Blogin arkisto

Eikö Suomessa ole mahdollista evätä korporaatioilta päätösvaltaa?

Share |

Tiistai 18.8.2009 klo 17.25 - Ahti Pontinen


Tanskassa on hyvin toimiva malli työelämää helpottamaan ja samalla huomattavasti oikeudenmukaisempi yrittämistä kohtaan kuin Suomessa. Tämä lähti liikkeelle noin parikymmentä vuotta sitten, kun Tanska oli asioidensa kanssa vaikeuksissa. Mallin pääajatus on "flexicurity".

Työttömyyskorvaus on parhaimmillaan 90 prosenttia palkasta.Yksityissektorilla yritykselle potkujen antaminen on helppoa ja ennen kaikkea työnantajan ei tarvitse ottaa entistä työntekijää takaisin, mikä on käsittämätön pakkovelvoite Suomessa.

Jopa Ay-liike Tanskassa on tyytyväinen malliin ja siellä onkin Ay-liikkeen ajatus, että ei ole järkeä puolustaa teollisuutta, jolla ei ole tulevaisuutta. Tietenkin työtä syntyy ja häviää, mutta näinhän on kaikkialla. Suomessa uskotaan toisin, mutta mistä se johtuu?

Suomessa ei olla päästy yhteistoimintaan , koska valtaisat korporaatiot Ay-liike, työmarkkinajärjestöt ja esimerkiksi kuntapäättäjät ajavat vain omien saavutettujen etujensa pysymistä ja paranemista.

Onko Suomi muutosvastarintapässinpäiden viimeinen linnake? Ei onnistu sanotaan. Ei varmasti onnistukaan kun ei ole halua. Eikä edes yritetä. Tanskassa uutta työtä on aina tarjolla. Tanskassa ei ole työsuhdeturvaa vaan työllisyysturva.Se on sata kertaa oikeudenmukaisempaa kuin Suomen malli.

Ahti Pontinen
Ahti Pontinen on nimimerkki, jonka kirjoituksia on julkaistu lukuisissa medioissa.
ahti.pontinen@hotmail.com

Avainsanat: Ay-liike, Ahti Pontinen, yrittäjäjärjestö, ammattiyhdistysliike, yrittäjäjärjestöt, puolueet, edustuksellinen demokratia, yrittäminen, vapaus suomessa, työllistämistuki, kuntapäättäjät, valtiovalta, vallan keskittyminen, työelämä, ihmisoikeudet


Kommentit

13.6.2008 22.23  Alas vaan

Ainakin ammattiliittojen julkaisut ovat karmivaa luettavaa. Hirvittävää propagandaa. Vain sellaisia uuttisia etsitään ja julkaistaan, jossa työnantajat huijaavat työntekijöitä ja johtajat pompottavat alaisia. Ikäänkuin muuuta ei olisi. Liittojen lehdissä neuvotaan miten saa työnantajilta korvauksia, vaikkei olisi kyseistä korvaukseen oikeuttavaa yötä edes tehnyt. Minkä takia edes menee töihin kenellekään jos asia on niin kuin näissä väitetään, että kaikki työnantajat ovt paskoja ja yrittäjät ovat porvareita. Käytännössä viitataan epäsuorasti siihen, että työnantajan ei kuulu saada mitään vaan tappiollakin elättää kerran ottamaansa työntekijää, jolla ei ole tahtoa tai halua mihinkään. Ainakin ammattiliitot elävät ja toimivat Suomessa aivan kivikautisilla asenteilla.

15.6.2008 13.31  palkansaaja

Siksi toisekseen, minua ärsyttää se, että minun maksamilla ammattiliiton jäsenmaksuilla rahoitetaan vasemmistopuolueiden vaalityötä.

25.6.2008 13.42  Suutarin lapsella ei ole...

Kuten tämän päivän Hesarin pääkirjoitus kertoo ammattiliittojen työntekijöillä on "heikoin" työllisyys-sosiaaliturva työsuhdeasioissa, suutarin lapsella ei ole ns kenkiä. On myös useasti niin, että ammattiliitot kilpailuttavat palveluita ja sieltä ostetaan mistä halvemmalla saadaan, yritysten henkilöiden turvalla ei niin väliä. Tieto yritysten asioista todellisella tasolla on heikkoa. Ajatus menee vähän niin, että jos luottoluokitus on yrityksellä kunnossa ovat varmaan muutkin asiat kunnossa. Asia ei kuitenkaan ole näin. Joskus on jopa päinvastoin. Samoin yritttäjäjärjestöt yms. vähät välittävät muusta kuin statuksesta.

18.8.2009 18.31  Hah haa

Nythän on tapetilla, miten nämä päätökset tehdään, kuka pääsee mihinkin poliittisen virkaan. Ja suomi on maailmaan vähiten korruptoitunut maa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini