Blogin arkisto

Yrittäjän kohtalo konkurssin pyörteissä

Share |

Maanantai 10.8.2009 klo 9.00 - Heikki Ahola


Tulevan talven ja varsinkin ensi vuoden aikana tullaan näkemään raju konkurssiaalto, missä omaisuus jaetaan uudelleen ja ihmisarvot heitetään romukoppaan. Näin tapahtui 90-luvun alkupuolella. Pankkien lakimiehet olivat Jumalasta seuraavia ja tekivät vapaasti mitä mieleen juolahti. Entisen yrittäjän ihmisarvosta ei piitattu. Konkurssin tehnyt ei ollut enää mikään arvoinen, verkostot vain katosivat, ihmiset häipyivät lähipiiristä, jopa sukulaiset välttelivät.

Nyt olisikin toivottavaa, että kaikin mahdollisin keinoin, huom. myös yrittäjäjärjestöt, toimittaisiin siten, että konkurssiin ajautuneen yrittäjän ihmisarvo säilyy, elämisen mahdollisuus jollain tasolla pysyy ja ennen kaikkea valtava kokemus siirrettäisiin eteenpäin. Virheistä opitaan, mutta jos sitäkään tietämystä ei siirretä eteenpäin, tehdään uudestaan samat virheet toisten ihmisten toimesta.

Nyt olisi aiheellista koota 90-luvulla kovia kokeneita henkilöitä remmiin ja auttamaan sellaisia tahoja, jotka nyt ovat vaikeuksissa, keskustelemaan ja tukemaan. Elämä jatkuu vaikka joskus tuntuukin toivottomalta. Mutta tukirengas ympärillä voisi olla tilannetta helpottava ja auttaisi pääsemään eteenpäin. Löytämään elämän usko ja into uudestaan.

Olen valmis auttamaan, jos joku tukea kaipaisi konkurssin pyörteissä.

Heikki Ahola
heikki.ahola@moobeli2000.fi

Avainsanat: Heikki Ahola, konkurssi, lama, tuki, apu


Kommentit

11.8.2009 14.45  No Panic

Olen itse kokenut konkurssin. Selvisin siitä melko kuivin jaloin, vaikka verottajalle maksan oppirahoja luultavasti loppuelämäni. Luottotietoni kuitenkin säilyivät puhtaina, eikä se konkurssi peloistani huolimatta ollut niin kamala giljotiini kuin luulin.

Häpeä oli ehkä pahinta. Jälkikäteen ajatellen, mikä ihmeen häpeä? Luulin silloin, että nyt minut on leimattu loppuelämäkseni, ja olen epäonnistunut kaikilla mahdollisilla tavoilla. Bull Shit.

Nyt asiaa puolen vuosikymmenen päästä tarkastellen, häpeä oli omien korvien välissä, samoin kuin se epäonnistumisen tunne.

Ihan hyvin tässä on pärjätty. Ja pärjätään jatkossakin. Kaikki on suhteellista. Tsemppiä kaikille yrittäjille, menee sitten hyvin tai huonosti. Kannattaa keskittyä tähän päivään, eilinen on historiaa, ja huomisesta ei kukaan tiedä.

11.8.2009 22.14  Hevimies

Jep turha hävetä yrittäjä on tilivelvollinen vain itselleen.

11.8.2009 22.22  Hei hei hei

Verottajalle ja vakuutusyhtiölle kyllä kans ja monille muillekin

12.8.2009 16.45  Hevimies

Sukulaisista yms. oli puhe, ois outoa tuntea häpeää verottajaa kohtaan.

12.8.2009 21.28  Hei hei hei

Joo ei, mutta kyllä se muistaa muuten


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini