Blogin arkisto

Poliittisen järjestelmän rahankeräyskustannukset

Share |

Maanantai 27.4.2009 - Ahti Pontinen


Suomalaisessa järjestelmässä valtaapitävien puolueiden ja tahojen toimintaa tuetaan suoraan ja myös välillisesti yhteiskunnan/valtion varoista. Joudutaan tekemään melkoisesti kansantaloudelle tuottamatonta työtä, jotta itse järjestelmän koukerot tulisivat "lain kirjaimen" mukaiseksi.

Yksi - ja korostan, että vain yksi - pieni esimerkki tästä on lehdistötuki.

Avainsanat: Ahti Pontinen, eduskunta, lehdistötuki, ammattiliitto, ammattiliitot, rahankeräys


Kommentit

28.4.2009 10.05  Avoin puolue

Puolueiden varankeruukanavat ovat lähes poikkeuksetta veronmaksajien ylläpitämä luottopossuetuisuuksia. Kunnat jakavat rahaa yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille, päättäjinä ovat poliittisesti valitut lautakunnat ja kas; voittajia jaossa ovat puolueita lähellä olevat järjestöt minijellonista nuoriin kotkiin.

Puolueen jäsenet maksavat luottamuspalkkioistaan puolueveroa, joka yllätys yllätys, on verovähennyskelpoista eli veronmaksajat maksavat.

Ja puoluetuki kasvaa koko ajan, lahjoituksia "avoimessa, parlamentaarisessa, korruptiovapaassa" yhteiskunnassamme ei saada millään julki, puolueiden jäseniä on oikeasti vain kourallinen väestöstä (itseni mukaan lukien) jne jne.

Tarvittaisiin vain yksi laki:
Kaikkien rekisteröidyn puolueen asemassa olevien yhdistysten siis puolueiden on avattava kaikki tulo- ja kulueränsä julkisesti voidakseen nauttia puoluestatusta. Mutta näin ei varmasti tule tapahtumaan, lait säätävä eduskunta kun on varsin puolueellinen ;)

28.4.2009 10.08  Puolueet kerätköön itse rahansa

Kaikki veronmaksajien tuet pois kaikilta puolueilta ja kerätköön itse rahansa!

28.4.2009 12.00  Puolueeton

Samaa mieltä edellisten kanssa.

Puolueiden rahavirrat avoimiksi ja julkinen tuki pienemmäksi.

Vallalla oleva systeemi on rakennettu jo kauan sitten, siksi kai siihen onkin niin vaikea saada muutosta.

Politiikan arvostus nousisi aivan varmasti, jos pienintäkään epäilystä ketkuilusta ei tarvitsisi herätellä. Avoimuus synnyttää aina luottamusta.

Sitä paitsi puoluetuet eri muodoissaan ovat järkyttävän suuria, kun miettii sitä, miten pieni osa kansasta todellisuudessa on puolueiden toiminnassa mukana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini