Blogin arkisto

Mistä intohimoa elämään?

Share |

Keskiviikko 10.9.2014 - Anja Kadziolka


Ota eteesi iso tyhjä paperi ja piirrä siihen ympyrä jokaiselle asialle mitä teet nyt, oli se sitten yrityksesi tai useampi yritys, harrastus tai yhdistys. Tee miellekartta kaikesta mitä mielessäsi tällä hetkellä on. Kirjoita ja piirrä karttaan elämäsi eri osa-alueet ja ideasi, joita haluaisit toteuttaa.

 

anjakadziolka.jpgTarkastele kokonaisuutta, elämääsi, ja mieti oikein kovasti. Aikuisten oikeesti. Purista ajatuksiasi. Ole rehellinen itsellesi. Mitä olet aina halunnut tehdä? Mikä on se juttu, missä tiedät olevasi hyvä? Parempi kuin muut. Sinä tiedät sen, ja ehkä äitisi ja paras ystäväsi. Mikä on ainutlaatuinen lahjasi, jonka käyttäminen tekisi sinusta onnellisen? Huutaako joku ideasi kartalla toteuttamista? Mitä jos tästä löytyisi elämääsi uusi tavoite?

Oikea tavoite tuo intohimoa elämään. Sen ajatteleminen saa aamuisin ponnahtamaan ajoissa sängystä, rakastamaan maanantaita ja jaksamaan montaa epämiellyttävääkin asiaa elämässä. Kun palkinto on kohdallaan, on motivaatio korkealla. Konkreettinen tavoite auttaa nauttimaan jokaisesta hetkestä. Se, että on jokin suurempi tavoite, minkä vuoksi työtään tekee, herättää eloon. Omien unelmiensa tavoittelu auttaa jaksamaan ja pitää yllä lähes ylimaallista energiaa.

Ja kun tavoite on selvillä, on paljon helpompi karsia rönsyt elämästään ja keskittyä siihen, mikä vie eteenpäin. Eikö niin? Jos jo toteutat unelmiasi, tiedät mistä puhun. Jos et, niin ymmärrän: viime keväänä olisin itsekin pitänyt itseäni tärähtäneenä. Jos et kokenut heti ahaa-elämystä, älä huolestu. Alitajuntasi tekee töitä silloinkin kun itse et aktiivisesti mieti asiaa. Jätä miellekarttasi pöydälle ja katsele sitä silloin tällöin. Varmuus tavoitteelle tai uusi idea voi tulla yhtäkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta, kunhan annat alitajunnallesi aikaa.

Unelmien pilvilinnoista konkretiaan loikkaaminen voi olla vaikeaa, mutta yritä miettiä askel kerrallaan: mitä sinun pitäisi tehdä, jotta voisit toteuttaa unelmasi? Mitä teknisiä juttuja sinun pitäisi oppia tai mitä taitoja sinun pitäisi kehittää? Mitä jos tämä onnistuisi vaikka viiden vuoden kuluttua? Miten paljon rahaa sinun pitäisi säästää, jotta voisit silloin hypätä nykyisestä työstäsi ja silti maksaa asuntovelkaa pois? Viidessä vuodessa on kuusikymmentä kuukautta. Jos säästät satasen kuussa, on sinulla kuusi tuhatta säästössä viiden vuoden kuluttua. (Tai enemmän jos sijoitat rahat oikein.)

Vaikka unelmien toteuttaminen tuntuu suurelta askeleelta, ei sitä tarvitse ottaa yhdellä kerralla. Pienin askelin voi lähestyä suurtakin unelmaa. Aseta ensi vuodelle jokin alatavoite, joka vie sinua lähemmäksi unelmaasi.

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja KAdziolka, unelmista tavoitteiksi, Unelmointi, yrittäjän jaksaminen


Kommentit

10.9.2014 16.41  Halle

Muuta pois Suomesta ja saat intohimoa elämään!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini