Blogin arkisto

Lahja sinulle, arvoisa lukija

Maanantai 3.10.2022 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpg

Hei. Tässä on sinulle lahjaksi 6 asennetaulua ladattavaksi ja vaikka työhuoneen seinälle tulostettavaksi. Kolme niistä on aivanerityisesti myyntiin ja kolme sopii mielestäni mihin tahansa työtehtävään.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: myynti., koulutus, myyntikoulutus, asenne, asennetaulut

Mikään ei voita innostavaa ja motivoivaa livekoulutusta

Keskiviikko 20.4.2022 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpg

Aito vuorovaikutus ja inspiroivat keskustelut mahdollistavat monipuolisen oppimisen ja verkostoitumisen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: koulutus, livekoulutus, etäkoulutus, vuorovaikutus, keskustelut

Naulaaminen, yksinkertaistako?

Keskiviikko 20.5.2020 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgSiitä on jo vuosia tai vuosikymmeniä, kun istuin työkalupakin kulmalla ja join maitoa lasipullosta. Mutustin voipaperista kääröstä esiinkuorittuja eväsleipia ja kysyin isältäni, että mikä tuossa naulaamisessa on niin vaikeaa. Siinähän vain lyödään nauloja puun sisään.

Hän katseli ja vastasi. Ei naulaamisessa ole mitään vaikeaa. Otetaan vasara ja löydään naulaa ja joskus aina käytetään saattajaa apuna ettei puu kolhiinnu. Niinhän se on, naulaaminen ei ole vaikeaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työnteko, koulutus, kouluttautuminen, some, sosiaalinen media

Tervetuloa Paulin ja Saulin myyntikouluun

Tiistai 12.5.2020 - Pauli Vuorio

Tässä 8 -osaisessa sarjassa käymme läpi eri toimintatapoja mitä jokaisen myyjän pitäisi miettiä. Aiheisiin kuuluu mm. Asenne, kuuntelutaito sekä vuorovaikutus, sekä paljon muuta.

Se, että myyjäksi synnytään on mytologia. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Parhaimmatkin myyjät tarvitsevat päivittäistä sparrausta ja koulutusta. Tietenkin erityisesti myyntityön alku ja siinä kehittyminen on toisille helpompaa kuin toisille. Oikeasti ei kuitenkaan ole olemassa ihmistä, joka olisi syntynyt myyjäksi – tai sitten voisi sanoa, että kaikki ovat syntyneet myyjiksi. Myyntityö on taitolaji, jossa kokonaisuus ratkaisee ja jossa elämänkokemus ja ihmisten kanssakäymisen historia on eduksi. Suoraviivaisemmassa myyntityössä erityisesti kyky innostaa toista ihmistä nousee arvoonsa. Kaikki tämä on opittavissa.



Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paulin ja Saulin myyntikoulu, myyntikoulutus, videoita

Myynnin esteistä suurin osa on myyjän päässä

Torstai 20.2.2020 klo 18.48 - Pauli Vuorio

Suurimmalla osalla myyjistä on myyntiesteitä uransa aikana ja lähes puolet seniorimyyjistä on kohdannut kausia, jolloin myyntiesteet ovat uhanneet lopettaa koko myyntiuran.

Esimerkiksi:

Luurikammo. Asiakkaiden kontaktointi ja tapaamisten sopiminen puhelimitse on ylivoimaista. Erityisesti uusasiakashankinnasta ei tule mitään.

Kun terve itsekriittisyys puuttuu. "En alennu ottamaan kontaktia liian pienille asiakkaille." "Osaan ja tiedän jo kaiken". Tämä on usein merkki epävarmuudesta.

Esiintymispelko. Jo ajatus esiintymisestä useammalle ihmiselle aiheuttaa suurta jännitystä.

Myyjän roolin kieltäminen. En ole myyjä, enkä halua olla, olen asiantuntija tms.

Tämä on suuri este kaupan loppuunviemiselle. Aktiivisuus voi olla erittäin huono.

Nämä ja monet muut esteet ovat pääasiassa opittuja.Nämä myyjän päänsisäiset esteet ovat poistettavissa.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: myyntikoulutus, myyntitaito, myyntivalmennus, myynti, avoin koulutus

Hanki ensin laatikko

Keskiviikko 1.6.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgYksi tehokkaimmista innovoinnin esteistä on on ensin hankkia laatikko, johon tuotoksen tulee sopia. Se laatikko voi olla haluttu teknologia, käytettävä tuotantomenetelmä tai pahimmillaan jollain perusteilla laadittu rajoitelista. Omassa ammatissa tuo laatikko on usein käytettävä ohjelmointikieli sekä toteutusympäristö.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, innovointi, kehitys, työ, työnteko, kouluttaja, koulutus

Työyhteisö, jossa kaikki rakastavat oppimista

Torstai 11.6.2015 - Aila Wallin

ailawallin.jpgOlin SITRAn organisoiman hankkeen päätösseminaarissa. Siellä rakennettiin uutta koulutusta yhteiskuntamme, ja osittain myös globaaliksi rakentumiseksi. Tavoitteena on koulu, jossa kaikki rakastavat oppimista. Mietin, mitä sovellettavaa ideoissa ja keskustelussa olisi työpaikoille.

Digitalisaatio on yksi tulevaisuuden ja osittain jo tämänkin päivän ajureista - maapalloistumisen ja monimuotoistumisen lisäksi. Tämä on selvää ja sen mukanaan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia tuodaan esiin joka tuutista, jopa kyllästymiseen saakka. Internetin ihmeellistä, intensiivistä ja innovatiivista maailmaa hehkutetaan siinä määrin, että heikompaa välillä hirvittää.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Aila Wallin, koulutus, oppiminen, koulu, työyhteisö, globalisaatio, internet, sosiaalinen media,

Kouluttautunut ihminen voi olla juntti! Mitä sivistys ja sivistyksellisyys ovat käsitteinä?

Perjantai 21.11.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgSivistys on valistunutta järjenkäyttöä ja "vapautumista itse aiheutetusta alaikäisyydestä". Alaikäisyys on itse aiheutettua silloin, kun se ei johdu ymmärryksen puutteesta, vaan haluttomuudesta käyttää omaa ajattelua. (Systemaattinen johdatus kasvatustieteisiin – Siljander s.34)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, sivistys, koulutus, koulutustausta, käyttäytyminen

Valmennuksen tarkoitus

Perjantai 3.10.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpg1. Valmentamisen avulla on tarkoitus saada suhde tuttuun asiaan muuttumaan (muistumaan) ääritärkeäksi. Ihmisen tulisi nöyrtyä, antautua, tutun asian edessä ja olla utelias sekä nälkäinen uusiutumaan.

"Opettaja saapuu, kun oppilas on valmis, mutta oppiminen alkaa, kun opettaja poistuu."

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, valmentaminen, valmennus, koulutus,

Just in case opiskelua

Tiistai 29.4.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAina joskus nyppii tuo ns. just in case -opiskelu. Eli opiskellaan asioita muistiin varmuuden varalle. Olo on kuin pikkupojalla, joka kävi pänttäämässä tietoa kirjastossa. Tuli ahmittua tekniikkateoksia kilometrikaupalla ja tarkistettua asioita tietosanakirjoista. Kotonakin kirjahyllyssä ollut 24- osainen tietosanakirja oli usein auki ja tietoa kaivettiin sen uumenista ja viittauksia seuraamalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, opiskelu, koulutus, tieto, nippelitieto

Opiskelua elämää vai tenttiä varten

Tiistai 1.4.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIstuin aamulla tentissä ja pohdin samalla opiskelun mielekkyyttä. Kotona oli viikonloppuna juteltu siitä, että onko asian ymmärtäminen ja mahdollisuus soveltaa omaan elämään tärkeämpää kuin arvosana. Ja ainakin itse opiskelen siksi, että saan uutta tietoa tukemaan omia tietojani ja ehkä arvojanikin.

Mutta taasen aamulla mietin opiskelun mielekkyyttä. Tentin tekijä taisi taasen olla mennyt sieltä missä aita on matalin, eli pyrki tenttaamaan sitä, onko materiaali sisäistetty nippelitasolla sen sijaan että tarkistaisi asian ymmärtämystä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, opiskelu, oppiminen, koulutus, muisti

Hiukan opiskelusta ja osaamisesta

Tiistai 14.1.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlen aika pitkään miettinyt opiskelujen jatkamista Tampereen Teknillisessä Yliopistossa. Ja nyt olen hiljalleen tekemässä hyppäyksen aikuisopiskelijaksi. Ja hyppäys on aikamoinen loikka uuteen maailmaan.

Itse olen valmistunut aikaa sitten Helsingin Teknillisestä Oppilaitoksesta konepuolelta insinööriksi. Ja sen jälkeen käynyt muuntokoulutusta, täydennyskoulutusta ja kursseja läpi. Muuntokouluksen pohjalta olen saanut perustiedot ammatinharjoittamista varten ohjelmistopuolella. Täydennyskoulutuksella olen opiskellut mm. prosessijohtamista sekä multimediakäsikirjoittamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, opiskelu, koulutus, osaaminen

Vain ymmärtäviä ihmisiä voi kouluttaa yli tietyn pisteen

Tiistai 1.10.2013 - Pauli Vuorio

paulivuorioblogi_paakirjoitus.jpgSanon, ettei absoluuttisia ja ikuisia kaikentietävyyksiä aina kaikkeen täysin sopivaksi ole. Suuntaviivoja on. Minullakin on kuitenkin yksi karskea ismi tai dogmi: Ei ole olemassa sellaista myyntiprosessia, ei myyntitapaa eikä ohjetta yhdelle ryhmälle, että se olisi täysin oikea: totaalisen tyhmille idioottimoukille.

Näille ei ole mitään muuta ohjetta kuin se, että muutu itse ensin. Ohje ei tietenkään pääosin toimi, koska eihän sellainen ymmärrä useinkaan olevansa sitä itse.

Käytän tässä karkeaa kieltä haluten tehdä selväksi asiain laidan.

Myyjän pitää olla rehellinen oma itsensä, vaikka tekniikkaa käyttäisikin. Jos tekniikka hallitsee enemmän kuin myyjä itse prosessia ja myyjää itseänsä, eihän siitä mitään tule.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, yrittäminen, asenteet, koulutus, myyntikoulutus, myynti

Kun ei ymmärrä lukemaansa? Miten osoittaa osaaminen?

Perjantai 15.3.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOsaaminen ei riitä, jos sitä ei hyödynnä tai sitä ei voi osoittaa. Ala-asteen toisen luokan keväällä opettaja oli rastittanut todistukseeni kohtaan "Luetun ymmärtäminen" -› Tarvitsee lisää harjoitusta. Eka luokan syksy ja kevät sekä toka luokan syksy menivät siten, että kaikki arvioinnin kohteet olivat ns. parhaassa, mutta tahra kilpeen tuli toka luokan keväällä tosiaan luetun ymmärtämisessä.

Miksi? Uskon, että pääsyy oli pitämässäni kirjaesittelyssä. Meillä oli tehtävän lukea jokin kirja ja pitää siitä kirjaesittely eli kertoa ja kuvailla kirjan sisältöä ja juonta läpi. Olin valinnut kirjaksi "Koiramäen talossa", jossa kerrotaan maatalon elämästä. Käytännössä kirjan sisältö oli täynnä erilaisia töitä, niinkuin ennenvanhaan maataloissa töitä oli.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, ssaaminen, itsensä kehittäminen, oppiminen, koulutus

Suomen hallitus kehityksen jarruna

Torstai 21.2.2013 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät kummeksuu Suomen päättäjien toimimattomuutta taantuman taltuttamiseksi. Olemme kansakuntana matkalla kilpailukyvyttömyyden syvää ja pohjatonta kaivoa. EK:n esittämä yhteisöveron alentaminen 15 prosenttiin olisi ensimmäinen askel yritysten toimintaedellytysten parantamiseen Suomessa. Suomen Pienyrittäjät vaatii Viron mallin mukaista yritysveromallia, jossa yritykset voisivat investoida kehittämiseensä huomattavasti helpommin. Lisäksi vaadimme ammattiyhdistysliikettä lopettamaan esityksensä mielettömistä koulutusvapaista. Hallituksen ponnettomuuden johdosta tulemme kohtamaan tänä vuomme rajun PK-yritysten konkurssiaallon, joka saattaa johtaa maassamme massatyöttömyyteen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, ammattiyhdistysliike, työ, työllisyys, irtisanominen, koulutusvapaa, hallitus, verotus

Eikö työntekijöille löydy tarkoituksenmukaista koulutusta?

Keskiviikko 20.2.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgTyömarkkinajärjestöjen sopimuksen tulpaksi on juuttunut kiista koulutusvapaista, jota työntekijäpuoli haluaa kolme palkallista päivää. Kumpaankaan järjestöön kuulumattoman silmiin ristiriita vaikuttaa lähinnä periaatekinaamiselta: jostain on tapeltava, koska se on etujärjestöjen tehtävä jäsentensä silmissä. No, ainakaan valtakunnan asiat eivät voi olla kovin surkeassa jamassa, jos keskeisen yhteiskunnallisen sopimuksen kynnys on tällainen lillukanvarsi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Ikonen, työ, työelämä, koulutus, koulutusvapaa

Kouluttautuminen on elinehto!

Perjantai 15.2.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTämä artikkeli on kirjoitettu toisessa kontekstissa, Helpmaxin vuosijulkaisussa. Vaikka esillä olevat asiat ovat specifejä Helpmaxin kannalta, pointti on elinikäisen oppimisen taidoissa ja tarpeessa kehittyä ja kasvaa. Kun työpaikka ymmärtää kasvun tarpeet, on mahdollista kehittyä.
P.S. Eilen tein koulutusesityksen toimistolla asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä olevan työntekijän kanssa oppisopimustoimistoon liiketalouden perustutkinnon suorittamisesta.

Juha Ahola,  toimitusjohtaja, näyttötutkintomestari

"Jos teet suunnitelmia vuodeksi, kylvä viljaa. Jos teet suunnitelmia vuosikymmeneksi, istuta puita. Jos teet suunnitelmia elinäiksi, kouluta ihmisiä."

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, osaaminen, itsensä kehittäminen, oppiminen, koulutus

Kerron yhden myyjän valmennuskeinon, jota voit alkaa käyttää saman tien

Perjantai 16.11.2012 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYrityksessä on muutama huipputason myyjä. Ei ole tavatonta, että 20 % myyjistä myy yli 50 %. Lopuille 80 %:lle jää jaettavaksi puolet myynnistä. Heistä 20 % voi olla huonoja myyjiä, jota voi luonnehtia, että he ovat väärässä ammatissa.

Yritysjohto ja myyntijohto haluavat totta kai, että myynti kasvaa. Se on selvää.

Pulma onkin löytää keinot.

Kerron yhden keinon, jota voit alkaa käyttää saman tien.

Ensimmäinen ohjeeni on. Selvitä ketkä kuuluvat 20 % parhaaseen ryhmään. Jätä heidät sitten tekemään sitä missä he ovat hyviä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myynti, myyntityö, myyntikoulutus, johtaminen, markkinointi ja myynti

Ihmiset eivät osaa perusmatematiikkaa?

Tiistai 6.11.2012 - Pauli Vuorio

paulivuorio_piirros.jpgKerrottakoon heti aluksi, että en todellakaan ole matemaattinen nero. Todenäköisesti olen matemaattisesti teitä lahjattomampi ja taitamattomampi. Kouluarvosanani matikasta eivät olleet kovinkaan ihmeellisiä.

Olen kuitenkin huomannut, että ne korkeastikin koulutetut, jotka eivät ole työssään tai muissa toimissaan ole juuri missään tekemisissä laskemisen kanssa  kadottavat perusmatematiikan,  kun riittävä määrä vuosia sen käytöstä on kulunut. Toisaalta taas sitten ne,  jotka ovat aikanaan opetelleet ilman taskulaskinta laskemaanosaavat paremmin kun asiat on oikein päähän taottu.

Lue lisää »

25 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, matematiikka, laskeminen, koulutus, osaaminen

Ehdoton ei koulutusvapaille

Tiistai 16.10.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät tyrmäävät esitetyt kolmen päivän koulutusvapaat. Ehdotus on tuomittava ja pöyristyttävä, sillä Suomessa on jo nykyisellään Euroopan lyhyimmät työssäoloajat. Lisävapaiden kustannukset olisivat erityisesti pk-sektorilla tuhoisat. Samalla on syytä avata keskustelu ns. pekkasvapaiden poistamisesta. Lisäksi meidän on syytä pidättäytyä rahoitusmarkkinaverosta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, koulutusvapaa, työsuhde, rahoitusmarkkinavero

Vanhemmat kirjoitukset »