Blogin arkisto

Oho osakkeet

Share |

Maanantai 22.8.2011 - Kari Uoti


Hyvä ystäväni Henrik Ehrnrooth osti alkuvuoden aikana omistukseensa YIT:n osakkeita 33 miljoonalla eurolla. Osakekurssi leijaili avaruudessa kun Henrik jakoi rahojaan onnellisille YIT:n osakkeenomistajille. Nyt kurssi mataa noin puolessa siitä, mitä henkka keväällä maksoi. Hän hävisi yksin näillä kaupoilla ehkä 15 miljoonaa euroa.

Miehen pitää olla varakas voidakseen ottaa tällaisia turskia. Henrikin perstaskun jyvät kylvettiin eriskummallisissa osakekaupoissa vuonna 1995, jolloin hän Kari Stadighin suunnittelemassa operaatiossa siirsi omistuksensa konkurssikypsässä Pöyry-konsernissa osaksi varakasta Finvestiä siten, että kun savu oli laskeutunut Henrikin ja tämän veljien hallitsemat veroparatiisiyhtiöt omistivat Finvest konsernin, joka omisti Pöyryn.

Henkka ei siis luopunut mistään, mutta sai itselleen yhden pörssiyhtiön lisää. Tätä kutsutaan hyväksi kaupaksi, joka on mahdollista, jos on osa erioikeutettua ruotsinkielistä osaa kansasta, jota kaarlo kalle isokallion kaltaiset vasallit palvelevat nöyrinä. Henkka ja Kalle joutuivat tapahtuneesta rikoksesta epäillyiksi, mutta vapautuivat epäilyistä, mikä sekin kuuluu kuvioon. Laki on sama kaikille, tuomiot tai tuomitsematta jättämiset vain vaihtelevat.

Poliitikot, jotka ovat syöttäneet Euroopan ylilihavaksi, ovat tuhonneet osakemarkkinat, tai ainakin tehneet markkinoille poikkeuksellisen herkullisen ostotilaisuuden. Yhtiöt eivät ole kadottaneet iskukyvystään kolmannesta tai puolta muutamassa kuukaudessa, valtiot ovat sen sijaan tulleet otollisiksi kohteiksi liikkuvalle rahalle. Italia maksaa tai maksoi 7 % rahastaan, aika paljon enemmän kuin persaukisin asuntovelallinen Suomessa, siksi osakekurssit putoavat.

Nyt jos ois fyrkkaa, kannattaisi ostaa osakkeita, lähes mitä tahansa, YIT on erityisen mielenkiintoinen.

PS. Henrik Ehrnrooth ei todellakaan ole minun kaverini :) 

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA

Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, osakkeet, sijoittaminen, osakekurssi, yit, Pöyry, Finvest


Kommentit

22.8.2011 11.22  Osakesijoittaja

Erittäin mielenkiintoista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini