Blogin arkisto

Yle, Wilska ja olutvitsi

Share |

Perjantai 15.10.2010 klo 14.00 - Ahti M. Pontinen


Mikä otsikon kolmesta asiasta on vitsi?
Joka tapauksessa, jos Chilen kaivosmiehillä on saatu aikaan huomioarvoa, on noin kahden sekunnin ”moka” mainosarvoltaan myös jotain. Kenties vastaavaa huomioarvoa ei saisi edes
sadoilla tuhansilla euroilla Suomessa.

Avainsanat: Ahti M. Pontinen, Kimmo Wilska, loppukevennys, uutisen huomioarvo, tosikkomaisuus


Kommentit

17.10.2010 1.28  Olet idolini

Olkoon voima kanssasi oi Wilska

17.10.2010 11.29  Hevimies

Tiukkapipoinen femakko johtoinen yhteiskuntamme tarvitsi uuden syntipukin. Olemassa olon merkitys lakkaa kun uusia panu tyttöjä ei telkkariin tullut. Tästäpä lautatarhojen toivoille uusi sylkukuppi, koomikko vitsi telkkarissa ettäs kehtaakin, mikä sika.

17.10.2010 20.09  Tero P

Tuskin sukupolet tähän liitti mitenkään. Yltiövarovaisuus kuitenkin, vakika telkkarista tule nykyään vaikka mitä, myös Yleltä.

18.10.2010 8.25  Hevimies

Meinaatko Tero ihan oikeesti ettei akat valittanu tosta olut hommasta?

18.10.2010 9.17  Tero P

Voipi olla, mutta akkojen sukupuolissa saattoi olla muitakin, kuin naisia.
Eiköhän johdon pelko poikkeavasta toiminnasta hierakisista säännöistä ollut suurin syy. Asiaan saattoi liittyä myös muuta, jota ei kerrota, joku ei tykkää Wilskasta tai haluaa oman sukulaisensa k.o paikalle tms. Ei tollasen kanssa noin muuten toimita, ellei joku puukota selkään.

18.10.2010 20.05  YLE valvoo itseään

Viestinnän Keskusliitto toivoo Ylelle puolueetonta valvojaa
Aikomukset laajentaa Ylen hallintoneuvoston tehtävää myös yhtiön valvontaelimeksi eivät täytä Viestinnän Keskusliiton peräänkuuluttamia vaatimuksia. Liiton toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson pitää uudistusta hyvän hallintotavan vastaisena.
- Olemme kannattaneet puolueetonta ja Ylen organisaation ulkopuolista valvontaelintä, Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja. Håkan Gabrielsson sanoo.
Ulkopuolinen valvoja on hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) mukaan tällä hetkellä poissuljettu vaihtoehto. Gabrielsson arvostelee tätä linjausta.
- Ei ole hyvän hallintotavan mukaista, että päätökset tekevä elin toimii myös valitus- ja valvontaelimenä, hän sanoo.
Uutisoi YLE Uutiset tänään.

19.10.2010 8.36  Hevimies

Ihan perseestä tollaset tyhjänpäiväset virat, sais alkaa se uus johtaja saneeraamaan tota yleä kovalla kädellä. Yli 400 miljoonan euron vuosi budjetti on naurettavan yli suuri. Sillä budjetilla saatas jo suomeen maailman luokan jalkapallo seura. Nykyään ei saada kuin uusintoja vuodelta viiskytkolme.

19.10.2010 11.29  Ei Ylen budjetti mikään suuri ole, mutta ei sitä kyllä enää kannata kasvattaa

Eikö ole naurettavaa, että vaidettais YLE jalkapalloseuraan, erityisesti Suomessa. Kyllä jalkapalloseuran budjettina 400 mijoonaa on huomattavasti naurettavvammin ylisuuri kuin kansallisen mediayhtiön.

Mitä tulee tapaus Wilskaan niin, hyvin ylikonservatiivista ja erityisesti tylsää ja tylyä on johdon toiminta.

19.10.2010 14.59  Hevimies

No miten sen nyt ottaa, tolla rahalla saa maailmanluokan pelaajia, jotka tuo kansainvälistä menestystä ja katsojia lajin pariin = rahaa.

Yle se vaan nyhtää rahaa joka vuos enempi ja enempi. Sosialistit vaativat että sokeidenkin pitäis mediamaksut maksaa. Jottei maksu olisi "epäoikeuden mukainen" yrittäjät maksais sen 6 kertaisena.

19.10.2010 17.54  Ahti Pontinen

Kaikki eivät ehkä olisi ihan tyytyväisiä asiaan koska kaikki eivät varsinkaan Suomessa ole jalkapallofanaatikkoja, vaikka kysessä maailman suurin laji onkin.

YLEN tehtävässä täyttyy kuitenkin myös tiedonvälitys, vaikka siihen ei kokonaisuutena ollakaan tyytyväisiä ja laatu on pudonnut. Tiedonvälitystä saa nykyään myös ihan muualta, lukemattomista kanavista ja ehkä puolueettomampaakin. Uutisissa ja toimittajan työssä, kun monesti näkyy toimittajan oma asenne asiioita kohtaan tai sitten tehtään leipätyönä sen minkä pomo käskee. Leikataan ja liimataan päälle ja muokataan. Asioiden ymmärrys ei välttämättä ole monellakaan toimittajalla rittävällä tasolla tai journalistinen etiikka on kyseenalaista.

Nykyään "kaikki" ovat toimittajia tai luulevat olevansa, vaikka itse toimittajan ammattia päätykseen tekevilläkin on todella huimaa tasoeroa ja edes silloin keskitaso ei ole rittävää.

Kuitenkin muutokset Ylen järjrjestelmään johdon osalta ja miten johto valitaan tekisi jo ihmeitä.

Täytyy ottaa myös huomioon, että on kuitenkin paljon asioita joista YLE ( kin ) joutuu maksamasan oikeuksia ja tuosta YLEN budjetista osa menee sinne.
Osa muihin tekijänoikeuksiin.
Myös välineet, tilat ja muut maksavat, puhumattakaan palkkojen sivukuluista.

Tietenkin on hullua, että otetaan halpissarjoja viihteestä ohjelmistioon, kun niitä tulee muutenkin joka tuutista.

Tässä mielessä kireä linja YLEN työntekijöiden tekemisten valvomisessa, että asiat tehdään juuri tietyn mukaan on naurettavaa kaksinaismoralismia ja tiettyjen piirien kosiskelua.

Nyt kun on muitakin todella merkittäviä medioita kuin YLe, joita ei ollut juurikaan 30- 40 vuotta sitten ja nämä mediat ovat paljolti otsikkohakuisia tulee tosi pienestä mitättömästä asiasta iso haloo, jos katsotaan, että kyseinen lööppi ja aihe myy. Silloin YLEssä tapahtunut pienen pieni erikoisuus saa aivan suhteettoman huomion, niinkuin tässä tapauksessa. Asiallahan ei ole muuten ilman tätä härkästä mitään yhteiskunnallista merkitystä, ei mitään.

Ylen rasite on se, että edellleen tehtäviä tehdään kuin 70- luvulla, on komiteoita tai neuvostoja ja auktoritääristä johtamista, tiukkapipoisuutta, muutospelkoa, muutosvastarintaa ja todellista jäykkyyttä. Ja sitten on poliittista älyttömyyttä, jolla tarkoitan, että ajetaan jonkun asian tai omaa etua.

Kun otetaan YLELTÄ pois kokonaan se, ja se pitää ottaa todella kokonaan pois, että mitään, mitä sinne valitaan sinne valitaan poliittisesti tai poliittisten organisaatioiden toimesta, niin ollaan matkalla kohti oikeaa suuntaa.

YLEN pitäisi nolla täysin itsenäinen ja riippumaton, tähän päivään asti se ei sitä ole ollut. Ei yhtään.

Samalla tapahtuisi vuorenmarmasti se, että organisaatiota voitaisiin keventää ja kulut tippuisivat kun virkamies tyyppiset virat tippuisivat komasosaan. Aivan turhaa byrokratiaa ja suojatyöpaikkoja, joita ei pitäisi olla missään. Niiden kustannukset ovat aina meiltä kaikilta, yhteiskunnalta siis pois.

Paljon olis kirvellä töitä. Kirvestä ei vaan uskalleta heiluttaa, koska muutoksen vastustajia on hirveästi. Nyt muutoksret ovat kosmeettisia ja keskustelu on aivamn väärissä asioissa.

Tämä koskee itseasiassa kaikki julksia isoja organisaatioita ja poliittisia virkoja ja niiden aiheuttamia välillisiä ( lue kansantaloudellisesti täysin tuottamattomia ) virkoja, joiden itseisarvo on ainoastaan niiden tekijöillä,eikä missään muualla.
Tottakai nämä poliittiset toimijat ja virkamiestyöntekijät keksivät, jos jonkinlaisia argumentteja oman työnsä hyödyllisyydestä ja itseisarvosta. Järkyttävää on lähinnä se, että siinä heidän työnsä sitten pääosin onkin ja heille maksetaan siitä yhteisestä tilipussista palkkaa!

Ylen tehtävä, kun olisi mielestäni tehdä aina pintaa syvemmältä, mutta nyt on menty jo tosi pitkään koko ajan pintajuttuihin entistä enemmän.
Siis suoranaista propagandaa.

Poliitikot kuvittelevat omistavansa YLEN.
YLE kuvittelee olevansa poliitikkojen omistuksessa. Niinmpä piiri pieni pyörii ja omaan pussiin ajetaan päätöksiä.
Useimmat päätökset eivät edes synny, ennenkuin on turhanpäiväiset komiteat ja muka mielipiteet otettu, Kustannus helposti vaikka 200.000 euroa siitä, minkä voisi tehdä 1000 eurolla.

Sittenhän ei jääkään rahaa maksaa laadukkaista ohjelmista tai niiden tuottamisesta.

Neuvostoliittolaismaisilla suunnitelmilla mennään.

Ylessä on paljon hyvää, esimerkiksi YLEN arkistot ja moni muu asia ovat loistavia. Älkää nyt pilatko loppujakin hyviä asioita.

20.10.2010 20.06  Hevimies

Nimenomaan kaikki ei ole tyytyväisiä. Mun mielestä Ylen toiminnan vois rahottaa ne jotka sillä itseään viihdyttää. Maksukortin taakse vaan koko paska. Sillon se tulis saneeratuksi kunnolla ja nopeasti. Laadunvalvontaakaan ei tartte komiteaa virkamiehiä perustaa vaan sen tekee katsojat kukkarollaan ilmatteeks.

20.10.2010 20.44  Ylen tuho

Taitais jäädä vähän maksajia. Vähemmän, kuin mainoskanaville. Tai korottaishan ne niiden maksuja.

3.12.2010 16.39  partikkeliketju

Ja kaikki blogeja kirjoittelevat kielipuolitrollaajat luulevat olevan journalisteja.

3.12.2010 17.50  Ahti Pontinen

Eivät tietenkään


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini