Blogin arkisto

Wikileaks

Share |

Maanantai 13.12.2010 - Kari Uoti


Australialainen Julian Assange vuotaa Wikileaks-sivuston kautta julki Yhdysvaltojen suurlähetystöjen omalle hallinnolleen toimittamaa salaista tietoa. Julian ei kuulu suurlähetystöjen normaalijakeluun eli aineisto on saatu ilman jenkkien lupaa. Se on siis tavalla tai toisella varastettu jostakin.

Avainsanat: Kari Uoti, Wikileaks, Julian Assange, tietovuoto, sananvapaus


Kommentit

13.12.2010 9.06  Hevimies

Hyvä kirjoitus, kaksinais moralismi kuuluu journalismiin oleellisesti. Suomessa valtamedia hallitsee sosialistit.

Alpo Rusia yritettiin kaikin keinoin listiä mediassa ennen oikeuden käyntiä.

Kun Rusi todettiin syyttömäksi niin listminen loppui välittömästi ja Stasi lista salattiin Halosen ja Manun toimesta 40 vuodeks.

Oikeita syyllisiä ei ollut tarkoitus siis etsiä vaan muiluttaa joku kepulainen sossujen rikoksista maatakohtaan.

Ennen kun rupee mulle ehdottelemaan foliohattuja niin sopiii miettiä minkä takia media jahtasi Kanervaa tekstarista naiselle ja Vanhasta nais asioita ja kivitalon lautakasasta.

Mutta kun Paavo Mooses Lipponen myönsi kirjassaan lähteneensä KGB:n kelkkaan oli tästä pienen pieni juttu lehdessä joka jäi ainoaksi.

Halosen vaalitilaisuudessa ollut homo ruoskintakin oli mediassa mitättömän pientä siihen nähden kun Ike lähetti tekstarin, härreguud että oikein naiselle.

13.12.2010 10.46  Media käyttää hyväkseen

Ike on kurko ja niin on Wikileaksin Assange.

13.12.2010 22.36  Pete

Ei sananvapaus mitä tahansa koske silti, myös salaisuudet ovat oikeus. Wikileaks on paljastanut hyviä asioita mutta kaikki ei ole sitä eikä anna oikeutta paljastamiseen.

Ei toisaalta moni paljastunut asia ole uutinen. Se että arabijohtajat vihaa Iranin johtoa mm ei ole uusi asia kenellekään siellä nurkalla tai asiaa seuranneelle. Ne on pahimman lajin kilpailjoita.

Iken viestitkään muijille ei kuulu muille, ne on henkkoht asioita ja viestintäsalaisuuksia eri asia jos viestitettävä nostaa asian pöydälle. tai näin pitäisi olla.

14.12.2010 9.43  Mikä on lopullinen totuus?

Kuinka moni asia on totta?
Olisiko joku väärentänyt asiakirjoja tai syöttänyt tietoa tms...??? Mistä me sen tiedämme?

14.12.2010 20.27  Pete

Hyvä pointti. Joku tommonen paljastuspulju ei kanna mitään vastuuta paljastustensa laadusta tai aitoudesta. Tommosta voidaan käyttää mustamaalaamisen tai muun kusetuksen välineenä ihan hyvin. En väitä että näin olisi ollut, mutta mikään ei sitä estä.

15.12.2010 9.29  Hevimies

Niin money talks, saako paljastus pulju valheilla rahaa vai valehtelemalla. Vaikuttas että 7 päivää lehti saa rahaa valehtelemalla kun taas wikileaks saa rahaa paljastamalla muiden valheita.

Ihan mitä tahansa puutaheinää ei voi heittää ilman että selviää hommasta vapaalla jalalla ainakaan suuria ja mahtavia organisaatioita vastaan.

30.12.2010 14.50  seksilelut

Mitä suurvalta vielä keksiikään Julianin vaientamiseksi? Miten pörssi reagoi Wikileaksin tietoihin tietyistä yrityksistä? Mielenkiintoinen alkuvuosi tulossa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini