Blogin arkisto

Rakkaudesta uutena vuotena

Share |

Perjantai 6.1.2012 - Kari Uoti


Joku kehotti laittamaan osakkeet myyntiin, kun Uoti on alkanut kirjoittaa rakkaudesta :) En ihan ymmärtänyt, mutta myy sitten, jos siltä tuntuu.

Olen aloittanut uuden kirjan, jossa aion käsitellä rakkautta, myrkyllistä rakkautta, sellaista, joka lopulta voi olla hyvä päättyessään ja JOS siitä ottaa opikseen. Olen aikaisemmin suuntautunut kirjoissani oikeuteen, tämä on nyt sitten oikeutta jossakin isommassa mitassa, oikeutta rakkauteen. Törmäsin artikkeliin myrkyllisestä rakkaudesta, joka minun on pakko kopioida tähän, koska se osuu niin hyvin asian ytimeen:

Myrkyllinen rakkaus – vahingollinen, addiktiivinen, liian tavallinen

"Todellinen rakkaus ei ole tuskallinen pakkomielle. Se ei ole panttivangin ottamista eikä panttivangiksi joutumista. Se ei ole kaiken nielevää, eristävää eikä rajoittavaa. Valitettavasti se rakkaus, jonka useimmat meistä ovat oppineet tuntemaan, on itse asiassa addiktio, myrkyllinen rakkauden muoto."

***

"Jos alamme nähdä ihmissuhteet kasvumahdollisuuksina sen sijaan, että näkisimme ne päämäärinä itsessään, me voimme alkaa saada toimivia ihmissuhteita. Suhde, joka päättyy, ei ole virhe eikä rangaistus - se on opetus."

***

"Niin kauan kuin kuvittelemme, että meillä on oltava toinen ihminen elämässämme ollaksemme onnellisia, me olemme vain addikteja, jotka yrittävät suojella ainevarastoaan – käyttäen toista ihmistä huumeenamme. Se ei ole oikeaa rakkautta – eikä rakastamista."

Myrkyllinen rakkaus

Robert Burney M. A.

"Niin kauan kuin kuvittelemme, että jollakin toisella on valta tehdä meidät onnellisiksi, me valmistaudumme ottamaan uhrin aseman".

Codependence: The Dance of Wounded Souls

Eräs suurimmista tämän yhteiskunnan ihmissuhteisiin liittyvistä ongelmista on, että me näemme ne liian kapeasta näkökulmasta. Meille on opetettu, että suhteen saaminen on päämäärä itsessään.

Se alkaa jo lapsuuden saduissa, joissa prinssi ja prinsessa saavat toisensa ja elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Se jatkuu elokuvissa, joissa "poika tapaa tytön" "poika menettää tytön" "poika saa tytön takaisin" – musiikki voimistuu ja onnellinen pari ajaa auringonlaskuun. Laulut, jotka kertovat "En voi hymyillä ilman sinua" "En voi elää ilman sinua" "Olet kaikkeni", kuvastavat sitä rakkautta, jonka me opimme tuntemaan kasvaessamme – myrkyllistä rakkautta – addiktiota, riippuvuutta, jossa toinen ihminen on huumeemme, meidän Korkeampi Voimamme.

Aina kun asetamme toisen ihmisen Korkeamman Voimamme asemaan, me epäonnistumme väkisin siinä, mitä yritämme saavuttaa. Päädymme vain kokemaan olevamme toisen ihmisen tai itsemme uhri - ja vaikka kokisimme olevamme toisen ihmisen käyttäytymisen uhri, me syytämme itseämme tekemistämme valinnoista. Meidät on määrätty epäonnistumaan niiden uskomusten takia, joita me olemme omaksuneet lapsuudessamme, ja joita yhteiskuntamme opetti meille kasvamisemme aikana.

Ei ole mitään sellaista päämäärää, jonka saavuttaminen takaisi onnen elämän loppuun asti. Me emme ole epätäydellisiä kunnes löydämme "toisen puoliskomme". Me emme ole puolikkaita, jotka eivät voi olla täydellisiä ilman suhdetta.

Todellinen rakkaus ei ole tuskallista pakkomiellettä. Se ei ole panttivangin saamista eikä panttivangiksi joutumista. Se ei ole kuluttavaa, eristävää eikä rajoittavaa. Sen uskominen, että emme voi olla kokonaisia tai onnellisia ilman suhdetta, johtaa meidät hyväksymään riistoa ja väärinkohtelua, ja osallistumaan manipulointiin, epärehellisyyteen ja valtataisteluihin. Se rakkaus, jonka opimme tuntemaan kasvaessamme, on addiktio, myrkyllinen rakkaus.

---

Artikkeliin liittyy taulukko terveestä ja epäterveestä, tulen käyttämään sitä kirjassani, koska se on niin osuva, löydät sen osoitteesta:

http://www.healingeagle.net/Fin/Burney/Toxiclove.html

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA

Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, oikeus, rakkaus, suhde, ihmissuhde, addiktio


Kommentit

10.1.2012 19.46  Viisi vinkkiä

Liike-elämässä mentorin arvo tunnustetaan, mutta rakkauselämässä käsite on vieraampi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini