Blogin arkisto

Ajanhallintaa, Pomodoro

Share |

Tiistai 18.2.2014


karivahtolammi.jpgOpiskelussa ja töissä tylsät rutiinityöt on usein vaikeita suorittaa tehokkaasti alusta loppuun. Asiaan, joka kiinnostaa, uppoutuu helpommin ja työn saa tehtyä helposti läpi. Mutta ne rutiinityöt ja niiden tekeminen, ajatukset karkailee ja kesken kaiken ja tulee tehtyä aivan muita hommia pois. Ja eihän ne rutiinityöt silloin edisty. Mutta siihenkin on aika yksinkertainen ratkaisu eli Pomodoro- tekniikka.


Kommentit

18.2.2014 18.05  AP

On tietysti erittäin hyvä jakaa työaikaaa ja keskittyä siihen mitä tekee, eikä tehdä kaikkiea juosten kustuna. Tämähän on erittäin tutkittua juttua.Äkkiä ajatellen tuo toimii varmaaan monissa hommissa. Jakaminen 25 minuutin työpaätkiin on joihinkin tehtäviin kuitenkin varmankin ihan liian lyhyt aika ja johtaisi siihen, että täytyy osittain joka jaksolla aloittaa alusta. 50 - 10-50 pitkä tauko 50- 10 jne.... on moniin tehtäviin parempi vaihtoehto. Tekniikoiden nimistä en tiedä.

20.2.2014 12.39  Kari Vahtolammi

Tuosta piduutedesta en osaa sanoa varmaa. Itsellä rutiiniduuneissa tuo 25 min on sopiva ja sitten taukoa. Jossain ajattelua vaativissa varmaan menee noin 50 minsan jaksoissa ja pieniä asioita tehdessä otetaan vain nipusta töitä.

Mielestäni jokainen etsii oman tapansa toimia. Tärkeintä on kuitenkin se, että tekee yhtä duunia kerrallaan.

Kari...

20.2.2014 20.54  Ei helppoa

Tämä on yllättävän vaikea asia monissa töissä käytännössä. Pitäisi olla tavoitettavissa ja kuitenkin keskittyä tietty aika.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini