Blogin arkisto

Näin teet enemmän rahaa tänä vuonna

Share |

Keskiviikko 20.5.2015 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgSyy, miksi olemme yrittäjiä, on usein halu auttaa muita. Tiedämme jotain, mitä muut eivät tiedä tai osaamme jotain, mitä muut eivät osaa. Olemme löytäneet sen jutun, jossa olemme hyviä ja haluamme tarjota lahjamme muiden käyttöön.

Mutta ei ”lahjana”. Se, että haluamme auttaa, ei tarkoita sitä, että meidän ei pitäisi tienata sillä rahaa. Tarvitsemme rahaa elämiseen, asumiseen, syömiseen, rentoutumiseen, sairastamiseen, lasten pukemiseen ja joskus jopa lomailuun. Tarvitsemme riittävästi rahaa siihen, että voisimme rentoutua ilman syyllisyyden tai paniikintunnetta siitä, että emme ole töissä. Tarvitsemme riittävästi rahaa siihen, että pysyisimme terveinä ja järjissämme!

Kyse on omien unelmien toteuttamisesta, uuden luomisesta, taloudellisesta itsenäisyydestä ja mielenrauhasta.

Kaikki tietävät, että yrittäjä tekee töitä niska limassa. Toisaalta moni kuvittelee yrittäjän kieriskelevän rahassa. Ristiriitaisista mielikuvista ja ihmisten asenteista huolimatta, itse tiedät, että kyse ei ole ahneudesta eikä laiskuudesta. Kyse on omien unelmien toteuttamisesta, uuden luomisesta, taloudellisesta itsenäisyydestä ja mielenrauhasta. Ansaitset henkisen menestyksen lisäksi myös rahallisen menestyksen!

Tässä kolme vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua tekemään parempaa tulosta tänä vuonna.

1. Lopeta ilmaiseksi tekeminen.

Älä tee mitään, mikä ei vie yritystäsi eteenpäin. Kuulostaa ehkä itsekkäältä, mutta monella yrittäjällä menee paljon aikaa ilmaisen työn tekemiseen. Kukaan ei tule tarjoamaan rahaa työstäsi, jos et sitä pyydä. Yrittäjinä olemme persoonaltamme sellaisia, että haluamme vaikuttaa asioihin. Siksi hääräämme mukana paikallisissa yhdistyksissä, politiikassa, järjestöissä ja verkostoissa.

Älä käsitä väärin, arvostan kyllä vapaaehtoistyötä, ja haluan itsekin palavasti vaikuttaa asioihin, mutta meillä ei nyt ole siihen aikaa. Sanon näin kokemuksesta, sillä itse olen parhaimmillani istunut yhtä aikaa neljän eri yhdistyksen hallituksessa. Kun lapset ovat pieniä, eletään ruuhkavuosia, kehitetään yritystä ja yritetään pitää huolta itsestä, kodista, parisuhteesta…  aikaa ei ole rajattomasti!

2. Laita isompi vaihde päälle.

Älä ajattele satasissa, äläkä tuhansissa. Ajattele kymmenissä tai sadoissa tuhansissa. Tai miksei miljoonissa! Mitä voisit tehdä, jotta yrityksesi todella tuottaisi enemmän?

Älä tyydy muutaman satasen kauppoihin, vaan pyri korkeammalle. Tavoitteenasi on saada kesäloma, talviloma, syysloma, viikonloppuvapaat ja joululoma. Ja toivottavasti vielä takautuvasti kaikilta niiltä vuosilta, jotka olet puurtanut tauotta töitä. Voit olla hyvä ihminen ja silti tavoitella menestystä. Kunhan teet sen rehdisti.

3. Arvosta itsesi korkealle.

Olet juuri sitä, mitä itse itsestäsi ajattelet. Vaatimattomuus ei yrittäjää kaunista. Jos ajattelet olevasi pieni tekijä, niin olet pieni tekijä. Olit missä tahansa maankolkassa tai miten pieni yksinyrittäjä, tee asioita niin kuin olisit sadan hengen yritys keskellä Helsinkiä tai miksei vaikka Lontoota tai New Yorkia! Nosta verkkosivustosi imagoa, käytä suureellisia kuvia, panosta graafiseen suunnitteluun ja siihen, että puhut rohkeasti ja näytät hyvältä. Pidä meteliä itsestäsi!

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yritys, yrittäjyys, kasvu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini