Blogin arkisto

Helikellot soi

Share |

Torstai 18.12.2014 - Aila Wallin


ailawallin.jpgLumettoman ja joulukuisen pimeyden keskellä moni odottaa pientä taukoa uurastukseen, tai ainakin hetkellistä joulumieltä joka veisi ajatukset pois arjesta. Yksi jos toinenkin pk-yrittäjä on kokenut syksyn raskaana: yhdelle joulumyynti on ollut takkuista tai asiakkaat ovat muuten kaikonneet - jollakin toimialalla taas koko vuosi on ollut hiljaista eikä kassakone ole pahemmin kilissyt. Toki varmaan on poikkeuksiakin.

Mutta yrittäjä ei olisi yrittäjä, ellei hänellä olisi toivorikas mieli. Hän kumma kyllä jaksaa uskoa tulevaisuuteen. Useimmiten.  Jos moni surkuttelee tilaansa, yhtä moni tekee suunnitelmia tulevalle vuodelle, kaavailee laajentamista, miettii organisaation uudistamista, kehittelee tuotettaan tai ainakin yrittää parantaa ja päivittää näkyvyyttään.

Tärkeintä onkin, ettei jää yksin voivottelemaan ja pyörittelemään peukaloitaan. Onneksi järjestöistä, yhdistyksistä ja sosiaalisesta mediasta löytyy vertaistukea. Ihan ammatillistakin sparrausta  on saatavissa, jos haluaa miettiä yrityksensä tai yrittäjyytensä tulevaisuutta ja ratkaisuja. Niitä onkin syytä miettiä, sillä maailmanmeno näyttää muuttuvan niin kiivasta tahtia, että energiaa ja luovuutta tarvitaan roppakaupalla kilpailussa pärjätäkseen. Niitäpä yrittäjä voisi toivoa vaikka joululahjaksi, itselleen ja henkilöstölleen. Ja jos ei joulupukki tuo, niin ensi vuonna voisi kehitellä vaikka jonkinlaisen energiapäivän, jossa ihan vakavasti ja asiallisesti pohditaan ja rakennetaan yhdessä ja yhteistä tulevaisuutta.

Viime päivinä mielessä on pyörinyt lapsuuden joululaulu: "Sinivuorten yö, siellä uuras työ. Se on päättynyt, jo on juhla nyt!" Laitetaanpa nyt helikellot soimaan ja annetaan tonttusten tulla - ollaan joulumielellä. Uskotaan, että ensi vuosi on parempi - ensi vuonna osaamme vielä paremmin.

Aila Wallin

Aila Wallin on organisaatiokonsultti, joka yksinyrittäjänä on jo parin kymmenen vuoden ajan tarjonnut erilaisille julkisen ja kolmannen sektorin sekä pk-yritysten työyhteisöille, esimiehille ja henkilöstölle työnohjausta, työyhteisövalmennusta ja koulutusta. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, työnohjaaja ja sosiaalityöntekijä. Hän myös tutkii ja kirjoittaa mm. työstä, työnohjauksesta, työelämästä ja perheistä. Hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa on tällä hetkellä monikulttuuriosaaminen.  Hän suhtautuu elämään ja sen eri elementteihin yhtä aikaa ihmetellen ja iloitellen, nöyrästi ja ylpeästi. www.awailable.com

Avainsanat: Aila Wallin, työ, yrittäminen, yrittäjä, myynti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini