Blogin arkisto

Valmennuksen tarkoitus

Share |

Perjantai 3.10.2014 - Juha Ahola


juhaahola.jpg1. Valmentamisen avulla on tarkoitus saada suhde tuttuun asiaan muuttumaan (muistumaan) ääritärkeäksi. Ihmisen tulisi nöyrtyä, antautua, tutun asian edessä ja olla utelias sekä nälkäinen uusiutumaan.

"Opettaja saapuu, kun oppilas on valmis, mutta oppiminen alkaa, kun opettaja poistuu."

2. Valmentamisen toinen tarkoitus on kypsyttää suhdetta vaikeisiin, usein vääjäämättömiin, asioihin. Ihmisen vanheminen on vääjäämätöntä. Liiketoimintaympäristön muuttuminen mm. digitalisation myötä on ilmeistä. On turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Olosuhteiden muuttaminen voi olla voittamaton sota, mutta omaan toimintaan voi vaikuttaa.

"Emme voi vaikuttaa tuulen suuntaan, mutta voimme aina säätää purjeet."

Lisäksi kypsyminen tarkoittaa, ettei anna impulssireaktiolle valtaa. Tällöin ihminen oppii käsittelemään vaikeita asioita, vaikkapa isän roolissa, kypsemmin eikä olen (pelkästään) tunteidensa orjana.

Oletko nopea oppimaan? Onko sinulla kärsivällisyyttä harjoitella samoja asioita uudelleen ja uudelleen? Usein uuden nopeaa oppimista yliarvostetaan. Totta kai on hyvä, jos pystyy omaksumaan uusia asioita nopeasti, mutta mestariksi tullaan tunnollisen harjoittelun kautta. Toistoja, toistoja…

Kuulostaako tylsältä? Et ehkä ole halukas tai valmis tulemaan ko. asiassa mestariksi, ellet ovat valmis kärsivälliseen ja pitkäjänteiseen harjoitteluun!

"Harjoitus tekee mestarin – ja mestari harjoittelee aina!"

Valmennuksen tarkoitus on tehdä tutusta asiasta tärkeää ja kypsyttää suhdetta vaikeisiin asioihin. 

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, valmentaminen, valmennus, koulutus,


Kommentit

3.10.2014 20.50  Räätäli

Se on just näin. Kuin seppä ois takonut!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini