Blogin arkisto

NBForum: Miten seminaareista saa mahdollisimman paljon irti?

04.09.2013

Nordic Business Forumin toteuttamalla videolla seminaarikonkarit, kuten yrittäjä ja kirjailija Henkka Hyppönen, paljastavat muun muassa muistiinpanotekniikoitaan. Näitä puhujien tarjoamaa neljää yksinkertaista vinkkiä noudattamalla seminaareista on mahdollista saada irti paljon enemmän kuin aavistikaan.

1. Valmistaudu, perehdy.

Valmistaudu seminaariin perehtymällä sen teemaan ja puhujiin etukäteen; pohdi, mitä voisit mahdollisesti oppia, neuvoo kirjailija ja businessvalmentaja Brian Tracy. Näin aivot ovat jo virittäytyneet teemaan ja ovat valmiit oppimaan.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajalla Timo Metsolalla on tapana ottaa seminaariin mukaan jokin ongelma, jonka kanssa painii parhaillaan, ja etsiä ratkaisuja siihen - sillä tavalla ajatuksiin saattaa yllättäen avautua uusi tie.

Lisäksi seminaariin kannattaa valmistautua nukkumalla hyvin.

2. Tee muistiinpanoja.

Tämä neuvo on ratkaisevin. Tee muistiinpanoja myös silloin, jos olet puhujan kanssa eri mieltä, tai et ymmärrä, mitä hän sanoo.

Tärkeää on kirjata ylös myös omat ajatukset ja ideat, joita kuulemasi sinussa herättää. Pohdi, kuinka voit soveltaa kuulemaasi omaan elämääsi. Kirjaa ylös myös konkreettiset toimintaohjeet tai tehtävät, joita mieleesi nousee.

3. Palaa muistiinpanoihisi.

Seminaareista hyödyn saaminen perustuu Brian Tracyn mukaan muistiinpanoihin palaamiseen: tutkimukset osoittavat, että ne, jotka palaavat muistiinpanoihinsa, oppivat seminaareista kaikkein eniten. Käy läpi muistiinpanojasi jo samana iltana, ja mielellään myös seuravana päivänä, seuraavalla viikolla, kahden viikon päästä ja kuukauden päästä.

4. Siirrä käytäntöön.

Voit palata muistiinpanoihisi pitkänkin ajan jälkeen. Voit mietiskellä ongelmaa, joka sinulla on, ja lueskellessasi muistiinpanojasi niistä saattaa yllättäen löytyä jotakin, josta on apua.

Seuraava askel on laittaa seminaarissa nousseet ajatukset ja ideat käytäntöön. Käy läpi seminaareissa tekemiäsi tehtävälistoja, ja ala yksitellen toteuttaa niitä.

Katso koko video tästä.

Lähde: Nordic Business Forum

11.08.2015Lakanneita yrityksiä enemmän kuin viime vuonna
10.08.2015Power Truck Show'ssa täynnä painavaa asiaa ja viihdettä
07.08.2015Heinäkuussa vähiten konkursseja neljään vuoteen
06.08.2015Fennovoiman kotimainen omistus yli 60 %:n - rakentamislupahakemuksen käsittely jatkuu
05.08.2015Rehn Skodan Transtech-kaupasta: Ratkaisu turvaa tärkeän osaamisen säilymisen Kainuussa
04.08.2015Ainutlaatuinen kansainvälinen kuljetusalan suurtapahtuma
30.06.2015Teknologiasta ikääntyneiden arkea
29.06.2015Toukokuussa 330 000 työtöntä työnhakijaa
24.06.2015Joka kymmenes suomalainen lomailee velaksi
23.06.2015Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Siirry arkistoon »