Blogin arkisto

Lex Nokia

Share |

Keskiviikko 11.2.2009 klo 12.00 - Sampo Terho


Rakkaan puhelinyhtiömme kaipaama urkintalaki puhuttaa. Nokia haluaa oikeuden valvoa työntekijöidensä sähköpostin tunnistetietoja, ja väittämän mukaan on uhannut lähteä koko Suomesta, jollei tätä seurantaa mahdollistavaa lakia tule eduskunnalta. Tarkoituksena olisi tukkia mahdolliset tietovuodot kilpaileville yrityksille.

Avainsanat: Sampo Terho, Nokia, urkintalaki, tunnistetiedot, sähköposti, laki, lainsäädäntö, tietovuoto, tietovuodot


Kommentit

11.2.2009 12.28  Tuntematon

Ilmeisesti yritykset saavat lain myötä laajemmat urkintaoikeudet kuin poliisi.

11.2.2009 16.16  Tuntematon2

Ei poliisille firman akuutit asiat kuulukaan kuin erityisen painavasta syystä.

11.2.2009 17.57  Tuntematon

Kait se on hyvä, että yritys voi tarkkailla tunnistetietoja. Töissä pidäkään henkilökohtaisia asioitaan hoitaa. Pitäiskö tuosta laista kuitenkin karsia pois taloyhtiöt ja kirjastot?

11.2.2009 18.14  Hyvin toimii...

Mikäas ongelma on hoitaa sähköpostilla asioitaan esimerkiksi webmaililla, teki sen sitten kirjastosta, kotona tai vaikkapa työpaikalta ?

Siinähän kaivelevat pelkästään työsähköpostiosoitteiden tunnistetietoja.

Saahan sitä valvoa vaikkapa tussien käyttöä liikesalaisuuksien vuotamisessa. Mitäpä jos kirjoitatkin lyijykynällä ? Tai kuulakärkikynällä ?

Hohhoijaa...

11.2.2009 18.32  Ahti Pontinen

Ilmeisesti ei oo luettu kirjoituksia, joissa esitetään, että silloin jos lex Nokia astuu voimaan täytyy kieltää samalla hotmail, facebook jne... palvelut työaikana...

12.2.2009 15.47  Tuntematon

Eli jos laki tulee voimaan, kotoa (jos asuu taloyhtiössä) tai kirjastosta ei voi käyttää netin palveluja? Eihän siinä ole mitään järkeä.

Joidenkin tulkintojen mukaan työnantaja voi vaatia työntekijää riisumaan vaatteensa tämän lain nojalla. Ehken alkaa olla liioittelua. Tai sitten kannattaa alkaa talonmieheksi...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini