Blogin arkisto

Putkitöitä, lakiasiainneuvontaa ja fysikaalisia palveluita

Share |

Perjantai 15.5.2009 klo 8.00 - Liisa Seppälä


Toisinaan vastikään perustettujen yritysten toimialakuvausta lukiessani olen ollut ihmeissäni, ihastunut tai hörähtänyt väkisinkin nauruun.

Useilla yrityksillä liiketoimintaan kuuluvat toimintojen paketti on varsin timmissä kunnossa ja loppuun asti hiottu - toiminnot tukevat toisiaan, eikä ylenpalttista rönsyilyä esiinny. Välillä toimialamääritelmä on kuitenkin kuin sketsikirjasta konsanaan. Miten kummassa pieni toiminimi voi tarjota niin putkitöitä, asianajo- ja lakitoimistopalveluita sekä fysikaalista hoitoa? Ja kaikki tietysti asiantuntemuksella…

Avainsanat: Toimialat, liiketoiminta, työtehtävä, työnkuva, osaaminen, työntekijä, työtehtävät, hyöty, pätevyys, ammattitaito


Kommentit

15.5.2009 21.53  Rönsyily on harrastajille

Rönsyily on syynä monen yrityksen heikkoon tilaan. Ei ole taitoa ja itsekuria opetella jotain erittäin hyvin. Vähän kaikkee välttävästi.

19.5.2009 9.51  Muurari-siivooja-kokki-opettaja

Vastaavia kokemuksia karttunut itsellekin. Pienet yritykset sortuvat tuohon helposti, vaaditaan kaikenmoista. Tiettyyn rajaan asti se on työntekijän kannalta ihan mukavaakin, kun toimenkuva monipuolistuu. Mutta usein tulee vastaan raja, ettei enää ehdikään hoitaa juuri mitään kunnolla, kun pitäisi tehdä aivan kaikkea mitä esimies keksii antaa tehtäväksi. Palkkaa harvoin nostetaan tehtävien lisääntyessä.

Säästöä väärässä paikassa jälleen kerran. Lopputulos on usein se, että työntekijä siirtyy muualle, kun ei enää jaksa...

22.5.2009 20.17  Kähkö

Laaja toimiala ei tarkoita useinkaan sitä, että että kaikkia tehdään. Se tarkoittaa, että mitään ei suljeta pois, jos jokin tulevaisuudessa muuttuu.

22.5.2009 20.45  Juu ei tyhjää poissa

Kaupparekisterissä kyllä. Muutoin on vähän hassua jotkin kotisivut tai toiminta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini