Blogin arkisto

Valitse mielekäs työ hyvän palkan sijaan!

Share |

Torstai 30.4.2009 klo 8.00 - Noora Pölkkö


Millään muulla ei ole väliä, kunhan tienaat hyvin. Tällainen asenne tuntuu monelta löytyvän. Ihminen joka tienaa enemmän saa enemmän arvostusta kuin vähemmän tienaava. Monet ovat valmiita luopumaan todellisista unelmistaan ja urasta, jonka oikeasti haluavat. Ja vain siksi, ettei työssä, jota oikeasti haluaisi tehdä tienaakaan niin hyvin. Onko kaikki tosiaan sen arvoista?

Annetaan itse päättää

Ihmiset tulevat onnelliseksi eri asioista. Toisille se ehkä on raha, kun toisille taas ihana perhe ja mukava työ.

Usein voi kuulla, kuinka vanhemmat painostavat nuoria valitsemaan ammatin, jossa tienaa hyvin. Toisin kuin heidän pitäisi kannustaa valitsemaan ammatti, josta he itse pitävät.

Rahan määrä menettää merkityksensä nopeasti, jos työ ja töihin meno on hirveän tuskan takana. Ihminen viettää suuren osan elämästään töissä, joten mielestäni sen ei kuuluisi olla kestämistä. Töihin pitäisi olla mukava mennä ja siellä tulisi viihtyä.

Valtava määrä ihmisiä on tyytymättömiä työpaikkaansa. Onneksi voimme kuitenkin itse vaikuttaa siihen, mitä me teemme. Jos ei työpaikka ole sitä mitä haluaa, aina voi tehdä asialle jotain. Milloin tahansa voi lähteä opiskelemaan tai etsiä uuden työpaikan. Moni on huonossa työpaikassa vain oman aikaansaamattomuutensa takia.

Unohtakaa muiden mielipiteet ja painostus ammatin valinnasta. Voit tehdä työtä, jossa tienaat hieman paremmin ja inhota sitä. Tai tehdä työtä, jota rakastat, hieman pienemmällä palkalla. Mikä sitten ikinä onkaan tärkeintä.

Valitkaa itsellenne juuri sellainen ammatti, josta itse pidätte. 

Noora Pölkkö

Avainsanat: Noora Pölkkö, palkka, mielekäs työ, unelma-ammatti, painostus


Kommentit

30.4.2009 10.40  Vähempäänkin rahaan voi tosiaan olla tyytyväinen

Yleensä tyytyväisimmät tarinat kertovat siitä, että tekee työtä josta pitää ja saa miljoonia, ainakin amerikkkalaisisssa elokuvissa. Sikäli piristävä kirjoitus.

30.4.2009 15.23  Työtön vaan ei toimeton

Öh sellanen ammatti on mutta ei töitä.

3.5.2009 18.54  Antti

Miten se vanha sanonta menee "ei ne suuret tulot, vaan pienet menot". Tätä olen pitänyt aina mielessä ja hyvin on raha riittänyt, vaikka tulot taloudessamme ei ole suuret.

Tällä hetkellä olen yrittäjänä ja voisin nostaa suurempaakin palkkaa, mutta kun ei ole tarvetta.

Itsellä on aina vaikuttanut työpaikan valinnassa muut asiat kuin raha. Jos töihin on vaikea mennä, niin silloin vaihdan työpaikkaa ja tämä pätee nykyisellääkin omaan yritykseen.

29.5.2009 21.37  Missä ?

No mikä ettei !

Missä niitä mielekkäitä töitä on, mistä valita ?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini