Blogin arkisto

Myynnin esteistä suurin osa on myyjän päässä

Share |

Torstai 20.2.2020 klo 18.48 - Pauli Vuorio


Suurimmalla osalla myyjistä on myyntiesteitä uransa aikana ja lähes puolet seniorimyyjistä on kohdannut kausia, jolloin myyntiesteet ovat uhanneet lopettaa koko myyntiuran.

Esimerkiksi:

Luurikammo. Asiakkaiden kontaktointi ja tapaamisten sopiminen puhelimitse on ylivoimaista. Erityisesti uusasiakashankinnasta ei tule mitään.

Kun terve itsekriittisyys puuttuu. "En alennu ottamaan kontaktia liian pienille asiakkaille." "Osaan ja tiedän jo kaiken". Tämä on usein merkki epävarmuudesta.

Esiintymispelko. Jo ajatus esiintymisestä useammalle ihmiselle aiheuttaa suurta jännitystä.

Myyjän roolin kieltäminen. En ole myyjä, enkä halua olla, olen asiantuntija tms.

Tämä on suuri este kaupan loppuunviemiselle. Aktiivisuus voi olla erittäin huono.

Nämä ja monet muut esteet ovat pääasiassa opittuja.Nämä myyjän päänsisäiset esteet ovat poistettavissa.

Mitä myyjä voi tehdä oman myyntinsä eteen?

Paras keino on, että perusfundamentteja kerrataan ja niiden toteuttamista jalostetaan. Täytyy yhä uudelleen oppia myymisen perusideat ja olla monitaitoinen. Hyvä myyjä  tietää mitä polkuja myöden hänen on mahdollista päästä haluttuun lopputulokseen.  

Ajan  trendi: Tee kaikki vain digitaalisesti ja lopeta henkilökohtainen myynti. Olet ehkä saanut myös  mainoksia: "tekemättä juuri mitään saat tilauksia ja sopimuksia." Vaikka löytyykin joku, jolle tämä on onnistunut, se ei ole käynyt hetkessä ja on vaatinut kovaa työtä. Tietenkään ei käy kieltäminen digitaalisuuden valtavaa vaikutusta ja sen mahdollisuuksia.

Totuus on, että hyviä myyjiä tarvitaan. Kaikkea ei myydä edelleenkään tuloksekkaasti millään muulla tavoin. Myynnintekijää tarvitaan on, hänen statuksensa mikä hyvänsä. Myynti tuo rahan ja mahdollistaa kaiken muun.

Yksi tärkeimmistä asioista: Henkilökohtaisessa aktiivisessa myyntityössä yksi kaikkein tärkeimpiä asioita on se, miten pääset aitoon vastaanottavaan keskusteluyhteyteen asiakkaan kanssa. Huippumyyjätkin etsivät usein avainsanoja ja avaintekoja tähän hastavammassa myynnissä pitkään. Kokemus tietysti auttaa tässä, niin myös kärsivällisyys, retoriset taidot ja oikeanlainen analytiikka. Lisäksi rohkeus!

Myyjänä sinun täytyy tulla toimeen myös torjutuksi tulemisen kanssa. Usein jotkut joille jo se mahdollisuus on kauhistus, että tulee torjuksi eivät pääse niin pitkälle, että tulisivat sinuiksi tämän kanssa. Kun tämä on ylitetty on taas mahdollisuus kehittyä.

Tiistaina 12.5.2020 kevään viimeinen avoin myyntikoulutus Tampere-talon VIP tilassa.

Tampere-taloon on helppo tulla kauempaakin.Rautatieasemalta on lyhyt matka kävellä... 
Koska kyseessä on avoin tilaisuus voit tulla vaikka yksin.

Etuhintakin on nyt vielä voimassa. Kun ilmoitat osallistujan/osallistujat nyt voit ilmoittaa myöhemmin samalla ehdolla lisää osallistujia, niin kauan kuin paikkoja riittää.

Myyntikoulutus 12.5.2020 ohjelma ja ilmoittautuminen

Avainsanat: myyntikoulutus, myyntitaito, myyntivalmennus, myynti, avoin koulutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini