Blogin arkisto

Palkkamaltti on perusteltua

Share |

Keskiviikko 27.2.2013 - Heikki Ikonen


heikkiikonen.jpgVaikka työmarkkinaneuvottelut jumittavat, osapuolten yhteinen tahtotila vaikuttaa sentään olevan, ettei palkkaratkaisulla vesitetä Suomen kilpailukykyä. Tilastojen mukaan yhteisymmärrykseen on syytäkin. Valtiovarainministeriön tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan mukaan rahaliiton aikana yksikkötyökustannukset ovat kohonneet Suomessa keskimäärin 0,3 prosenttiyksikköä vuodessa muuta euroaluetta nopeammin. Economist-lehden mukaan kustannukset eivät ole nousseet yhtä nopeasti missään euromaassa.

Avainsanat: Heikki Ikonen, työ, työmarkkinat, palkkaratkaisu, tuottavuus, kilpailukyky, työkustannus


Kommentit

28.2.2013 15.37  tässä mennään

Palkkojen kestävän tason määrittää firman kannattavuus, se on joka puljussa omansa. Sen mukaan pitää palkat sopia paikalllisesti.

28.2.2013 16.21  jep

jep liittosopimukset pienyrityksille myrkkyä liian jäykät

28.2.2013 18.40  AP

Pitäisi olla ihan eri sopimukset pienille yrityksille ja isoille ja julkiselle puolelle. Nykyinen käytäntö on jostain 1900-luvun alusta.
Mitä erilaisimpia asioita ja maksuja määritellään liikevahdon mukaan eikä sekään ole enää tätä aikaa. Liikevaihto ei saa määritellä siinä määrin asioita kuin nyt on.

1.3.2013 12.03  kp

Joo, liikevaihto ei kerro kannattavuudesta. Isolla vaihdolla voi tehdä niukkaa katetta, jos hinnoitteluvoima on heikko, kovassa kilpailussa se sitä usein on. Volyymialat on yleensä kilpailtuja.

1.3.2013 13.29  AP

Kyse on myös, siitä että joillain suuri osa liikevaidosta on vain rahan läpikulkua.....
vaikka yhden miehen putiikkikin saa jollain alalla suuren liikevaihdon jos vain siitä on kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini