Blogin arkisto

Palkkamaltti on perusteltua

Share |

Keskiviikko 27.2.2013 - Heikki Ikonen


heikkiikonen.jpgVaikka työmarkkinaneuvottelut jumittavat, osapuolten yhteinen tahtotila vaikuttaa sentään olevan, ettei palkkaratkaisulla vesitetä Suomen kilpailukykyä. Tilastojen mukaan yhteisymmärrykseen on syytäkin. Valtiovarainministeriön tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan mukaan rahaliiton aikana yksikkötyökustannukset ovat kohonneet Suomessa keskimäärin 0,3 prosenttiyksikköä vuodessa muuta euroaluetta nopeammin. Economist-lehden mukaan kustannukset eivät ole nousseet yhtä nopeasti missään euromaassa.

Avainsanat: Heikki Ikonen, työ, työmarkkinat, palkkaratkaisu, tuottavuus, kilpailukyky, työkustannus


Kommentit

28.2.2013 15:37  tässä mennään

Palkkojen kestävän tason määrittää firman kannattavuus, se on joka puljussa omansa. Sen mukaan pitää palkat sopia paikalllisesti.

28.2.2013 16:21  jep

jep liittosopimukset pienyrityksille myrkkyä liian jäykät

28.2.2013 18:40  AP

Pitäisi olla ihan eri sopimukset pienille yrityksille ja isoille ja julkiselle puolelle. Nykyinen käytäntö on jostain 1900-luvun alusta.
Mitä erilaisimpia asioita ja maksuja määritellään liikevahdon mukaan eikä sekään ole enää tätä aikaa. Liikevaihto ei saa määritellä siinä määrin asioita kuin nyt on.

1.3.2013 12:03  kp

Joo, liikevaihto ei kerro kannattavuudesta. Isolla vaihdolla voi tehdä niukkaa katetta, jos hinnoitteluvoima on heikko, kovassa kilpailussa se sitä usein on. Volyymialat on yleensä kilpailtuja.

1.3.2013 13:29  AP

Kyse on myös, siitä että joillain suuri osa liikevaidosta on vain rahan läpikulkua.....
vaikka yhden miehen putiikkikin saa jollain alalla suuren liikevaihdon jos vain siitä on kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini