Blogin arkisto

Hintaraja

Share |

Torstai 1.4.2010 - Kari Uoti


Viro on pudonnut syvälle lamaan. Valtio ei velkaannu parantaakseen työttömyyttä. Valtio pitäytyy eurokriteereissä päästäkseen rahaliittoon, mikä pidentää työttömien jonoja entisestään. Eestiläiset tekevät samanlaista vahvan rahan politiikkaa kuin Mauno Koivisto aikanaan. Tästä seuraa suurta tuskaa ja kärsimystä, kun rahan sijasta kansa joustaa.

Viron ja Suomen välissä on vähän vettä ja hämmästyttävä kustannustasoero. Talo Lahden pohjoisreunalla maksaa 4 000 - 15 000 euroa neliöltä, kun eteläreunalla vastaavan saa ehkä tonnilla. Kustannustaso myös muuten on samalla tavalla vinossa. Miksi nämä tasot eivät lähenny toisiaan, vaikka rajan pitäisi olla lähes kuvitteellinen?

Suomen ja Viron välissä on edelleen huimaavan suuri kulttuurikynnys, vaikka Sofi Oksanen on tuotukin tänne viisastelemaan suomalaisille. Eestipoika on jotenkin aika kaukainen suomipojalle, jopa ruotsipoika on tutumpi.

Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa businekseen. Olisiko nyt aika käydä ostamassa eestiläisiä kiinteistöjä ja osakkeita, jotka saavat ilmaa alleen, kun maa pääsee euron yhteyteen ja valot sytytetään jälleen Virossa?

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, Viro, lama, työttömyys, euro, kustannustaso, kiinteistökauppa, kulttuurierot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini