Blogin arkisto

Naiset haluavat seuraavaa isoa juttua

Share |

Torstai 6.3.2014 - Pasi Rahikka


pasirahikka.jpgMaaraw na umaga on tagalogin kielellä aurinkoista huomenta. Tämä lausahdus tietysti kertoo jo sinulle sitä, että tänään on hieman erikoisempi päivä edellisiin päiviin verrattuna.

Olen miettinyt viimeisten viikkojen aikana paljon erilaisia juttuja. Myyntiä. Yrittäjyyttä. Epäonnistumista. Onnistumista. Ja sitä seuraavaa isoa juttua. Sinun isoa juttuasi. Ja minun.

JOHDANTONA SYVEMMÄLLE

Olenko muistanut kertoa sinulle minun keskikokoisesta mustasta kirjastani? Siitä mihin kirjoitan kaikki tärkeät, ja vähän vähemmän tärkeät juttuni muistiin? Niinpä tietysti. Sori. Mitäpä jos kerron siitä nyt?

Mutta annapa olla. Tämä juttu kaipaa kurkunkostuketta. Jotain juotavaa. Mitä haluaisit? Kuten kerroin sinulle aiemmin, niin tänään on hieman erikoinen päivä. Otan tuopillisen sitruuna-mentholi Finrexiä. Kuulit aivan oikein. Tämä on se aika kuukaudesta. Ne päivät vuodesta. Mutta annetaanpa tämän olla. Mitä sinä otat? Kahvia, vai teetä? Oletko koskaan kokeillut kylmää vettä kurkkusiivuilla?

Mustasta muistikirjasta. Yritän kirjoittaa kaikista tapaamisistani ja seminaareista muistiinpanoja. Aina. Joka ikisen kerran. Haluatko tietää miksi? Yksinkertaisesti siitä syystä, että se auttaa minua muistamaan. Niin. Muistiin kirjoittaminen auttaa minua muistamaan sekä muistiinpanojeni kautta että erityisesti se auttaa minua muistamaan. Joku itseäni fiksummista voisi sanoa, että minulla on kineettinen muisti. Kuulostaa hassulta. Mutta niin se vain on.

MITÄ NAISET HALUAVAT

Luin tässä taannonin kyseisellä otsikolla varustetun artikkelin lempilehdestäni. Se oli naisen kirjoittama juttu. Aika paha siis. Tai no. Kaikki on tietysti kiinni näkökulmasta. Itse pidän naisista. Ja myös naisten kirjoittamista jutuista. Ja vähän muustakin, mutta kerron siitä ehkä sitten joku toinen kerta. Okei? Jaksatko seurata mukana?

Nykypäivänä naiset ovat monissa asioissa meitä miehiä etevämpiä. Ja annathan anteeksi, jos olen aidosti tätä mieltä? Yksi asia, jossa me miehet otamme turpaan 10-0 on päätöksen teko. On aivan sama olemmeko kotona vai töissä niin naisten kyky tehdä päätöksiä on by far yli minun käsityskykyni. Lähes yliluonnollista. Siis minulle :). Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että vaikka joukkoon tulee subjektiivisesti katsottuna vääriäkin päätöksiä siellä on myös niitä oikeita.

Minusta me miehet, erityisesti yritysmaailmassa emme pysty samaan.

Mehän olemme puhuneet jossakin kohdin siitä, että rakastan purjelautailua? En ole ihan varma nyt siitä miten olen kertonut tähän liittyneistä kokeilustani liiketoiminnan saralla. En mene yksityiskohtiin. Kerron kuitenkin sen, että kun kokeilin taannoin muutamana vuotena kasvattaa lajin harrastajamäärää, niin valtaosa uusista kokeilijoista ja harrastukseen kiinnijääneistä oli naisia. Ja miten tämä liittyy kaikkeen, tai johonkin muuhun? Haluatko kuulla miksi naiskokeilijoita ja naisharrastajia tuli miehiä enemmän?

TOTTA VAI TARINAA?

Miehet pelkäävät epäonnistumista. Miehet pelkäävät. Miehet pelkäävät, että joku näkee, että he eivät osaakaan jotain juttua, heti ensimmäisellä kerralla. Siis oikeasti!?! Miehet. Pelkäävät epäonnistumista ensimmäisellä kerralla? Näin se vaan menee. Ei seppiä ekalla yrityksellä.

Minä pelkään epäonnistumista. Sinäkin ehkä pelkäät epäonnistumista? Yleistykset ovat vaarallisia. Miehet pelkäävät epäonnistumista naisia enemmän. Osaatko arvata mihin tämä johtaa? Anteeksi. Juuri siihen. Kotona, töissä, ja kaikkialla. Miehet jättävät mieluummin päätöksensä pöydälle ja käyttävät jaettua päätöksentekoa. Kuin altistavat itsensä mahdollisesti väärälle päätökselle. Epäonnistumisen mahdollisuudelle. Ja vastuun kantamiselle.

Yritän itseasiassa tällä jutullani todistaa itsellenikin jotain. Vai luulitko, että kirjoitan pelkästään sinulle? Tietysti kirjoitan pelkästään sinulle, my friend. Tietysti. Mutta kirjoitan myös itselleni. Yritän prosessoida tätä juttua. Joku voisi kutsua tätä sosiaaliseksi itsemurhaksi, kirjoituksen muodossa. Kutsun tätä itse yritykseksi epäonnistua. Big time. Se on so NOT ja moro :).

TAKAISIN ALKUUN

Jos olet kuullut joskus aiemmin sellaisesta kaverista, kuin BJ Fogg, olet harvinaislaatuinen. Tiedätkö kaverin? Kuulin itse hänestä vasta hetki sitten. Tai no. Luin hänestä kertovan artikkelin. Jos ollaan ihan tarkkoja. Kaksi tuntia kolmekymmentä kolme minuuttia sitten. Se oli oikeastaan tämän juttuni ytimessä tänään. Aika väljästi tosin. Jaksatko vielä hetken?

"Uskon, että kaikkien hyvien yritysten ytimessä on halu auttaa ihmisiä tekemään sitä mitä he jokatapauksessa tekevät hieman helpommin, kuin aiemmin. Meidän tehtävämme on selvittää se mitä ihmiset haluavat tehdä ja miten teemme sen tekemisestä yksinkertaisempaa."

BJ Fogg on käytöstieteiden tohtori Stanfordin Yliopistossa. BJ on tutkinut viimeiset parikymmentä plus -vuotta sitä miten ihmisten toimintamalleihin ja käytökseen voidaan vaikuttaa. Miten muutoksia on mahdollista synnyttää muutoinkin kuin muutosten itsensä vuoksi.

Miten muutoksen aikaansaaminen ja sen vakiinnuttaminen on helpompaa.

RESPEKTILLÄ MAALIIN

Taisin jo tuossa aiemmin sanoa sinulle, että tänään on vähän erilainen päivä tästä olotilasta ja lääkityksestä johtuen. Tuntuu, että maaliin pääseminen ei ole niin helppoa. Olet varmaan aiemminkin huomannut sen, että yritän aina näiden juttujeni loppuun antaa muutaman ajatuksen, joista voi olla hyötyä sinulle.

Tänään halusin kertoa sinulle niistä minun mielestäni isoista jutuista vuodelle 2014. Oletko valmiina? Oikeasti? Naiset haluavat seuraavaa isoa juttua...ja me miehet myös

  1. Kohtele muita kuten haluat itseäsi kohdeltavan.
  2. Business on peliä - pelillistä business'ta!
  3. Yksinkertaista, osallista ja osallistu.

Valitse yksi. Se riittää. Seuraava iso juttu. Yksi, kaksi, kolme. Siinä se :).

Uskotko, että minua pelottaa painaa tuota "Julkaise" -nappia? Mietin miksi. Sinä hetkenä kun painan sitä olen tehnyt päätöksen. Se voi olla oikea. Jos tämä juttu on hyvä. Tai se voi olla väärä. Jos tämä juttu on huono. En haluaisi oikeasti epäonnistua. Haluatko sinä?

Joskus tulee niitä hetkiä, kun täytyy vain uskaltaa. Tehdä päätös. Rohjeta.

Kiitos kun tulit tänne asti kanssani. Tarkoitan sitä. Muistan vieläkin viimeisen kommenttisi edelliseen juttuun liittyen. Silloin sydämmeni läikähti :). Kerro ihmeessä mitä ajattelet? Laita kommenttia tähän alle. Jos rohkenet?

Aurinkoa ja energiaa sinulle, hymyä ystäville!

Pasi 1313

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä. 

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini