Blogin arkisto

Ketä johtajaa ihailet -kilpailun satoa: "Hyvä johtaja on tasapuolinen, huumorintajuinen ja inhimillinen"

Share |

Tiistai 1.6.2010


Lähipiirin ihmiset olivat monella mielessä hyvää johtajaa nimettäessä. Perheenjäsenet sekä omat entiset ja nykyiset pomot saivat ansaittua kannatusta. Useat vastaajat eivät halunneet nimetä ketään erityistä ihailemisen arvoista johtajaa, vaan kuvailivat hyvän johtajan ominaisuuksia yleisesti.

Tässä otteita perusteluista:

”Ihailen tällä hetkellä omaa pomoani. Hän on hyvin määrätietoinen ja osaa ottaa ohjakset. Hän johtaa hyvin niin yritystään kuin alaisiaankin. Hän osaa olla tarvittaessa ystävä, mutta työasioissa kovakin.”

”Ihailen omaa esimiestäni. Hän on reilu, tasapuolinen ja huomioiva.”

”Oma äiti, siinä kunnon johtaja. Osannut opettaa ja johtaa perhettä jo vuosien ajan – eikä tietoakaan konkurssista.”

”Oma isäni on yrittäjä ja mielestäni hyvä johtaja: oikeudenmukainen, kärsivällinen ja hyvää tahtova. Ei oleta, että uusi osaa kaiken jo valmiiksi. Kannustaa ja valmentaa.”

”Ihailen mummoani, sillä hän on suorempi ja kovempi kuin reilu rautakanki!”

”Ihailen erityisesti kaikkien niiden yritysten johtajia, jotka tämän taloudellisen taantuman aikana ovat pystyneet hoitamaan asiat niin, etteivät ole joutuneet irtisanomaan henkilöstöään.”

”Ihailen johtajia, jotka osaavat olla myös vaan tavallisia ihmisiä.”

”Ihailen naisjohtajia, jotka osaavat yhdistää työn ja perheen.”

”En ihaile ketään suurta johtajaa, mutta pienissä yhdistyksissä yms. toimii joskus ihailtavan ystävällisiä ja asiastaan kiinnostuneita henkilöitä.”

”Ihailen vahvaa johtajaa, joka osaa pitää alaisensa kurissa, mutta joka onnistuu pitämään työpaikan yhteishengen lähes ihailtavana.”

”Johtajista arvostaa eniten niitä taustalla olevia puurtajia, jotka eivät pyöri jatkuvasti lehtien palstoilla. Vaikea siis sanoa yhtä nimeä.”

”Entiset patruunat, esim. Serlachius. Silloin tiesi missä johto on ja kenen sana pitää.”

”Hyvän johtajan ominaisuuksia ovat rehellisyys, sosiaalisuus ja huumorintaju. Hyvä johtaja on pätevä työssään, ja ennen kaikkea hänellä on SUURI SYDÄN!!!”

Kommentit ovat koosteita Yrittäjälinjan Ketä johtajaa ihailet -kilpailun vastauksista. Vastauksia saapui 318, joista selväksi johtajasuosikiksi nousi Jorma Ollila. Seuraavaksi eniten ääniä saivat Hjallis Harkimo ja Kirsti Paakkanen. Myös Tarja Halosen ja Jari Sarasvuon johtajaominaisuuksia arvostettiin jaetun neljännen sijan verran.

 


Kommentit

1.6.2010 18.16  Niilo P

Oma äitihän se on ollut ensimmäinen ja rakkain johtaja

21.1.2011 8.47  factory coach outlet

Great post. Thanks!

18.6.2011 3.23  Coach Sunglasses

Don?t stop blogging! It?s nice to read a sane commentary for once.

18.6.2011 3.24  Coach Sunglasses

Thank you for the information ..well appreciated!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini