Blogin arkisto

Kun päättynyt kaikk' on työ

Share |

Tiistai 23.12.2008 klo 8.21 - Minna Lehrbäck


Jouluyö! Juhlayö! Päättynyt kaikk' on työ…

Nämä tutun joululaulun sanat saattavat tänä jouluna tuntua kipeästi monen suomalaisen sydämessä. Lomautukset ja irtisanomiset ovat kolhaisseet useita. Moni mieli ja askel on painunut. Päättynyt kaikk' on työ. Juhli siinä nyt joulua! On tässä parempaakin mietittävää: mistä tulevat rahat huomiseen?

Huoli tulevaisuudesta painaa myös useaa yrittäjää ja tavallista rivityöntekijää. Heille joulun kellot kilkkaavat usein sitä samaa sävelmää kuin ympäri vuoden, toki kiihtyvällä tahdilla: kiire, kiire, kiire… mutta kuinka kauan? Kummat loppuvat aikaisemmin, työt vai voimani? Työn raskaan raatajalle joululaulun sanat ovatkin rakkaat; päättynyt kaikk' on työ! Markkinoiden rattaat seisahtavat hetkeksi - nyt minäkin voin levähtää.

Joillain aloilla töissä on oltava joulunakin, mutta me muut voisimme yrittää jättää oman työmaan koko jouluksi lepoon. Kiireen voisi ihan tietoisesti lukita sinne työmaalle, jotta se ei seuraisi jouluksi kotiin. Entä jos työasioita ei ajateltaisi jouluna ollenkaan? Tällöin jokaisella olisi - vaikka sen jouluaaton työvuoron jälkeen - aikaa pysähtyä ja hengähtää.

Joulun sanoma ei nimittäin ole rahan määrässä, talon koossa, työssä, titteleissä tai niissä muissa asioissa, joissa itsetuntomme tuppaa riippumaan. Joulun sanoma on rauhan ja levon tuova sanoma, ja ennen kaikkea rakkauden sanoma. Se kantaa huomiseen.

Siksipä tänä jouluna pitkän tähtäimen suunnitelmien, kauaskantoisten strategioiden ja kalkulointien sijaan kannattaisikin katsoa vaihteeksi ihan lähelle. Siihen ihan viereen: sukulaisen, ystävän tai rakkaan silmiin. Silloin voi huomata, mikä todella on tärkeää. Silloin voi syntyä hetkiä, jolloin aika pysähtyy.

… kaks vain valveill' on puolisoa, lapsen herttaisen nukkuessa, seimikätkyessään.

Yrittäjälinjan väki toivottaa rauhaisaa joulua ja menestystä vuoteen 2009!

Minna Lehrbäck
Vastaava toimittaja, Yrittäjälinja

Avainsanat: Jouluyö, Juhlayö, päättynyt, työ, kaikk, lomautus, irtisanominen, rauha, lepo, kiire, huoli, tulevaisuus, rakkaus, vierellä, Minna Lehrbäck


Kommentit

23.12.2008 12.36  Minä

Aivan oikein, jouluna pitäisi unohtaa työkiireet ja antaa itselle lupa rentoutua täysin edes hetkeksi.
Olla vaan yhdessä perheen tai muun yhteisön kanssa ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini