Blogin arkisto

Työnantajan sivukuluista

Share |

Maanantai 8.8.2011 - Ahti Pontinen


Työntekijät eivät aina miellä ihan koko totuutta työnantajan sivukuluista. Jokainen euro joka maksetaan työtekijälle lisää myös kassasta maksettavaa veroa, lisää TYEL maksua, mutta myös muita vakuutusmaksuja. Useat asiat kun sidottu palkkamääriin, mikä on joissain suhteissa ihan mottipäinen juttu, paitsi vakuutusyhtiöiden kassan kannalta.Lisäksi ne lisäävät lomapalkan sekä lomarahan, talviloman ja siitä maksettavan lomarahan määrää.Tämä asia tulee esille hyvin konkreettisesti keäaikana, kun lomapalkkoja ja lomarahoja maksetaan pk-yrityksissä.


Kommentit

23.8.2011 21.28  Jani Niiranen

No niin, vikahan ei ole siinä että työntekijä saisi liikaa palkkaa taikka yhteiskunta ottaisi liikaa itselleen vaan vika on siinä että yrittäjät ovat itse kilpaileet työn hinnat pilalle ja työn tilaajat vedättävät hintoja edelleen alas kun taas ammattiliitot ovat kustannuksia nostamassa.
On se vaan merkillistä kapitalismissa kun työntekijät ammattiliittojen avulla sopivat minimi hinnat millä toimitaan niin se on "normaalia" ja kun yritykset yrittävät sopia minimi hinnat millä toimitaan niin kyseessä on koko yhteiskunnan vastaista toimintaa jota kartelliksi kutsutaan.
Itseasiassa nykyisen kehityksen jatkuessa pk yrityksen tulevaisuuden näkymät eivät ole ruusuiset koska yksityissektori, valtio ja kunnat ovat tiukentamassa kilpailutustaan entisestään ja toisaalta valtio on taas kannustamassa uusia ihmisiä yrittäjiksi jotta saataisiin lisää kilpailua. Tämän kierteen jatkuessa suuri osa vanhoista toimijoita poistuu markkinoilta ja uudet tekijät polkevat hommia orjapalkalla ja uuden yrittäjän innolla. Voisippa sanoa kärjistäen että pk yrittäjä on 2010 luvun maaorja jolla ei ole fyysiä kahleita vaan kassavirran kahleet joista kiinnipitävät verottaja, vakuutusyhtiöt ja pankit.
Näin se valtio ja kunnat säästävät, mutta onko säästöt kestävällä pohjalla?

23.8.2011 21.59  AP

Loistava kommentti Jani Niiranen. Suomi on sosialistien käsissä. Paitsi suuryritykset ovat sitten muuta.

24.8.2011 12.37  Hevimies

Ylipäätään onko kaikkien tarve kilpailla hinnalla?

Jos ostan vaikkapa pesukonetta ja vaihtoehtoina on 2000e kone ja 1000e kone.

2000e koneen väitetään olevan huippulaatua ja sille annetaan 3v takuu, 1000e kone ei väitä olevansa yhtään mitään ja silläkin on 3v takuu.

Kumman ostan?
No tonnin vehkeen tietenkin koska luvattu käyttöikä on sama.

Jos taas 2000e koneelle luvataan 20v takuu on päivänselvää että ostan 2000e koneen. Koska saan laatu takuun.

24.8.2011 13.31  Tehkää jotain

Yrittäjät itse kilpailleet btyön hinnan pilalle. Hah! Tehkää paempaa laatua joka tuottaa oikeaa lisäarvoa!
Pullkituotteita ja palveluita nyt osaa kaikki tehdä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini