Blogin arkisto

Nykyihminen luulee, että voi olla mukavuusalueella aina vaan

Share |

Keskiviikko 7.7.2010 - Ahti Pontinen


Maailmassa on miljardeja ihmisiä. Muutosta tapahtuu jatkuvasti. Kaikki on yhteydessä toisiinsa. Ihmiset vaikuttavat toisiinsa ja toistensa elämään. Ihmiset ovat erilaisia. Kaikenlaista tapahtuu.

Jokaisella on ainakin osavastuu ja monesti jopa koko vastuu omasta elämästään ja sen sisällöstä ja siitä miten suhtautuu siihen.
Silti jotkut tuntuvat ajattelevan että jonain päivänä kaikki on jotenkin oikeudenmukaisesti kaikille ja kaikilla on hyvä olla ja kaikki ovat tasa-arvoisia.

Ikään kuin jokin järjestelmä tai asiat toisivat muutosta siihen, että kaikki olisivat yhtä ahkeria, yhtä kyvykkäitä ja pyyteettömiä tai että kukaan ei käyttäisi toisia hyväksi ja kukaan ei käyttäytyisi rikollisesti. Että kaikki pitäisivät toisistaan. Ja kaikkea tällaista.

Saahan sitä haaveilla.

Esimerkiksi monta sataa tuhatta suomalaista syö mielialalääkkeitä. Kyseessä on vakava ongelma. Masennuksen sijaan ongelmassa taitaa olla vähintään jonkin verran – ellei perustavanlaatuisesti – kyse siitä, että emme kestä elämää, joka ei ole joka hetki mukavaa.

Jos täällä korjattaisiin hypoteettisesti tasapainoa sen välillä, kuka syntyy parempaan perheeseen vaikka taloudellisesti tai muutoin, ei se muuttumattomana pysyisi, eivätkä asiat kohta "tasan" olisi.

Elämään kuuluu myös pahaa oloa ja epäoikeudenmukaisuutta. Emme saa kaikkea haluamaamme, ja vaikka joku saisikin, eivät kaikki saisi. Näin on ihan normaalissa elämässä. Elämä ei ole tositeeveetä. Elämä on tosi.

Ahti Pontinen

Ahti Pontinen on nimimerkki, jonka kirjoituksia on julkaistu useissa medioissa. Voit lähettää palautetta myös suoraan: ahti.pontinen@hotmail.com

Avainsanat: Ahti Pontinen, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, elämänfilosofia, realismi, paineensietokyky, stressi, medikalisaatio, arjen sieto, elämänasenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini