päivittänytkin tietojaan. Mikään ei kuitenkaan takaa itsestäänselvyytenä sitä, että jos on tehnyt työtä kymmewnen vuotta on siinä parempi kuin se, joka on tehnyt vuoden vaikka näin suuremmaksi osaksi olisikin.
Hyvin voi olla myös niin, että korkeammin koulutettu on ihan tumpelo ja vain kirjaviisas jos sitäkään.
Ei näitä asioita kannata laittaa suoraan vastakkainasetteluksi.

3.8.2009 14:30  Kokemusta

Kokemusta on hyvä olla riittävästi, muttei liiaksi.

Jos etenkin koulutettujen tehtävissä kokemusta on enemmän kuin tehtävässä tarvitaan, on äkkiä edessä "ei tuo meillä kuitenkaan kauaa viihdy" -päätös. Varsinkin jos CV:ssä näyttä olevan ylennystä toisensa perään ja hakijassa kunnianhimoa.

Ei se vähäinen kokemus toisaalta aina este ole, joskus tarvitaan vähän tuuletustakin sekä nuoruuden intoa. Nämäkin tosin muussa kuin suorittavassa työssä

Onnistuneessa rekrytoinnissa saadaan mahdollisimman hyvä tekijä sopivan halvalla ja riittävän pysyvästi. Riittävän kunnianhimoton, ettei loikkaa heti seuraavan pestiin, mutta joka tarvittaessa hoitaa isommatkin hommat, jos yritykselle tarpeen. Monessa hommassa ei kannata rekrytoida lainkaan, vaan ottaa muilta yrittäjiltä tai vuokrana.

Palkattavaksi sopiva tyyppi osaa hommansa, eikä haaveile paremmasta. Johtohommia löytyy vain silloin kun on tarve, ei automaationa.

Kokematon duunari tai liian kokenut ja kunnianhimoinen päällikkö menestyy vain työttömyyskortistossa.

3.8.2009 16:14  minäsinähän

En yhtään kiellä kokemuksen tuomaa viisautta, mutta kyllä toivoisin minua leikkeleen rupeavan olevan jonkinmoista tietoa hankkinut etukäteen.

Ja toisiin ammatteihin toki sopii hyvin oppisopimuskoulutus. Olen itsekkin joskus moista harkinnut, mutta aina on ollut niin töitä että en ole sitten kumminkaan ehtinyt aiheeseen perehtyä, tai pitäisi kai sanoa että saanut aikaiseksi.

Eikä se korkeakoulutus toisaan mitään takaa.Kyllähän se työ tekijäänsä opettaa, mutta kuten sanottu joissain ammateissa se ns kirjaviisauskin voi olla paikallaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini