Blogin arkisto

Ilmiöitä

Share |

Tiistai 18.11.2008 klo 10.53 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA


Huijauslaskuja tulee nykyään muualtakin kuin Nigeriasta. Lasku on lasku ja se on maksettava, jos tavara on toimitettu ja se on ollut sopimuksen mukaista, mutta mitä tehdä laskulle, joka ei perustu mihinkään. Jotkut vievät laskut poliisille ja vaativat esitutkintaa rikoksen selvittämiseksi, toiset taas maksavat, vaikka ei tarvitse, jotta välttyy vaikeuksilta.

Aktiv Kapital merkkinen perintäyhtiö perii yksityisten pysäköintiyhtiöitten parkkisakkoja uhkaamalla lamaavalla luottotietomerkinnällä ja kaikella kauheudella, jos asiakas ei laskua ja perintäyhtiön kuluja heti maksa. Aika moni maksaa, koska ei halua joutua vaikeuksiin.

Laskulla pitäisi kuitenkin olla juridinen perusta ennen kuin sitä pitää maksaa saati sitä voi karhuta. Yksityisten pysäköintiyhtiöitten vaatimat parkkisakot eivät vallitsevan oikeuskäytännön mukaan perustu mihinkään. Asian käsittely on vireillä Helsingin hovissa.

Kun laskusaatavalla ei ole oikeudellista perustetta, siis ei ole saatavaa, vaikka laskulla muuta väitetään, niin parkkiyhtiö toimii vähintään arveluttavasti karhutessaan tällaisia laskuja. Erityisen arveluttavasti toimii perintäyhtiö, joka uhkailee parkkisakkojamaksamattomia vaikka millä kauheudella, jos laskua ei makseta, siis sitä jota ei oikeasti ole olemassakaan.

Koetapa lähettää perusteeton lasku jonnekin ja ryhdy karhuamaan sitä perintätoimiston kautta, niin mitähän siitä seuraa. Pahimmassa tapauksessa joudut syytteeseen petoksesta tai sen yrityksestä. Miksi laajassa mitassa toimivaan vastaavaan toimintaan ei kukaan puutu? Aika monet ovat maksaneet, vaikka ei tarvitse. Vahinkoja on tullut.

Jyväskylään ei kannata lähteä autolla eikä junalla jos sattuu satamaan. Viime vikolla eräässä oikeudenkäynissä vastaajana ollut paikallinen konstaapeli kertoi heittäneensä rikosilmoitusta tehneen asiakkaan putkaan, koska ei arvanut laittaa tätä sateeseen kastumaan. Että sillä tavalla keskellä Suomea. Jos sataa, niin putkaan.

Kari Uoti
Lue lisää Kari Uotin blogi-kirjoituksia osoitteessa
www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, lasku, huijauslasku, oikeus, perintä, perintäyhtiö, perintätoimisto, parkkisakko, pysäköintiyhtiö, oikeuskäytäntö


Kommentit

19.11.2008 16.45  Tehty sokerista

Kuulostaa hyvältä tuo Jyväskylän malli! Täytyypä varoa seuraavan kerran kun käy "kylällä", ettei osu sateen kanssa samaan aikaan. Onkohan Jyväskylän poliisilla vastaavaa toimintamallia myös pakkasten sattuessa? Jos on yli -15, niin putkaan.

Ehkä Jyväskylä poliisille tulisi hankkia nippu sateenvarjoja, jotta kalliilta putkaanlaittamisilta säästyttäisiin.

20.6.2011 23.21  kahden tonnin laina

multakin koitettiin kerran periä 2000 euron lainaa takaisin vaikka en sellaista koskaan ollut ottanutkaa! Myöhemmin selvisi että joku "kaveri" oli källinä sen ottanut minulle.

12.10.2020 17.18  Tuula

Hurjaa, että tuollainen huijauslaskujen lähettely on lisääntynyt. Onneksi vielä perintätoimistot ovat luotettavia ja niiden kautta tuskin huijari pystyy laskua alkaa karhuamaan. Mutta valitettavasti moni varmasti maksaa ihan sen pelossa, että tulee myöhästymis- tai perintämaksuja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini