Blogin arkisto

Totuuksia yrittäjyydestä

Share |

Torstai 28.5.2009 klo 12.00 - Tapani Korpi


Olen pitkään seuraillut eri henkilöiden tarinoita aiheesta yrittäjä/työnantaja sekä julkisuudessa olleita juttuja muutamien isojen yritysten johtohenkilöiden optioista ja kultaisista kädenpuristuksista. Nyt on aivan pakko kertoa muutama totuus pienyrittäjyydestä väärin leimautumisen ehkäisemiseksi, sillä uskon tietäväni aiheesta enemmän kuin moni kirjoittaja. Tämä perustuu siihen, että palkkatyöläisenä olemisen jälkeen ryhdyin yrittäjäksi, ja olen nähnyt ja kokenut asiat, joista kirjoitan.

Avainsanat: Tapani Korpi, yrittäjyys, vaikeudet, menestys, sijoitukset, riskit, osingot, tuntipalkka, työnantajan velvoitteet, työllistäminen, toimintaedellytykset


Kommentit

28.5.2009 12.14  Vastakkainasettelu elättää joitain

Loistava kirjoitus! Asia on valitettavasti niin, että jotkut hyötyvät tästä vastakkainasettelusta esimerkiksi ammatiliitot,populistit ja tietyt poliitikot eli se ei valitettavasti tule loppumaan.

29.5.2009 8.13  JK

Painava puheenvuoro Korvelta. Siihen ei hirveästi ole lisättävää. Yrittäjää on todellakin pitkään kohdeltu kuin rikollista, toisten työllistäminenhän on suurimpia syntejä Suomen kaltaisessa maassa. Kateus vie kalatkin vedestä.

30.5.2009 3.56  Hevimies

Se on tietoista propagandaa yrittää änkeä kaikki yrittäjät ja eliitti samaan muottiin. SDP on harrastanut tätä jo ties kuinka kauan. Ollaan niin duunarin ja Suomalaisen työnpuolella olevinaan. Kun puheiden kuuntelun sijaan katellaan tekosia niin ei sieltä löydy kuin öky eliitille suosiollisia tekoja ja törkeää salailua. Varallisuusveron poistoa, optio ohjelmia, Stasin agenttien suojelua yms. Kun ammattiliittojen innoittaman työntekijät ja työnantajat saadaan napit vastakkain, niin molemmilta osapuolilta unohtuu huomata kuinka öky eliitti porsastelee ja köyhät köhtyy.

5.6.2009 12.07  Tellervo K.

Ei yrittäjätkään mitään pyhimyksiä ole, ihan yhtälailla täältä löytyy porukkaa, joka ei todellakaan selkänahastaan mitään revi. Kaikki revitään asiakkailta ja työntekijöiltä.

Tiedän tapauksia, joissa yrittäjä ei ole muuta yrittänyt kuin vetää kaikki rahat liiveihinsä. Sitten mennään konkurssiin ja perustetaan samalla periaatteella toimiva firma. Miten voi olla muuten muka mahdollista, että "kaikkensa antanut" ja konkurssiin mennyt yrittäjä ostelee tämän jälkeen kalleimmat talot, autot ja kesämökit?

Sitten velkarahalla uutta puljua pystyyn ja sama meininki jatkuu. Tässä meillä rehellisillä repijöillä alkaa usko loppua.

5.6.2009 13.56  Ahti Pontinen

Niin, eipä ole yhtään rehellisempää tai moraalisempaa väkeä varmaan yrittäjät kuin palkasajatkaan tai mitkään tietyt ammattiryhmätkään.
Mutta tuskin yrittäjät ovat myöskään juuri sen epärehellisiä keskimäärin kuin kaikki maailman Tellervot tai asianajajat tai vakkutuksenottajat tai mitkään muutkaan? MInäkin tiedän tapauksen, jossa eräs Tellervo niminen oli erittäin epärehellinen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini