Blogin arkisto

Otatsä naiselta pataan?

Share |

Maanantai 28.6.2010 - Kari Uoti


Oikeusasiamies antoi huomautuksen hätäkeskuspäivystäjälle, joka kysyi hätäkeskukseen soittaneelta, otatsä naiselta pataan? Oikeusasiamiehen mielestä hätäkeskuspäivystäjän tulee olla puheissaan ja käytöksessään korostetun asiallinen; viranomainen ei saa tiedustella ottelijoitten keskinäisiä suhteita, siis missä sarjassa herra painii ja painiiko rouva samassa sarjassa.

Tässä tapauksessa hätäkeskuspäivystäjä tiedusteli miehen painoa. Mies hämmästeli kysymystä, siis painan kuusikymmentä kiloa. No paljonko rouva painaa, hätäkeskusmies kysyi, no saman verran, vastasi hätäkeskukseen soittanut herra. Ootte sitten samassa sarjassa, jatkakaa!

Hätäkeskuspäivystäjä oli ehkä hiukan suoraviivainen, mutta hänellä oli mahdollisesti ollut muutama kymmenen ihan oikeatakin asiaa ennen ja jälkeen tämän miehen soittamaa "hätäpuhelua".

Samalla kun hätäkeskusvirkamiestä moititaan, voisi tämän keskukseen soittaneen "miehen" kuvan julkaista, jotta mahdolliset vapaaottelupromoottorit voisivat ottaa häneen yhteyttä värvätessään ottelijoita kansakoulujen sisäisiin mittelöihin.

Miehellä on tietysti sama oikeus saada suojelua naisen väkivaltaa vastaan kuin naisella miehen väkivaltaa vastaan, mutta jotenkin minusta tuntuu hullulta, että mies ei ole mies. Hätäkeskuspäivystäjän toteamus lähti varmaan selkärangasta, siis otatko sä pataan naiselta. Mies ajattelee näin. Mies ei voi saada turpaan naiselta eikä myönnä, että voisi saada turpaansa edes mieheltä.

Koska mies on sellainen, tai ainakin on ollut ennen kuin miehestä tehtiin henkilö naisten sekaan. Miehet ja naiset on muutettu henkilöiksi, sukupuolettomiksi olennoiksi, joita ei enää erota hame ei housut. Kannatan naisellisuutta ja miehisyyttä, koska henkilöisyys on kuin kouluruoka, ei maistu ei tunnu.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, hätäpuhelu, tasa-arvo, sukupuoli, miehisyys, naiseus, perheväkivalta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini