Blogin arkisto

Julkinen valta yllyttää talousrikoksiin

Share |

Torstai 28.5.2009 klo 8.00 - Kari Uoti


Helsingin Sanomat uutisoi konkurssirikosryöpystä Helsingin kihlakunnan poliisilaitoksen talousrikosyksikössä. Etunenässä rakennusalan yritykset, jotka kaatuvat kaavalla markkina alta, kassa taskuun ja kannet kiinni.

Rakennusbusiness ei kaadu yksin markkinoiden supistumiseen, tärkeä osa tuhoa on markkinoiden vääristymät, jotka suosivat yrityksiä, jotka eivät hoida julkisia maksuja. Suuri osa rakentamista tällä hetkellä tapahtuu julkisella rahalla, koska markkinaehtoinen rakentaminen on jäissä markkinoiden viilennyttyä.

Avainsanat: Kari Uoti, rakennusala, markkinat, konkurssi, konkurssit, valtio, talousrikokset, hintakilpailu


Kommentit

28.5.2009 12.37  Tyhmä, tyhmempi, poliitikko, virkamies

Ja sieltä ostetaan, mistä halvemmalla saadaan!

29.5.2009 8.20  Ihmettelen

Missä ovat asiantuntijat, kun julkisista urakoista päätetään? Eikös kilpailuttamisessa olekaan sääntöjä, joiden puitteissa toimitaan? Kyllä julkisessa rakentamisessa pitäisi olla aukoton systeemi, mikä takaa sen että urakat menevät luotettaville firmoille.

Joo, melkeinpä tekisi mieli pistää samaan hengenvetoon jotakin siitäkin, että milloinkahan aletaan tajuta, että ei tämä meidän systeemi ole myöskään yhtään sen vähemmän korruptoitunut kuin muutkaan...

30.5.2009 4.00  Hevimies

Se on mielestäni törkeä rikos kansaa kohtaan että kansalaisten rahoilla maksettavat urakat, annetaan ulkomaalaisille yrityksille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini