Blogin arkisto

Lahja jota moni kaipaa

Share |

Keskiviikko 24.12.2014 - Lenita Lehtonen


Anna lahjaksi aikaa.

Kuulin Ylen Radio Vegasta, että Englannissa jotkut mummot ja papat olivat kertoneet reippaasti toiveistaan. Ei lisää villasukkia ja suklaakonvehteja. Opeta pappa surffaamaan netissä tai maalaa mummon mökki. Tule käymään. Ollaan ja istuskellaan. Tai mitä jos veisit mummon elokuviin tai kauppahalliin kahville?

Aika on parasta mitä lähimmäiselle voi antaa. Oikea aika. Se on sitä, joka on täynnä hyvää mieltä ja kunnioitusta. Kumpikaan ei nauti pakkopullasta, se vain heikentää voimia, joten sitä ei kannata antaa.

Tehdään niin kuin hyvältä tuntuu. Suosittelen kuitenkin ottamaan tilaa kiireeltä. Kaikki kiire ei ole totta. Osa kiireestä ja suoritusvimmasta on tarttunut jo lapsena, ja imemme sitä edelleen jatkuvasti kaikkialta. Elämän loppumetreillä kiireen muistelu tuskin lämmittää. Koskettavat kokemukset sitäkin enemmän.

Parhaat synttärit, jotka olen pitänyt, olivat viime vuonna. Järjestin juhlaristeilyn Tallinnaan. Kutsuin mukaan täysi-ikäisen tyttäreni lisäksi neljä sukulaistenavaa, joista pari vanhinta oli 10-vuotiaita. Oli meillä kivaa. Sitä retkeä en unohda koskaan.

Nyt joulutohinoissa kannattaa antaa hymyä ja kärsivällisyyttä. Sitä, mitä annamme toiselle, annamme itsellemme.

Lenita Lehtonen
Kirjoittajan palveluihin ja kirjoituksiin voi tutustua osoitteessa www.lenitalehtonen.fi

Avainsanat: Lenita Lehtonen, kiire, joululahja, aika


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini