Blogin arkisto

Kouluttautuminen on elinehto!

Share |

Perjantai 15.2.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgTämä artikkeli on kirjoitettu toisessa kontekstissa, Helpmaxin vuosijulkaisussa. Vaikka esillä olevat asiat ovat specifejä Helpmaxin kannalta, pointti on elinikäisen oppimisen taidoissa ja tarpeessa kehittyä ja kasvaa. Kun työpaikka ymmärtää kasvun tarpeet, on mahdollista kehittyä.
P.S. Eilen tein koulutusesityksen toimistolla asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä olevan työntekijän kanssa oppisopimustoimistoon liiketalouden perustutkinnon suorittamisesta.

Juha Ahola,  toimitusjohtaja, näyttötutkintomestari

"Jos teet suunnitelmia vuodeksi, kylvä viljaa. Jos teet suunnitelmia vuosikymmeneksi, istuta puita. Jos teet suunnitelmia elinäiksi, kouluta ihmisiä."

Vierivä kivi ei sammaloidu!

Helpmax on toiminut ja toimii varsin tiiviisti kouluttavana organisaationa. Työllistämme tällä hetkellä noin 40 työntekijää, joista noin puolet toimii kokoaikaisesti ja noin puolet osa-aikaisesti. Kaksi työntekijää on palkkatuella ja kahdella työntekijällä palkkatukijakso päättyi syksyllä ja he ovat jatkaneet kokoaikaisina työntekijöinä edelleen. Tavoitteemme on aina se, että palkkatuella palkattava työntekijä työllistyy kokoaikaiseen työhön palvelukseemme. Lisäksi meillä on toimistolla yksi taloushallinnon ammattitutkinnon suorittaja työharjoittelussa 3 kuukauden ajan ja työelämävalmennuksessa/ työkokeilussa on yksi työntekijä, joka on vaihtamassa alaa terveydellisistä syistä. Keväälle on sovittu ainakin yhdelle liiketalouden perustutkinnon suorittajalle työharjoittelupaikka toimistollemme.

Tänä vuonna on vuodenvaihteeseen mennessä neljä työntekijää suorittanut kotityöpalvelun ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena, työn ohessa näyttötutkinnon merkeissä.

Oma taustani on se, että olen fysiikan ylioppilas ja yliopistossa opettajan pedagogisen pätevyyden suorittanut. Liiketalouden perustutkinnon suoritin näyttötutkintona ja aivan samalla tavalla suoritan paraikaa yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Vuonna 2011 suoritin näyttötutkintomestarin koulutusohjelman, mistä on ollut paljon hyötyä Helpmaxin koulutusasioihin liittyen.

Kehitämme kaiken aikaa sisäistä koulutusjärjestelmäämme. Meillä on niin sanottu koulutusputki, johon uusi työntekijä tulee ja siitä alkaa hänen perehdyttäminen. Olemme huomanneet, käytännön kautta systemaattisen perehdyttämisen merkityksen.

Yhtiökumppani, henkilöstöjohtaja, Martti Kähkönen täyttää ensi vuonna 60, mutta hänelle emme enää järjestä tutkintotavoitteista koulutusta, vaan hänkin käy 2 – 5 täsmäkoulutusta joka vuosi.

Pyrimme antamaan työntekijöille "syttöjä" halukkuuteen kehittää itseään ja kouluttautua eteenpäin. Olemme yhteistyössä useamman eri oppilaitoksen oppisopimustoimiston kanssa.

Käymme mielellämme puhumassa kouluilla mm. yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Viimeksi sain kutsun PSK:lta ja kävin puhumassa maahanmuuttajille toimialastamme ja työnhakemisesta toimialamme yrityksiin. OSAO:lla ja OAMK:lla sekä yliopistolla olen käynyt puhumassa useamman kerran.

Marraskuussa järjestimme kolmelle liiketalouden perustutkinnon suorittajalle työharjoittelupaikat kauttamme toisiin yrityksiin, kun soittelin tuttavayrittäjille, olisiko heillä opiskelijoille harjoittelupaikkoja, ja omat paikkamme olivat täynnä.

Helpmax koti-, siivous- ja hoivapalvelut sekä vastikään julkaistu Profimax koulutus-, valmennus- ja konsultointipalvelut ovat Maxivo Oy:n aputoiminimiä.

Profimaxin uunituoreille nettisivuille pääset tästä. www.profimax.fi Kun uusia artikkeleita julkaistaan Profimaxin sivuilla, tästä tiedotetaan Vauhtipyörän FB-sivulla. 

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, osaaminen, itsensä kehittäminen, oppiminen, koulutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini