Blogin arkisto

Miten heräsin sekuntielämästä?

Share |

Keskiviikko 10.6.2015 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgKun nuorimmainen kahdesta lapsestani oli kymmenen kuukauden ikäinen, aloitin yritystoiminnan uudelleen. En ollut toipunut kahdesta raskaudestani tai noin kahden ja puolen vuoden nukkumattomista öistä, mutta koska pehmeää taloudellista laskua ei ollut näköpiirissä, piti yritystoiminta saada tuottamaan jotain mahdollisimman pian.

Kun kaksi lasta ja yritys ovat yhtä aikaa vaippaiässä ja täysin sinusta riippuvaisia, on ehkä ymmärrettävää, että oma hyvinvointi jää toissijaiseksi. Jos ennen saattoi jäädä varomaan kipeää haavaa sormessa tai potemaan flunssaa sohvanpohjalle, niin nyt nämä tuntuivat täysin triviaaleilta seikoilta. Niin myös ulkonäöstään huolehtiminen.

Kun on selvittävä päivästä toiseen, on helppo unohtaa itsensä täysin.

anja_stailaus.jpgPahimmillaan itsensä unohtaminen johtaa siihen, että suihkussa käynti jää useammaksi päiväksi, univelka kertyy mahdottomaksi ja ruokavalio koostuu pääosin suklaasta ja kahvista. Unenpuutteesta seuraa muistiongelmia, keskittymishäiriöitä ja ruoansulatusvaivoja ja sen sijaan, että flunssassa hoitaisi itseään lepäämällä, napataan vauhdissa antibioottikuuri. Samalla miettien, miten ehtii käydä lääkärissä ja silti saada lapset päiväunille, jotta voisi hoitaa yrityksen asioita. ”Ymmärräthän hyvä lääkäri, että lepoa minulle ei ole mahdollista määrätä!!” Aika hyvin lääkärit ymmärtävätkin.

Milloin on sitten sopiva aika muistaa itsensä taas? Noh, ehkä siinä tilanteessa, kun molemmat lapset on saateltu päiväkotiin ja yritys alkaa tuottaa jotain. Ennen kuin maailma pyörii taas edes hieman omalla painollaan, on käytettävä jokaikinen sekunti jollain tavalla hyödyksi.

Viime syksynä aloin itse vähitellen löytää itseni uudelleen. En vieläkään mahdu raskauksia edeltäviin vaatteisiini, mutta alan vähitellen hyväksyä sen, että ehkä minun ei tarvitse. Ehkä on aika pistää vaatekaappi kiertoon ja järjestää sinne kauniisti ne vaatteet, joihin oikeasti mahdun.

Tässä minua on sparrannut ihana ystäväni, positiivinen ja aidosti välittävä stylisti, Sohvi Nyman.

anja_kuva-studioonni.jpgStailaus- ja kuvauspäivä viime syksynä oli elämys, joka muistutti minua itsestäni. Siis siitä ihmisestä, jonka olin kauan sitten unohtanut.  Studio Onnin yrittäjä ja huippuammattitaitoinen valokuvaaja Niina Stolt asetteli minut oikeisiin asentoihin ja taikoi kuvistani upeat.

Jos aiemmin mietin, pitäisikö hyvinvointi aloittaa liikunnalla, ruokavalion muutoksella tai ehkä henkisen kehityksen ja meditoinnin kautta, ymmärsin, että sen voi aloittaa myös stailauksella ja kuvauksella! Sillä ennen kuin oppii rakastamaan itseään tai edes hyväksymään itsensä, on vaikea pitää itsestään huolta.

Kunnioita ja ihaile siis itseäsi sellaisena kuin olet, niin pystyt nostamaan itsesi korkeammalle tärkeysjärjestyksessä. Hyväksy se, että olet ansainnut rakkautesi ja kaiken sen huolen ja hemmottelun, jota voit itsellesi antaa.

Ja kun arvostat itseäsi, näkyy se myös bisneksessäsi. Kun arvostat itseäsi, nostat hintojasi. Kun arvostat itseäsi, muutkin arvostavat sinua. Kun arvostat itseäsi ja tiedät, että tulevaisuus on valoisa, vastaa universumi tuomalla eteesi asioita, jotka vievät sinua eteenpäin.

Kiitos Sohvi Nyman ja Niina Stolt upeasta ja elämyksellisestä kuvauspäivästä!

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yrittäjyys, jaksaminen, hyvinvointi


Kommentit

10.6.2015 19.12  Mammas

Todella hieno kirjoitus. :) Otan kyllä näitä vinkkejä käyttöön!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini