Blogin arkisto

Maailmanmestaruus on hengen voitto materiasta

Share |

Tiistai 17.5.2011 - Heikki Ikonen


Kuudentoista vuoden odotus päättyi lopulta: Suomi on taas jääkiekon maailmanmestari. Urheilullisesta näkökulmasta mestaruudet eroavat eräin osin selkeästi. 1995 Suomi lähti kisoihin yhtenä suosikeista, koska NHL-pelaajat puuttuivat MM-kaukaloista. Suomen ykkösnyrkki Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jere Lehtinen tiedettiin jo etukäteen kenties parhaaksi ketjuksi NHL:n ulkopuolella. Maailmanmestaruus ei tullut yllätyksenä.

Avainsanat: Heikki Ikonen, Granlund, joukkue, joukkuehenki, joukkuelaji, joukkuepeli, jääkiekko, Koivu, maailmanmestaruus, peli, sitoutuminen, suomi, voitto


Kommentit

17.5.2011 12.52  Orvokki

Yhteen hiileen puhaltaminen tuntuu välillä olevan vaikeaa vähän sielä sun täällä, mutta aina kun siinä onnistuu niin varmasti se myös palkitsee!

Mahtavaa Leijonat Mahtavaa!

17.5.2011 12.59  Joukkue voitti

Vaikka se jonkun mielestä aina kuulostaa kornilta ja se on toistettu miljoona kertaa, niin joukkue voitti!
Testit ei tapahdu myötämäessä van vastamäessä ja niimpä pelattiin loppuun asti. Ei luovutettu!

17.5.2011 15.15  Sano muuta

Tää on mestaruus joka varmasti muistetaan just joukkuepelaamisesta ja sen arvosta ja se on just mahtavaa. Kaikki kunnia Selänteelle mutta Teemu ei voittanut yhtään mestaruutta vaikka maaleja mätti enemmän kuin kukaan. Ei vika tietysti Teemun ollut mutta kun joukkuepeli ei toiminut 100% niin ei kultaakaan. Nyt sitä tuli aika nimettömällä köörillä. Hattua ylsö ja korkealle!

17.5.2011 15.26  Oi oi oi oiiiii

Kyllä on niin mahtavaa ja yhdistävää sano kuka tahansa mitä tahansa!

17.5.2011 19.58  Ihanaa leijonat, ihanaa

Makeaa. Hunajaa.

18.5.2011 8.50  Petri Niskanen

Pelaajat voittavat pelejä. Joukkueet voittavat mestaruuksia. Meillä oli joukkue.

18.5.2011 11.08  Onnea Leijonille

Kyllä näin on! Paljon on myös negatiivista jotkut löytäneet.Mutta kyllä leijonat saa myös juhlia. Perille on ollut pitkä matka.

18.5.2011 14.14  Hevimies

Niin helposti aina lähetään arvokisoissa dumaamaan maailmantähtien esityksiä, harva kuitenkaan muistaa että ne on jo seura joukkueissaan peluutettu puhki ennen kisoja.

18.5.2011 21.03  AP

Juuri näin. Sitäpaitsi vasta sitten voitetaan, kun ollaan enemmän kokonaisuutena, kuin yksilöinä oleva summa.

24.5.2011 21.46  Kyllä se vaan niin on, että kyllä on ihanaa

Ihanaa leijonat. Ihanaa.

25.5.2011 23.09  C-S

Sovinistien voitto. Ainakin siinä valossa että ukot ryyppää ja kaatuilee, mutta VUODEN URHEILIJAKSI VALITTU NAINEN EI SAA SELVINPÄIN tuulettaa ilman anteeksipyyntöä. Vitun kieroutunutta! Onnittelut silti mestaruudesta, iso ja merkittävä työ!

25.5.2011 23.26  AP

Sovinismilla ei ole MITÄÄN tekemistä asian kanssa. Jos joku puupää, tiukkapipo tai keltainen lehdistö saa jostain asiaa, niin se vaan on niin. Valitettavaa löytyy MISTÄ tahansa.

26.5.2011 16.48  C-S

Parahin AP, media on sovinistinen. Niin se vaan on ja on aina ollut. Otin nimenomaan kantaa MEDIAN osuuteen. Käsittääkseni Minna Kauppi ei pyydellyt kansalta anteeksi voittoaan. Lannisti mediakohun vain anteeksipyynnöllä medialta...

27.5.2011 17.16  Hevimies

Media on kaikkea muuta kuin sovinistinen, media on niin telaketju femakoiden talutusnuorassa ettei mitään rajaa. Kun Panu tytön kuppikoko oli femakoille liian suuri kiellettiin tältä naiselta leipä työ, samoin kävi Olvi tytölle joka muuten vaan oli femakoille liian kaunis.

29.5.2011 12.34  Hienoa, että Suomi sai maailmanmestaruuden!

Näihin asioihin yritetään aina sotkea ties mikä ideologia tai muu oma juttu, mutta se on läpinäkyvää.
Hienoa, että Suomi sai maailmanmestaruuden!

30.5.2011 11.57  c-s

hevimies hakee aika kaukaa esimerkkinsä, onhan noista ajoista jo vierähtänyt 10 ja 20 vuotta... lähempää ei tainnu löytyä :) Mutta ymmärrän kyllä jos ajatus femakoista (oikea muoto on feministeistä) on pelottava. Tosin kaikki tasa-arvoista uutisointia puolustavat eivät ole feministejä, ei sinnepäinkään.

30.5.2011 15.41  Kellu

Urheilu on maskuliinista. Kyse ei ole sovinismista tai feminismistä millään tavalla. Eikä Suomesta. Seuratuimmat lajit vain ovat miesten lajeja, niin joukkue, kuin yksilölajeissakin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tähän on luonnollisia selityksiä. Meitä kiinnostaa kaikkein nopein 100 metrin juoksija tai kaikkein paras jääkiekkojoukkue.

Media ei voi olla sovinistinen tai feministinen. Media ei tee mitään. Mediassa olevat ihmiset tekevät. Vai onko automattisesti toimivaa mediaa ilman ihmistä, ihmisiä?

Myös lajien seuraamisen kautta erilaisia asioita joita tulee julki, oli sitten kyse ryppäämisestä tai lausunnoista, mistä tahansa tulee tietenkin suhteessa eniten seuratuimmista lajeista tai tapahtumista.
Mikäli on näiden ulkopuolelta sen täytyy olla yleisesti ottaen poikkeuksellisempaa kuin seuratuimpien lajien ja niiden edustajien asiat.

31.5.2011 11.13  Hevimies

heh ei femakoista ole haittaa kuin naisille. huolestuttavampaa sen sijaan on nykyään niin muodikas itu-hippi liike joka vedättää urpojen rahat.

FAKTA: Maailman hiilidioksiidi päästöistä ihminen aiheuttaa 3%, loput tulee luonnosta. Paljos sun autosta tulee ja mitä se sulle maksaa?

31.5.2011 11.55  Optimistit voittavat pessimistit moninverroin

Faktat ovat kuitenkin myös aina uskon asioita. Siis mitä auktoriteettia ja tutkimusta uskot.

Samoin on asia maailmanmestaruuden suhteen. Kun uskoo voittavansa ja pelaa sen mukaan mahdollisuudet voittaa suurenevat. Ne suurenevat usein erittäin rajusti. Niin rajusti etteivät peessimistit sitä tule ikinä uskomaan.

On todistettu myös Usassa yli 40 vuoden tutkimuksilla, että tuloksien tekolajeissa optimistit voittavat pessimistit jopa 500 % prosenttisilla tuloksilla pitkässä juoksussa. Ei siis kaksinkertaisesti vaan tosiaan 500 prosenttisesti!

Optimismi ja tulevaisuususko ovat kovia tekijöitä. Ne eivät ole mikään tunnetila tai fiilis vaan seurausta monista asioista joita olemme. Siis myös asennekysymys.

Eläköön se pieni ero! Ai niin, sehän ei ollutkaan ihan pieni.

1.6.2011 0.40  C-S

Mä en valitettavasti välitä paljonko mun autoni hiilidioksidipäästö on, ja paljonko se maksaa, paljon se varmasti suurikoneisessa autossa on, mutta mun päästöt on niin peiniä näissä keitoissa. Mukavuus ennen kaikkea. Hipit voi vetää sätkiään mun puolesta jossain kaukana musta, samoin feministit poltelkoon rintsikoitaan ja hevihörhöt opiskelkoon aku ankat uudelleen, median on pakko olla sovinistinen, paineet on liian kovat jos kertoisi pelkkää totuutta, tarvitsee pakostakin lisätä soppaan sekaan hieman testosteronia, jotta saadaan kaikki jaloilleen ja tiettyjen ryhmien itsetunto koholleen. Ryyppääminen edustusiltana oli joka tapauksessa perseestä.

1.6.2011 12.03  Hevimies

Hyvä idea, en olekkaan lukenut akkaria aikoihin.
Eiköhän ennemmin ole perseestä se että media julkaisee ryyppykuvat kuin se että nuoret juhlii miten nuoret juhlii.

1.6.2011 12.37  AP

Kuten jo aiemmin todettua, niin kiekkoleijonien "ryyppääminen" on saanut täysin ulimitoitetut mittasuhteet siihen nähden mitä joskus on ollut ja siitä ei juuri mitään uutisointia. Täytyy ymmärtää, että nykypäivänä oikein etsimällä etsitään sensaatioita kuvakulmin, kirjoituksin, luuloin ja "muka" uutisin. Tietyssä mielessä ihmiset ovat tulleet nykyään jopa paljon ahdasmielisemmiksi kuin muka ahdasmielisempänä aikana "ennen vanhaan". Mitään mistään aiemmasta poikkeavaa kiekkoleijonien ryyppäämisessä ei ainakaan varmasti ollut mitä ennen on Suomessa tai muualla nähty. Jos tää on juopottelupornoa niin oli todella softia, siis todella, todella pehmeää.
Pitääkö edes hakea tällaistä kulmaa ja oikein rypeä siinä? Lieneekö pukkeja kaalimaan vartijana?

2.6.2011 10.13  C-S

Hevimies: Ethän tosissasi ole sitä mieltä Nupet, Jutit ym. voi kekkuloida EDUSTUSILTANA, mutta media sensuroisi kuvat? Huh... Lenin, Stalin ja tätä rataa kuoli jo ja me ollaan länsimaa.

Ja noi kaksi nostamaani esimerkkiä ei ollu niitä nuoria jotka olisivatkin voineet ansaitusti juopotella!

3.6.2011 17.05  Hevimies

Mun mielestä media on vastuussa siitä mitä julkaisee. Jokaisella täysi ikäisellä on oikeus juoda ja kotiin paluu pelireissulta ei nyt mikään virallinen edustustilaisuus ole. Kukaan tuskin kutsui mediaa sinne kaivelemaan häpeän aiheita, ois sieltä varmaan jotain positiivistakin löytyny julkaistavaksi jos halua olisi ollut.

4.6.2011 12.34  AD HD

Aivan näin. Kaikesta saa paskaa jos haluaa ottaa nihilistisen näkökulman.

9.6.2011 12.21  Heikki Ikonen

Kun paikalla on jotain 100 000 ihmistä ja tv-kamerat niin tietysti tilaisuus on harvinaisen julkinen, ja sen suhteen pojilta lähti vähän mopo käsistä. Näkihän sen jurrin jo kilsan päähän, jos televisiota edes vilkaisi.

Mutta kaksinaismoralismi on aika halpaa, sillä kiekkoilijat ovat nuoria miehiä, ja suomalainen jangsteri ryyppää juhlissa, ja olihan juhlaan aikamoinen syy. Minusta se on kiekkoliiton asia kontrolloida, ovatko heidän edustajansa julkisessa tilaisuudessa naamallaan vai eivät.

Surkuhupaisaahan se oli kuten yleensäkin känniörvellys, mutta se nyt jos mikä on suomalaista junttikulttuuria omimmillaan, että paineen purkautuminen suureen riemuun johtaa sikalärveihin. Ei siinä kummempaa pahaa synny kuin ehkä oman maineen menetys, ainakaan tässä tapauksessa.

yst. Heikki Ikonen

18.6.2011 3.19  Coach Sunglasses

Great Blog. I add this Blog to my bookmarks.

18.6.2011 3.20  Coach Sunglasses

Don?t stop blogging! It?s nice to read a sane commentary for once.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini