Blogin arkisto

Myyntivalmennukset kritiikin kohteena

Share |

Tiistai 4.11.2008 klo 12.10 - Pauli Vuorio


Valmennukset ovat saaneet kritiikkiä viestintätoimisto Sopranosin tekemän tutkimuksen pohjalta. Tämä on saanut myös muutamat johtajat ja eräät myyntivalmentajat kommentoimaan tutkimusta ja sen analysointia. Kyse on kuitenkin taas kerran siitä, mitkä otsikot media haluaa nostaa asioista esille.

Avainsanat: Pauli Vuorio, myyntivalmennus, myyntivalmennukset, myyntikoulutus, myynti, koulutus, Kauppalehti, myyntijohto, halu, myyntitaito, yrittäminen


Kommentit

5.11.2008 11.41  Waksi

Kouluttajillakin pitäisi olla jonkinlainen laatujärjestelmä ja muukin tae, kuin omakehu. Mistä koulutusta tilaava yritys voi ottaa selvää, minkälainen puoskari tulee tällä kertaa henkilökuntaa höyhentämään? Valitettavan monesti nimittäin käy toteen tokaisu: Se, joka ei osaa myydä, kouluttaa myyjiä ja joka ei osaa kouluttaa myyjiä, kirjoittaa aiheesta kirjoja! Olisi siis hyvä, jos koulutusfirmoille annettaisiin laatusertifikaatit.

5.11.2008 11.53  Pontinen

Laatusertifikaateissa on vaan se ongelma, että jokin tietty koulutustaso tai jokin muu vastaava määrittelee laatutason. Koulutustaso ja tietty koulutus ei kuitenkaan takaa millään tavalla koulutuksen esiintymisen, tunneälyn, käytännön laatua. Vaarana on, että tulee sisäpiirin juttu, jossa isot tahot päättävät keskenään, että me ollaan näitä laadukkaita, koska kuulumme samaan "liittoon". Setifikaateilla on taipumus tulla paljon maksaviksi ja entä silloin yksittäiset kouluttajat, jotka sattavat ns . lavalla olla sata kertaa parempia kuin ison koulutusfirman kirjanoppinut ?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini