Blogin arkisto

Potkut tuli - onneksi!

Share |

Tiistai 9.2.2010 klo 9.18 - Miia Godwin


"Huoneessa on minun ja irtisanottavan lisäksi yleensä lasi vettä ja nenäliinapaketti." Näin kuvaili ystäväni tilannetta, johon hän on joutunut lukuisia kertoja. Yrityksessä oli vähennettävä suurehko joukko henkilökuntaa ja ystäväni oli saanut inhottavimman viestinviejän roolin. Koskaan irtisanomisilmoitusta ei annettu perjantaisin. Oli kuulemma vaarallista lähettää juuri pois potkittu työntekijä kotiin viikonlopuksi. Paras aika ilmoitukselle oli kuulemma viikon alku, jolloin velvollisuudesta suurin osa tuli töihin vielä tiistaina.

Avainsanat: Miia Godwin, irtisanominen, uusi ura, taantuma


Kommentit

9.2.2010 14.03  Hevimies

Se on eka kerta mikä kolahtaa, sen jälkeen ei tunnu enää missään. Niin paljon on tullu pätkätöitä tehtyä ettei suojatyöpaikasta osaa edes haaveilla. Maailma on muuttunu enään ei olla samlla työpaikalla maailman tappiin vaan yleensä muutama kuukausi. Tosin on sitä itekkin tullu työsuhteita lopetettua kun ei pää kestä robotin hommia. Pakko olla monipuolista ja äly vaativaa hommaa tai ei pysty tekee kovin pitkään.

9.2.2010 14.49  Ehkei koske paperitehdastyöläisiä?

Juuri näin. Kynnys muuttaa työpaikkaa tai toisaalta myös työnantajan työntekijää tai organisaatiorakennetta madaltuu kun kerran on tehty tai ainakin kun useasti on tehty....

25.2.2010 14.08  Miia Godwin

Monet vakituisessa työsuhteessa "oleskelevat" tuudittautuvat valheellisesti siihen ajatukseen, että työnantaja vastaa perhettä tai ystävyyssuhteita. Kun kyse on rahasta, ei sillä ole mitään väliä onko hyvää pataa vai ei ja tekikö ilmaiseksi ylitöitä. Kärsijöitä ei ole kruunattu ennen eikä kruunata nytkään.

"Hevimies" kuvaa mielestäni hyvin nykyistä ja kenties tulevaakin työtekijäsukupolvea. Potkuja ei voi enää pitää koko maailman romahduksena, mutta myöskään omaehtoinen lähtö ei ole poissa laskuista, jos työpaikka ei vastaa odotuksia. Meiltä vaaditaan, mutta onneksi myös me osaamme nykyisin vaatia.

25.2.2010 15.20  Asetu yrittäjän osaan, pienyrittäjän

No, yhteiskunta on kuitenkin antanut osiltaan ymmärtää, että työnantajan velvollisuus on olla huoltajana. ( mm.Koeaika, irtisanomissuoja, niiden pituus ) ja median kirjoitittelu asiasta. Se on vaan kommunismia se! Jos sulla on yritys, jonka eteen oot tehnyt töitä ja laajennat palkkaamalla ihmisen niin on se kumma, että yhteiskunnallinen vastuu esim 9 päivän sairaslomasta siirtyy sulle työnantajana, vaikka et saa työpanosta ja tilalle joudut ottamaan sijaisen ja maksamaan sen palkan. Ja sivukulut on karmeita.Se on sairasta se! Suomi on kommunismin kehto!

27.2.2010 1.12  Hevimies

Juu no ei se työntekijän osa sen herkumpi ole. työnantaja maksaa sinusta X määrän rahaa joiden käytöstä päätetään puolestasi. Säästät eläkettä jota et tule koskaan saamaan, koska järjestelmä kaatuu kun suuret ikäpolvet jäävät eläkkeelle maksajia ei riitä. Muutenkin typerää säästää penniäkään rahaa jos on velkaa kuten ihmisillä yleensä on asunnoista jne.. Istut huippuvaarallisessa työssä tietokoneen ruudun ääressä vakuutettuna. Käytät kallista yksityislääkäriä vaikka maksat veroissa kunnallisesta.....Aika monen taloudellinen tilanne ois huomattavasti parempi kun tämä x määrä rahaa tulis taskuun ja vois ite päättää miten sen käyttää,säästää tai sijoittaa. Kaukana on ajat valinnan vapaudesta.

27.2.2010 14.22  Vain minulla on oikeuksia, muut ovat kommunisteja!

"No, yhteiskunta on kuitenkin antanut osiltaan ymmärtää, että työnantajan velvollisuus on olla huoltajana. ( mm.Koeaika, irtisanomissuoja, niiden pituus ) ja median kirjoitittelu asiasta. Se on vaan kommunismia se! Jos sulla on yritys, jonka eteen oot tehnyt töitä ja laajennat palkkaamalla ihmisen niin on se kumma, että yhteiskunnallinen vastuu esim 9 päivän sairaslomasta siirtyy sulle työnantajana, vaikka et saa työpanosta ja tilalle joudut ottamaan sijaisen ja maksamaan sen palkan. Ja sivukulut on karmeita.Se on sairasta se! Suomi on kommunismin kehto!"

Tiedätkös mitä ? Luuelen itse asiassa että et edes tiedä mitä ylipäätään on kommunismi tai mikään muukaan aate tai filosofia.

Sinua ihan vain vituttaa jotkut yhteiskunnan päätökset joiden johdosta joudut maksamaan joillekin jotain etkä saatkaan pitää kaikkia itse. Sehän nyt on suoraan saatanasta! Tai ainakin sodomiaa? Pyhäinhäväistys, kerettiläisyyttä tai ainakin nyt kommunismia joka tapauksessa?

Palkat jättäisit kaikkein mieluiten masamatta tykkänään ja kaiikki jotka ovat tätä vastaan ovat kommunisteja? Mitä sitten lienevätkään?

Oletko muuten koskaan vaivautunut kouluttautumaan pätkääkään ammattikoulua pidemmälle ? Siellä opetettiin kommunismin sisällöstä vähintään muutama opintoviikko? Tiedät nyt sitten hyvin mitä siihen kategoriaan kuuluu?

27.2.2010 14.28  kenellä riski

Jos ei työntekijän eikä yrittäjän osa ole toista helpompi tai työnantajan tai palkansaajan, niin miksi sitten täytyy työehtoneuvotteluja edes käydä? Tehdään prosenttiosuudet kaikkeen ja sitten nähdään mikä kenellekin kannattaa.

27.2.2010 14.31  Asetu yrittäjän osaan, pienyrittäjän

Nimimerkille: Vain minulla on oikeuksia, muut ovat kommunisteja!

Onko sinun mielestäsi siis oikein, että kun työllistät maksat sen jälkeen sairaslomat + sivukulut, mutta et saa työpanosta? Eikö tälläinen velvoite kuuluisi yhteiskunnalle? Kannustaako se työllistämään? Missä siinä on oikeudenmukaisuus? Lisäksi on tosiaan vielä yli tuplaten kulut kun sijainen pitää hoitaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini