Blogin arkisto

Tavara liikkeelle, osa 2.

Share |

Tiistai 25.5.2010 - Miia Godwin


Bookmark and Share

Viime kerralla annoin vinkkejä vientiyrityksille ja lupasin olla unohtamatta maahantuojia. Tällä kertaa vuorossa ovat siis sisäpiirin tuoreet neuvot import-kauppaan erikoistuneille.

Ison-Britannian ihmeitä Suomen markkinoille

Tee
Suomen markkinoilla on valtava aukko, suorastaan tarve kunnon teelle. Keltalappuista, teetehtaiden lattiapölyistä kaavittua, pussitettua pöppöähän ei nyt voi hyvälläkään kutsua teeksi. Teen pitää maistua ja tuoksua jollekin, siinä pitää olla asennetta ja ennen kaikkea oikea väri. Olen kylvänyt jo mukavankokoiseen suomalaisjoukkoon imperiaalisen teeuskon siemenen, tästä orastavasta kuluttajien tarpeesta tuonti-viejän olisi hyvä jatkaa.

Pubikulttuuri
Paino sanalla kulttuuri. Olut ei välttämättä ole synonyymi räkäposkella roikkumiselle kulahtaneessa kuppilassa. Miksei suomalaisissa kylissä ole viehättäviä, olohuonemaisia oluttupia, joissa saisi maukasta, paikallista ruokaa? Miksei paikalliseen pubiin voisi piipahtaa lasilliselle arkenakin ja nauttia takkatulen loisteesta huikopalan kera? Kolkkojen, huoltoasemien baarien lisäksi useimmilla maalaispaikkakunnilla ei ole mitään tarjottavaa muille kuin rekkamiehille ja alkoholisoituneille erakoille.

Sarkastiset huumoripläjäykset
Uskokaa jo: itselleen naurava savolaisläski ei ole huumoria. Potentiaalinen importteriyrittäjä voisi ottaa asiakseen sarkasmiprofessoreiden maahantuonnin, niin saataisiin kotimaisetkin huumorikot koulittua oikeasti hauskoiksi.

Avarakatseisuus
Entä sitten, jos jokin esine kerää pölyä ja ei ole hygieeninen, mutta se on kaunis? Keittiössä saa aivan hyvin olla kokolattiamatto ja kylpyhuoneessa plyyshisohva ilman, että terveyspoliisi sakottaa. Homehysteriaan kuolee ennemmin kuin homeeseen. Muutkin kuin Oraksen monopolihanat ja Aallon vaasit ovat sallittuja. Kotien, ympäristön ja mielenlaadun ei tarvitse tulla samasta, SFS-standardinmukaisesta muotista. Suomalaiselle homogenialle tekisi hyvää havaita, että tällä planeetalla on myös muita mielipiteitä ja ideologioita. Ennakkoluulottomuuden maahantuonti olisikin palvelus koko kansakunnalle.

Miia Godwin
miia@teleskooppi.fi

Kirjoittaja on freelancertoimittaja, joka asuu ja työskentelee Isossa-Britanniassa.

Avainsanat: Miia Godwin, vienti, tuonti, kulttuurierot, suvaitsevaisuus, erilaisuus, makuasiat, kansainvälistyminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini