Blogin arkisto

Onko lomautus muoti-ilmiö?

Share |

Maanantai 30.11.2009 - Liisa Leppänen


Kun kolmas lomautus vuoden aikana kolahtaa kohdalle, pistää se väkisinkin vähän miettimään toimenpiteen taustoja. Onko kyseessä todellakin niin sanottu "pakkorako", vai lomautetaanko vain lomautuksen vuoksi? Siksi, että tällaisessa taloudellisen ahdingon tilassa se on yleisesti ymmärrettävää ja hyväksyttävää.

Ovatko syntyneet säästöt todellakin niin merkittävät, että ne kattavat lomautuksen aikana kasaantuneiden töiden purkamiseen kuluvan ajan - mukaan lukien sen turhan sähellyksen, joka olisi ollut vältettävissä, kun työt olisi hoidettu ajallaan?

Avainsanat: Liisa Leppänen, lomautus, lomautukset


Kommentit

30.11.2009 16.37  ???

Laskitkohan sivukulut ja sairastumisriskin? Lomautuksissa voittaa aina jos ei ole niin, että työntekijä ei sattuneesta syystä tee enempää rahaa työnantajalle kuin kulut ovat.

1.12.2009 13.14  Hevimies

eiköhän ne oo lähinnä pörssi yhtiöt jotka venkoilee tulosparannuksia kikkailemalla.

1.12.2009 14.10  Pk yrityksissä harvoin venkoilua, ilman rehellistä syytä

Hevimies on oikeassa. Pienet yritykset joutuvat katsomaan mm. yrittäjän omaa palkkaa, joka on muuten paljon palkansaajan ansiotuloja alemnmalla tasiolla keskimäärin ja kausivaihteluja ja reagoimaan hyvin nopeasti asiohin. Tosin ei aina niin ammattitaitoisesti vaan monesti mutu tuntumalla.
Ei ole varaa antaa hyvää, vaikka mieli tekis. Työntekijä ei sitä aina tajua. Hän tietää vain pintaa asioista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini