Blogin arkisto

Unelmien toteuttaminen alkakoon!

Share |

Keskiviikko 8.10.2014 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgViime syksynä, kun perustin mamaonbis.fi-sivuston, en vielä käsittänyt itsekään täysin, mihin se johtaa. Blogasin ensimmäisen viikon joka päivä, seuraavina viikkoina kolme kertaa viikossa. Halusin puhua tästä kaikesta: yrittäminen, markkinointi, liiketoiminnan kasvattaminen, jaksaminen, ajanhallinta, yrittäjän äitiys. Unelmien toteuttaminen.

Kirjoittaminen ja uuden kehittäminen pakotti ajattelemaan. Ajattelemaan yrittäjyyttä, henkistä kasvua ja sitä, mistä tässä elämässä oikeastaan on kyse. Mamaonbis Planneria kehittäessäni mietin paljon sitä, mitä unelmien toteuttaminen tarkoittaa. Ja miten se muuttaa ihmistä. Nyt huomaan, miten kaikki tämä on muuttanut minua.

Jokainen yrittäjä on omalla henkisen kasvun tiellään.

Vuosi 2014 on Mamaonbis Plannerin ensimmäinen vuosi. Ensimmäinen painos myytiin loppuun ennätysajassa, toisenkin painoksen jäljellä olevat kappaleet voi laskea jo kahden käden sormin. Moni onkin jo rohkeasti aloittanut Plannerin käytön. Yksi on jo aikatauluttanut puolen vuoden markkinointitoimenpiteet ja toinen perusti blogisuunnittelu-sivujen inspiroimana oman blogin. Unelmien toteuttaminen on alkanut!

Eräs Plannerin käyttäjä totesi tavoitteensa kalenteriin jaettuaan niiden tavoittelemisen tuntuvan nyt jopa pelottavan helpolta.

On valtavan suuri askel asettaa korkeita tavoitteita itselleen. Ja huikean rohkeaa lähteä tavoittelemaan niitä. Tehdä konkreettisesti se päätös siitä, että nyt, tällä viikolla, alkaa ehkä valtaviltakin tuntuvien unelmien toteuttaminen. "Nyt, otan ensimmäisen askeleen." Kuka uskaltaa näin tehdä? Eräs Plannerin käyttäjä totesi tavoitteensa kalenteriin jaettuaan niiden tavoittelemisen tuntuvan nyt jopa pelottavan helpolta. Palautteen luettuani liikutuin lähes kyyneliin. On mieletöntä, että Planner on todella vaikuttanut ihmisten elämään niin, että he todella aloittavat unelmiensa toteuttamisen!

Mistä sitten unelmoimme, ja miksi?

Mistä unelmoimme? Ja miksi? Unelmoimmeko konkreettisista saavutuksista vai olotilasta? Onko motivoivampaa tehdä asioita eurojen toivossa, vai siinä toivossa, että olisi itse onnellisempi? Olisipa mahtavaa, jos voisimme olla todella tyytyväisiä itseemme, osaisimme arvostaa itseämme ja osaamistamme enemmän ja käyttää lahjojamme paremmin. Että osaisimme pysähtyä välillä todella nauttimaan elämästä. Tuntea itsemme ihaniksi, kauniiksi, päteviksi, arvostetuiksi, rakastetuiksi ja vahvoiksi.

Eikö tämä olisi arvokkaampaa, kuin miljoona euroa?

Yrittäminen on liian raskasta, jos motiivina on vain rahan takominen.

Jotta yritys- tai henkilökohtainen toiminta olisi oikeasti motivoivaa, täytyy sillä olla syvempi tarkoitus. Yrittäminen on liian raskasta, jos motiivina on vain rahan takominen. Ja lopulta se tuskin johtaa suureen menestykseen. Tärkeämpää, ja antoisampaa on se, jos pystyy toiminnallaan auttamaan muita. Auttamaan asiakasta menestymään, elämään onnellisempana ja huolettomampana. Sen pitäisi olla jokaisen yrityksen toiminnan tavoite. Miksei siis myös omassa elämässä?

Sen sijaan siis, että asettaisimme tavoitteeksi tienata miljoona euroa, mitä jos asettaisimme tavoitteeksi olla onnellisia? Konkretia tulee siitä, mitä kaikkea onnen eteen täytyy tehdä. Jos unelmissasi olet onnellinen, ehkä taloudellinen riippumattomuus on yksi osatekijä. Unelmien toteuttaminen on konkreettisten asioiden tekemistä sen eteen, että olisimme onnellisempia.

Mieti siis syyt tavoitteillesi. Jos aidosti uskot, että miljoonan tienaaminen tekee sinusta onnellisemman, niin go for it! Mutta jos olet jatkuvasti ahdistunut ja stressaantunut rahoja tienatessasi, mieti uudestaan. Voit vielä tienata miljoonan, mutta tekemällä sitä, mistä nautit. Niin, että voisit olla onnellinen nyt, et vasta joskus tulevaisuudessa.

Mikä tekisi sinut onnelliseksi? Juuri nyt?

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, tavoitteet, tavoite,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini