Blogin arkisto

Vetoomus heti-mulle-kaikki-tänne -sukupolven puolesta

Share |

Maanantai 21.2.2011 - Miia Godwin


Länsimaiden nuoret aikuiset tarvitsevat tukeasi enemmän kuin koskaan. Auta antamalla osa motivaatiostasi tulevaisuuden toivoille.

Katie, 20, on tavallinen, mariseva brittijuniori. Lontoon lähiseudulla lapsuuden kodissaan asuva nuori lady olisi kyllä kiinnostunut kaikesta, mutta haastava 20 minuutin lähijunamatka kaupunkiin on esteenä unelmien toteutumiselle. Vanhempien taksi toimii aivan liian harvoin, mutta toisaalta autokoulussa käyminenkin on monimutkaista. Isäkin painostaa lupaamalla ostaa uuden Minin ajokortin lisäksi. Ei ihme, että Katie kärsii masennuksesta.

Yliopistotason opiskelu on Katielle vaativaa. Julmat luennoitsijat eivät suostu tekemään kaikkia nupullaan olevan lahjakkuuden opintotehtäviä, vaikka yhteiskunnan tukema koulutus maksaakin isukille pitkän pennin.
Vaikeiden aikojen pakottamana parikymppinen piltti on joutunut hakeutumaan osa-aikaiseen työhön muotiliikkeeseen. Jokalauantainen nelituntinen vie nuoren voimat, mutta Bahaman matkat ja kylpylälomat eivät ole ilmaisia. Kuten niin moni ikätoverinsa, Katie on lisäksi pahasti koukussa ”mutkun” ja ”sitkun” käyttöön.

Scott on 21-vuotias pahantuulinen vesseli, jolle vapaus ja riippumattomuus on kaikki kaikessa. Siksi oma asuinkerros kylpyhuoneineen vanhempien talossa oli välttämättömyys.
Scott haluaa välttää edellisten sukupolvien kohtalon ja on päättänyt, ettei koskaan tee rutiininomaista ja tavallista työtä.

Hän tietää, että hänen elämänsä tulee olemaan jotain suurempaa, mutta hänen lahjojaan ei ole vielä löydetty. Versova nero aikoo ryhtyä elokuvaohjaajaksi, mutta kuten kaikille aloitteleville taiteilijoille, taival on rankka: hänen täytyy yrittää olla kiinnostunut elokuvista. Filmiklassikot, kuten Batman - paluu ovat tuttuja ja kerran Scott on nähnyt myös melkein mustavalkoisen muinaiselokuvan nimeltään Schindlerin lista.
Koululaitoksen kohtuuttomat vaatimukset ovat usein liikaa Scottille.

Ankarat opettajat nöyryyttävät ikuisteiniä ja usein kehottavat katsomaan yhden Chaplinin ja jopa muitakin antiikkisia elokuvia. Kohtuuttomien velvoitteiden paine aiheuttaa vesalle monia vakavia oireita hartioiden lysähtämisestä motivaation täydelliseen katoamiseen.

Aikuisaihiomme kärsivät akuutista motivaation puutteesta. Opiskelut eivät kiinnosta, työ on pakkopullaa ja kotoa lähteminen on pelottava mörkö. Sinä voit auttaa. Pienikin motivaatiolahjoitus kannattaa. Ryhdy siis motivaation kuukausilahjoittajaksi!

Kertyneellä motivaatiopankilla voisimme saada ikuislapsen ymmärtämään, että
- itsenäistyminen voi olla palkitsevaa.
- Dolce & Gabbanan rannekello ei ole välttämättömyys, johon haetaan sosiaaliturvaa.
- omistusasunto, korkea elintaso ja mielenkiintoinen työ eivät tule syntymätodistuksen mukana.
- vanhemmat ja yhteiskunta eivät ole ehtymätön kultakaivos, joka on olemassa vain minua varten.
- maailmassa on muitakin ihmisiä.
- joskus elämän pitääkin olla puuduttavan tylsää.

(Toim. huom. Vetoomuksen esimerkit eivät ole kuvitteellisia.)

Miia Godwin
miia@teleskooppi.fi
Kirjoittaja on freelancertoimittaja, joka asuu ja työskentelee Isossa-Britanniassa.

Avainsanat: Miia Godwin, motivaatio, motivaation puute, uusavuttomuus, asenne, asennevaikeus, todellisuudentaju, hemmoteltu sukupolvi


Kommentit

22.2.2011 10.07  Hevimies

Taas lapsia syyllistetään siitä että vanhemmat ovat kasvattaneet ne päin persettä. Jos pumpulissa kasvaa, ei kivikossa pärjää.

22.2.2011 12.25  AP

Jokainen voi myös itse tehdä ja vaikuttaa asioihinsa. Ennemmin tai myöhemmin on pakkokin.

Onko 21 vuotias muuten lapsi?

22.2.2011 12.53  Hevimies

Kaikki jotka asuu vanhempiensa luona ovat lapsia.
Jos kaikki työnnetään kotona nenänalle ilman että tarttee ponnistella minkään asian eteen. Niin ei sillon voi odottaa että yht äkkiä salaman iskusta osaisi tulla toimeen itsenäisesti.

22.2.2011 12.58  AP

Italiassa on pirun paljon 40-vuotiaita aikamiespoikalapsia:)

22.2.2011 15.24  Hevimies

hehe sen kyllä huomaa ku kattoo niitä futiskentillä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini