Blogin arkisto

Määräaikainen työsopimus - hämmentynyt yrittäjä

Share |

Maanantai 24.1.2011 - Antti Haanpää


Lakimiehen työssäni olen kohdannut ajoittain hämmentyneen yrittäjän, joka on ihmetellyt, miksi määräaikaista työsopimusta ei voi solmia. Eräs tällainen tilanne syntyi, kun nimeltä mainitsematon yrittäjä oli rutiininomaisesti solminut määräaikaisen työsopimuksen uuden työntekijän kanssa.

Työntekijä esitti jälkikäteen määräaikaisen työsopimuksen päättyessä vaatimuksena yrittäjälle, että työsopimuksen tulee jatkua toistaiseksi voimassaolevana ja että määräaikaisen työsopimuksen solmimiselle ei ole ollut perustetta.

Avainsanat: Antti Haanpää, määräaikainen työsopimus, työlainsäädäntö, perusteltu määräaikaisuus, työsopimus, työnantaja, yrittäjä


Kommentit

31.1.2011 23.04  Jennz

Ihmetteeln tämän kirjoituksen jälkeen, kuinka suuret yritykset kuten Atria, Valio ja monien kuntien sairaalat, vanhusten kodit ym tarjoaa vuosi toisensa jälkeen vain määräaikaisia sopimuksia. Itse kirjoitin vuoden alussa kolmannen määräaikais sopimuksen, ei se mitään, mutta viimeksi meillä toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen saanut oli 9 vuotta määräaikaisena. Joillain kavereillani on kuukauden työsopimuksia kerrallaan Itellalla.. Ei ole hääviä tämä nykyajan työpolitiikka ihmisille.. Isot yritykset viilaa linssiin työntekijöitä ja pienyrittäjät ajetaan ahtaalle, hienosti Suomen maa!

1.2.2011 6.27  Eki

Tähän tapaan asia menee. Kyllä pk -yrityksetkin määräaikaisia käyttävät, mutta niihin se arvostelu kohdistuu, vaikka julkinen puoli ja suuryritykset on niitä, jotka pelaa näillä. Pieni yritys tekee sen enemmän pakosta.

1.2.2011 9.39  Hevimies

Matematikkoja on monenlaisia, ite pätkätyöläisenä en tee ylitöitä, ja pidän huolen etten tee yhtään enempää kuin samaa työtä tekevä vakituinen työntekijä. Tosin voisin helpostii tehdä jos haluaisin, mutta työnantajan puolelta ei moiseen ole annettu aihetta.

Säästääkö työnantaja siinä että käyttää pätkätyövoimaa niin saanen epäillä. Myös työnhaku vakituisiin töihin on jatkuvasti voimassa. Jos soppari ois vakkari ei ois mitään syytä hakea muualle.

25.3.2012 16.36  raataja

totta itellan kuukauden sopimukset.itellalla
joutuu myös tehdä palkatonta työtä esim sanomalehden jakelussa kun ei kerkeä jakamaan määrätyssä ajassa täyttä kusetusta perkele ja kukaan ei tee asialle mitään.

26.3.2012 6.47  Pah ja vielä kerran pah

Kaikenlaisia huijaussopimuksia ei pitäisi määritellä pätkätyöksi vaan huijauksiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini