Blogin arkisto

Nauti matkalla olosta, älä vain perille pääsystä

Share |

Keskiviikko 30.12.2009 - Juhani Töytäri


Ajattele alkavaa vuotta merimatkana. Kuvittele itsesi matkustajaksi, jolta purjehduksen elämykset ja ympäröivän meren kauneus eivät jää huomaamatta.

Aamu- ja ilta-aurinko, kuunsillat ja tähtien tuike, alusta kannattelevan meren loppumattomat vaihtelut, ohikulkevat laivat, tapahtumat ja muut ihmiset sinun omalla laivallasi - kaikki nämä tulevat kuulumaan alkavan matkan iloihin. Monet ottavat matkan vastaan koska he kokevat ettei heillä ole vaihtoehtoa. Tee sinä toisin. Matkusta johonkin. Vuodessa ehtii pitkälle... päivän kerrallaan.

Ne ihmiset, jotka eivät matkan lisäksi näe muuta päämäärää, ovat ärtyneitä ja levottomia. He pelkäävät niin paljon menettävänsä osan matkan iloista, että kaikkein paras jää heiltä saamatta. Matkustamisen iloa vähentävät puutteet ja vajavaisuudet saavat heidät huolestumaan. Heille hyvä uutinen on huono uutinen, joka sillä kertaa jäi saapumatta.

Näin eri tavalla ihmiset voivat elää. Jotkut unohtavat oman elämänsä sen tarkoituksen hyväksi, jonka vuoksi elämäänsä elävät, ja he ovat niitä, joiden matkasta tulee todellinen seikkailu. Toiset ajattelevat aina itseään, eivätkä he koskaan näe niin pitkälle itsensä ulkopuolelle, että antaisivat itselleen edes mahdollisuuden ymmärtää kuinka voi nauttia itse matkasta.

Miten sinä aiot alkavan vuoden käyttää? Minne haluat mennä? Mitä oppia? Mitä uskaltaa? Vuodessa on 8760 käyttämätöntä tuntia. Ethän aloita vuottasi ennen kuin olet sen ensin lopettanut?

Suunnittele matkasi. Kirjoita paperille määräsataman nimi, ettet löydä itseäsi vuoden kuluttua miettimästä onko se satama, johon olet saapunut, sama johon halusitkin.

Seikkailujen täyttämää vuotta toivoen...

Juhani Töytäri

Avainsanat: Juhani Töytäri, vuodenvaihde, seikkailu, tavoitteet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini