Blogin arkisto

Yrittäjärasismia

Share |

Tiistai 11.11.2008 klo 9.10 - Ahti M. Pontinen


Kun työntekijä pienessä palveluyrityksessä sairastuu tai jää hoitamaan vaikkapa sairasta lastaan, hän on poissa tuottavasta työstä. Yrityksen on kuitenkin maksettava palkka kaikkine sivukuluineen. Vastaavalta ajalta jää laskutus kertymättä, eli juuri se raha, jolla yrityksen tulisi maksaa palkka. Mistä tämä raha otetaan?

Tämä suomalainen laki, joka velvoittaa yrityksen maksamaan veroluonteisia maksuja, joita ovat muun muassa mainitut sairaus- ja perhelomakorvaukset silloinkin kun tuloa niiden katteeksi ei kerry, suosii mielettömällä tavalla pääomilla toimivia yrityksiä ja on käsittämättömän epäoikeudenmukainen.

Ensimmäisenä yrittäjä tinkii yleensä omasta palkastaan, eli tekee palkatta työntekijänsä työn suoriutuakseen velvoitteistaan. On selvää, että yrittäjät tässäkin tapauksessa pyrkivät maksamaan palkat ajallaan myös silloin, jos verovelkaa on kertynyt, ja tästä seuraa edelleen verotilitysten viivästymistä.

Harvempi "normaali" palkansaaja huomioi yllä olevan käytännössä. Jos hän kuuluu ammattiliittoon, liittojen omat lehdet lietsovat erikoisella tavalla vihaa työnantajia ja erityisesti yrityksiä kohtaan. Kun on lukenut jonkun SAK:n jäsenjärjestön yli kahdenkymmenen ammattiliiton julkaisua viesti on selvä: Lisää liksaa, paremmat edut ja "tasa-arvoa" kaikille. Työnantajat ovat riistäjiä ja yleensä aina häviävät työsuhderiitansa.

Eikö tämä täytä Jari Sarasvuon hiljattain kuvaamaa tarkoituksellista kansankiihottamista tiettyä ryhmää vastaan? Eikö tästä pidä laittaa näitä tahoja vastuuseen "rotuerottelusta"?

Esimerkiksi PAM (palvelun ammattilaiset) -lehden muutaman numeron lukemisen jälkeen ei oikein tiedä oliko kyseessä ammattiliiton lehti vai kommunistinen manifesti.

Meillä pitäisi olla ajatus siitä, että etsitään yhteisiä hyviä tekijöitä, mutta jotkut kulkevat kymmeniä vuosia ajastaan jäljessä. Huomattakoon, että yrityksen ja yrittäjien epäonnistuminen vie työpaikat työntekijöiltä ja pahoinvointi lisääntyy laajemmalle.

Rasismia on monenlaista.

Ahti M. Pontinen
Ahti Pontinen on nimimerkki, jonka kirjoituksia on julkaistu lukuisissa eri medioissa.

Avainsanat: Ahti Pontinen, yrittäjä, yritys, yrittäjärasismi, yhteiskunta, työntekijä, sairasloma, palkka, raha, ammattiliitot


Kommentit

19.9.2011 14.44  Google-mainonta

Tämä lienee jäänne niiltä "patruuna-ajoilta", jolloin tehtaanjohtajan piti pitää huolta koko työyhteisöstä ja heidän perheistään. Josko nyt olisi aika päästää tästä "yhteisvatsuusta" irti ja tunnustaa tämä epäkohta?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini