Blogin arkisto

Poliitikot rahanpesijöinä

Share |

Maanantai 28.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA


Nova-yhtiöitten tilanne näyttää nyt tutkinnan edistyessä olevan täsmälleen sellainen, jonka sen uumoilinkin olevan aikaisemmissa kirjoituksissani. Yhtiön toiminnassa epäillään velallisen rikosta, koska yhtiön varoja on käytetty yhtiön liiketoimintaan liittymättömiin hankkeisiin, rahaa on suomeksi heitetty roskikseen jotakin kivaa vastaan. Tämä kiva on ollut makea elämä ja makeat kaverit, joiden kautta on ajateltu selvittävän tavalla tai toisella.

Avainsanat: Kari Uoti. Nova-yhtiöt, rahanpesu, poliitikot


Kommentit

28.9.2009 0.08  Hevimies

HIENO KIRJOITUS KARI!!!

Olen myös ihmetellyt että miten Stasin vakoilijoita suojelevia ihmisiä ei tuomita vakoilusta?

Ymmärtääkseni suomen lain mukaanhan rikollisia ja todisteita piilotteleva henkilö on yhtäsyyllinen rikokseen kuin syylliset itse.

Silti Stasi listan salannut ja rikostukinnan estänyt presidentti on vapaalla jalalla.

29.9.2009 9.15  Raha ratkaisee

Eikös nyt kuitenkin Novan holtiton rahankäyttö ja sen mukanaan tuoma nurinmeno ole yksi asia ja sitten tämä vaalirahajuttu toinen asia?

Kummallista syyttää puolueita rahanpesusta tässä yhteydessä. Sen sijaan lienee syytä epäillä lahjoman vastaanotosta. Päivänselvää, että politiikkaa rahalla tukevat tahot toivovat rahoilleen vastinetta suotuisten päätösten muodossa.

29.9.2009 16.45  Pimpeli Pompeli

Onhan se toissalta niinkin, että otetaan vastaan rahaa, eikä muka tiedetä mitään ja jos taas tiedetään niin kytky on olemassa. Kummsssakaan tapauksessa ei herätä luottamusta. Lisäksi on hyvin epäeettistä, että vetkutellaan rahojen palauttamisessa kun läpi näkyy, että se johtuu vain siitä, että ne rahat on jo kulutettu ja se on se syy.

30.9.2009 13.41  En luota

Olisipa mielenkiintoista tietää sekin mikä yhteys on työttömyyskassojen karmaisevan pitkillä jonoilla ja ay-liikkeen maksamilla vaalirahoilla ynnä muilla puoluetuilla. Jotkut epäilevät, että rahaa on kassoistakin syydetty sinne missä tarve on ollut suurin eli tässä tapauksessa vasemmistopuolueille, kun taas tavalliset tallukat, lomautetut ja irtisanotut ovat joutuneet odottamaan, että rahaa taas olisi jakaa siihen tarkoitukseen, mihin kassat ovat olemassa.

Mene ja tiedä, mutta just nyt kaikessa toiminnassa missä poliitikot ovat vähänkään mukana tuntuu olevan yhtä ja toista hämärämeininkiä.

30.9.2009 16.43  Ay öykkäri pomot

Ay liikkeen johtajat saavat itse suuryritysten johtajien palkkoja, muttac esittävät olevansa köyhän työläisen asialla.

1.10.2009 7.17  Myö ei tiedetä mittään

Kyllä puolueen huipulla pitäisi tietää mistä rahaa tulee ja miksi ainakin ne jotka hoitavat taloutta. Muu on propagandaa.

3.10.2009 1.26  Harri Rautiainen

re: 30.9.2009 13:41 En luota

Kyllä sulla on nyt mennyt puurot ja vellit sekaisin. Vaikka työntekijän työttömyysvakuutusmaksu peritäänkin yhdessä ay-jäsenmaksun kanssa, niin kyllä se on tarkkaan säädelty. Ei se mene liiton kassaan vaan alan työttömyyskassaan.

3.10.2009 4.42  Hevimies

Niis siis jos kuulut liittoon niin maksat sikana ylimäärästä palkastas kaikkeen hömppään ja sossuloiden tukemiseen.

Jos taas kuulut Loimaan kassaan niin maksat vain itellesi työttömyys turvaa. Joka ei oo kun noin 60e/vuosi.

3.10.2009 20.49  Jari Hämäläinen

Kuten Hevimies sanoi. Ihan sama mihin tilittyvät, kun menevät liittoon sekoittavat rahat kyllä tehokkaasti siellä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini