Blogin arkisto

Eikö Suomessa ole mahdollista evätä korporaatioilta päätösvaltaa?

Share |

Tiistai 18.8.2009 klo 17.25 - Ahti Pontinen


Tanskassa on hyvin toimiva malli työelämää helpottamaan ja samalla huomattavasti oikeudenmukaisempi yrittämistä kohtaan kuin Suomessa. Tämä lähti liikkeelle noin parikymmentä vuotta sitten, kun Tanska oli asioidensa kanssa vaikeuksissa. Mallin pääajatus on "flexicurity".

Avainsanat: Ay-liike, Ahti Pontinen, yrittäjäjärjestö, ammattiyhdistysliike, yrittäjäjärjestöt, puolueet, edustuksellinen demokratia, yrittäminen, vapaus suomessa, työllistämistuki, kuntapäättäjät, valtiovalta, vallan keskittyminen, työelämä, ihmisoikeudet


Kommentit

13.6.2008 22.23  Alas vaan

Ainakin ammattiliittojen julkaisut ovat karmivaa luettavaa. Hirvittävää propagandaa. Vain sellaisia uuttisia etsitään ja julkaistaan, jossa työnantajat huijaavat työntekijöitä ja johtajat pompottavat alaisia. Ikäänkuin muuuta ei olisi. Liittojen lehdissä neuvotaan miten saa työnantajilta korvauksia, vaikkei olisi kyseistä korvaukseen oikeuttavaa yötä edes tehnyt. Minkä takia edes menee töihin kenellekään jos asia on niin kuin näissä väitetään, että kaikki työnantajat ovt paskoja ja yrittäjät ovat porvareita. Käytännössä viitataan epäsuorasti siihen, että työnantajan ei kuulu saada mitään vaan tappiollakin elättää kerran ottamaansa työntekijää, jolla ei ole tahtoa tai halua mihinkään. Ainakin ammattiliitot elävät ja toimivat Suomessa aivan kivikautisilla asenteilla.

15.6.2008 13.31  palkansaaja

Siksi toisekseen, minua ärsyttää se, että minun maksamilla ammattiliiton jäsenmaksuilla rahoitetaan vasemmistopuolueiden vaalityötä.

25.6.2008 13.42  Suutarin lapsella ei ole...

Kuten tämän päivän Hesarin pääkirjoitus kertoo ammattiliittojen työntekijöillä on "heikoin" työllisyys-sosiaaliturva työsuhdeasioissa, suutarin lapsella ei ole ns kenkiä. On myös useasti niin, että ammattiliitot kilpailuttavat palveluita ja sieltä ostetaan mistä halvemmalla saadaan, yritysten henkilöiden turvalla ei niin väliä. Tieto yritysten asioista todellisella tasolla on heikkoa. Ajatus menee vähän niin, että jos luottoluokitus on yrityksellä kunnossa ovat varmaan muutkin asiat kunnossa. Asia ei kuitenkaan ole näin. Joskus on jopa päinvastoin. Samoin yritttäjäjärjestöt yms. vähät välittävät muusta kuin statuksesta.

18.8.2009 18.31  Hah haa

Nythän on tapetilla, miten nämä päätökset tehdään, kuka pääsee mihinkin poliittisen virkaan. Ja suomi on maailmaan vähiten korruptoitunut maa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini