Blogin arkisto

Yrittäjähenkisyys, avain ihan mihin vain

Share |

Tiistai 21.12.2010 - Hans-Peter Siefen


Mikä on varmin tapa varmistua siitä, että yrityksesi yt-neuvottelut eivät koske Sinua? Mikä on tehokkain tapa hakea omaan työhön lisää haasteita, uusia mahdollisuuksia, palkan korotusta tai etenemismahdollisuuksia? Vastaus on yrittäjähenkisyys.

Työnantajat arvostavat yrittäjähenkisyyttä. Jos rekrytoisit yritykseesi uutta työntekijää, millaisen henkilön haluaisit löytää? Jos pohtisit kenet henkilöstöstäsi nostat myyntijohtajaksi tai vaikkapa viestintäpäälliköksi, millaisen henkilön haluaisit valita?

Aidosti yrittäjähenkisiä työntekijöitä on myös monesti vaikeaa löytää. Yrittäjähenkisyyteen voi kuitenkin kannustaa ja valmentaa. Sitä haluan tehdä tällä kirjoituksellanikin. Paras tapa kannustaa muitakin organisaatiossasi toimimaan yrittäjämäisemmin on näyttää itse esimerkkiä ja tartuttaa se muihin.

Mitä yrittäjähenkisyys sitten tarkoittaa?

Yrittäjähenkisessä ihmisessä on paljon niitä ominaisuuksia, joita yrittäjänäkin tarvitsee. Yrittäjähenkinen ihminen on valmis kantamaan vastuuta, on motivoitunut, osaa motivoida tarvittaessa itse itseänsäkin, on tavoitteellinen, päämäärätietoinen, kehittää aktiivisesti itseään, pitää huolta omasta terveydestään ja auttaa muitakin, jotta kokonaisuutena päästäisiin suurempiin tuloksiin. Sanalla sanoen yrittäjähenkinen ihminen ajattelee itseään ja omaa uraansa Minä Oy:nä toimipa sitten yrittäjänä tai ei.

Omalla kohdallani yrittäjähenkisyys tarkoittaa myös toimimista käytännössä yrittäjänä. Näin ei asian laita kuitenkaan aina ole. Voit olla yrittäjähenkinen myös toimiessasi toisen palveluksessa, koulussa, harrastuksissa tai vaikkapa hetkellisesti työttömänäkin.

Yrittäjähenkisyys on asenne, jolla työskentelet, kannat vastuutta, luot uutta ja ajattelet. On myös ammatteja, joissa et voi käytännössä toimia yrittäjänä. Tällainen ammattiryhmä ovat esimerkiksi poliisit. Kuitenkin poliisinkin työ on arvokasta ja siinä voi olla yrittäjähenkinen. Ja lyönpä vaikka vetoa, että silloin olet tuleva vanhempi konstaapeli, ylikomisario ja ennen pitkää vaikka poliisijohtaja, jos vain niin haluat!

Yrittäjyys pitää yhteiskuntaa pystyssä. Yrittäjähenkisyys pitää yritykset pystyssä.

Kuten varmasti jo tiedätkin, yritykset pitävät hyvinvointiyhteiskuntaamme kasassa. Yritykset työllistävät ja kerryttävät asiakkaalle tuottamansa hyödyn lisäksi veroeuroja, joilla jälleen pyöritetään sairaaloita, kirjastoja, kouluja, rakennetaan teitä jne. Keskiössä ovat yrittäjät, jotka kantavat toiminnastaan aina vastuuta ja yrittäjän riskiä. Riskistä vastineena yrittäjä saa mahdollisuuden normaalia suurempiin tuloihin, jopa rikastuu ja ansaitsee mm. verokannusteita.

Samalla tavoin myös yrittäjähenkisyys yrityksen sisällä pitää koko yrityksen pystyssä, saavutetaan kasvua, työllistetään lisää ja luodaan lisää hyvinvointia. Me todella tarvitsemme yrittäjähenkisyyttä kaikkialla!

Mitä Sinä voisit tehdä oman ja ympärilläsi olevien ihmisten yrittäjähenkisyyden kasvattamiseksi?

Hans-Peter Siefen
Suomen Yrittäjäyhteisö
www.suomenyrittajayhteiso.fi

Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäjähenkisyys, motivaatio, tavoitteellisuus, asenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini