Blogin arkisto

Petos, törkeähkö

Share |

Maanantai 5.7.2010 - Kari Uoti


Kreikan valtio on saanut kasoissa lainaa, rahaa, jota se on käyttänyt holtittomasti. Valtio on toiminut rikollisesti. Valtio ei kuitenkaan joudu vankilaan, vaan muut valtiot antavat sille lisää fyffeä, koska se on ainoa tai tehokkain keino estää, että vahingot muille minimoituvat.

Nyt on paljastunut, että Kreikan valtio, siis valtion puolesta lainaa muilta pyytäneet, ovat antaneet valtion lainanmaksukyvystä väärää tietoa. Tätä sanotaan Suomessa petokseksi. Kun summat ylittävät 20 000 euroa, siirrytään törkeän petoksen maisemaan, kun summa kohoaa yli sadan miljardin, puhutaan rahaliiton uskottavuudesta. Siis, kun rikos on riittävän suuri, tulee siitä poliittinen julkilausuma.

Amerikkalaiset investointipankit, jotka aiheuttivat ensimmäisen taloudellisen kriisin, olivat mukana neuvomassa myös Kreikan valtiota, miten valtio saadaan näyttämään paremmalta kuin se onkaan. Tätä sanottaisiin Suomessa avunannoksi törkeään petokseen, tai tässä tapauksessa ehkä julkilausuman valmisteluksi. Onko pankeilla vastuu toimistaan, no eipä juuri, koska pankit ovat yhteiskunnan selkäranka, tässä maailmassa tikapuuhermoinen.

Kreikan valtio heitti roskikseen kaikki sille lainatut rahat. Suomessa tätä sanottaisiin velallisen epärehellisyydeksi. Velallinen on hukannut varallisuuttaan, tuhlannut varojaan tolkuttomasti hyvään elämään. Sen sijaan, että joku laitettaisiin tästä vastuuseen, samaan reikään joudutaan työntämään lisää rahaa, joka ei koskaan palaa, se palaa.

Miksi valtio tai sen puolesta toimineet eivät voi joutua tekemisistään mihinkään vastuuseen? Näin ei käy Kreikassa eikä Suomessa, ei kirkossa, ei puolueessa. Instituutiot ovat lain yläpuolella, ne saavat tehdä mitä vain, pelata omilla säännöillään ilman, että kukaan reagoi. Olisiko nyt aika reagoida. Menköön Kreikka konkurssiin, kärsiköön ne pankit, jotka jakoivat rahanhimossaan tolkuttomia luottoja Kreikalle. Irrotetaan Kreikka rahaliitosta samalla kuin kaikki muutkin valtiot, jotka eivät huolehtineet taloudestaan.

Yhteinen elämä edellyttää sääntöjä ja niiden noudattamista. Siitä on kyse nykyaikaisessa valtiossa. Ihmisen pitää noudattaa sääntöjä. valtion pitää noudattaa sääntöjä. Muuten homma kusee.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, Kreikka, talouskriisi, holtiton taloudenpito, petos, velallisen epärehellisyys, lainaraha, konkurssi, velallisen vastuu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini